Danske Bank

Danske Bank tarjoaa Suomen Ekonomien jäsenille automaattisen alennuksen asuntolainan marginaalista*. Liiton jäsenenä asuntolainan saa edullisemmin kuin ilman liiton jäsenyyttä**. Asuntolainasta ei myöskään peritä toimitusmaksua eikä järjestelypalkkiota.

– Normaalisti asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelmäpalkkio on 0,60 % lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 euroa. Liiton jäseniltä näitä kuluja ei peritä, Danske Bankin kumppanuuksista vastaava johtaja Johanna Kronholm kertoo.

Asuntolainaetuun kuuluvat myös alennus päivittäispalvelupaketin kuukausimaksusta sekä lyhennysvapaat ilman kuluja***. Kronholm muistuttaa, että kun asuntolainaa maksetaan useita vuosia, tulee matkan varrella eteen erilaisia tilanteita, joissa voi hakea taukoa lainanlyhennyksistä.

– Tätäkin etua kannattaa hyödyntää – näin voi esimerkiksi olla kotona vähän pitempään lasten kanssa, opiskella, laittaa rahaa säästöön tai lähteä vaikka unelmiensa matkalle, hän toteaa.

– Asuntolainaa kannattaa ajatella taloutensa joustoelementtinä, jonka takaisinmaksusta voi hyvin sopia pankin kanssa.

Lainan lyhennyksen voi aloittaa portaittain sen sijaan, että ostaa vaikkapa luottokortilla huonekaluja uuteen asuntoon.

– Liiton jäsenenä saat valita itse, miten lainaa lyhennät. Lainaan voi ensimmäiselle viidelle vuodelle asettaa kiinteät, portaittain nousevat lyhennystasot, Kronholm sanoo.

Danske Bankin asiakkaana liiton jäsenet saavat lisäksi huomattavan alennuksen Fennian vakuutuksista. Vastavalmistuneille jäsenille on muun muassa matkailuun liittyviä lisäetuja, joihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa danskebank.fi/akava.

Danske Bankin edut liiton jäsenille:

  • Pienempi marginaali
  • Ei toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota
  • Lyhennysvapaat ilman kuluja
  • Porrastettu maksuohjelma
  • Edullisemmat päivittäispalvelut

* Jos asiakas ottaa 170.000 euron lainan, laina-aika olisi 20 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk Euribor-korkoa, olisi lainan kokonaiskorko 1,25 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 1,36 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 194 228,96 euroa, sis. Järjestelypalkkion 1020 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 240 kpl. (Tiedot 15.12.2017 tilanteesta). Asuntolainan saanti edellyttää myönteistä luottopäätöstä.

** Lainaa hinnoiteltaessa huomioidaan voimassa olevat minimimarginaalit. Lainatarjouksessasi näet hinnan sekä liiton jäsenenä että ilman jäsenyyttä.

*** Lyhennysvapaan saamineen vaatii positiivisen luottopäätöksen