Me olemme taloudentekijöitä. Meitä on 56 000. Ja meitä huolestuttaa, koska:

? nuoret tulevat huonompaan asemaan työmarkkinoilla kuin vanhempansa

? julkisen talouden alijäämä on valtava

? talouskeskustelu on polarisoitunutta

? kansalaisten talousosaaminen on alamäessä

? palkansaajan ostovoima hiipuu.

Nyt on korkea aika rakentaa kestävää taloutta. Nyt on syytä nostaa talouskeskustelu kaikkiin kahvipöytiin.

Me kauppatieteilijät edustamme kestävän talous- ja bisnesosaamisen ydintä Suomessa. Me etsimme nyt äänitorvea, joka saa osaamisemme kuuluviin. Olisitko sinä talouskeskustelun uudistaja, villitsijä ja suunnannäyttäjä – kauppatieteilijäyhteisömme johtava talousasiantuntija?

Haemme näkyvää ja kuuluvaa talouspoliittista keskustelijaa. Olet meidän pääekonomistimme, mutta olet paljon muutakin. Johtavalta talousosaajaltamme odotamme perinteisten ekonomistitaitojen lisäksi kykyä esittää taloudelliset ilmiöt niin, että Pihtiputaan mummo ja Tiktok-kansakin ne tajuaa.

Olet jo tunnettu talouspoliittinen keskustelija, jonka tämänhetkinen kotipesä voi olla mikä tahansa.

Tarjoat asiantuntemuksesi mielelläsi jäsenistömme käyttöön ja autat toimiston asiantuntijoita ratkomaan ongelmia, oli kyse työmarkkinaneuvotteluista tai hallitusohjelmatavoitteista.

Emme tule kahlitsemaan sinua, vaan haluamme, että loistat yhdessä muiden asiantuntijoidemme kanssa.

Tehtävässä tarvitset akateemista koulutusta (pääaineena kauppatieteet tai taloustiede ja tilastotieteen ja matematiikan sivuaineopintoja) sekä useamman vuoden verran kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä.

Tukenasi on 56 000 kauppatieteilijän verkosto sekä osaava 50 hengen toimisto.

Tehtävä on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva alkaen mahdollisimman pian. Toimistomme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Pasilan Triplan läheisyydessä. Meillä on myös joustavat etätyömahdollisuudet. 

Moniarvoisuus ja ihmisten tasavertaiset mahdollisuudet ovat meille tärkeitä, minkä vuoksi toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia ehdokkaita.

Lähetä hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen viimeistään 18.9. osoitteeseen hakemukset@ekonomit.fi. Merkitse viestin otsikkoon ”Johtava talousasiantuntija”. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana, joten toimithan nopeasti.

Lisätietoja tehtävästä saat työmarkkinajohtaja Riku Salokanteleelta (p. 040 724 9566) tiistaina 30.8. klo 15–17, perjantaina 9.9. klo 15–17 sekä keskiviikkona 14.9. klo 9–11.