”Tärkeintä työssäni on jäsentemme auttaminen ja se, että pystyn samalla hyödyntämään omaa osaamistani. Pidän siitä, että työpäivien sisältö vaihtelee ja työnkuvaani kuuluu monipuolisesti oikeudellisia asioita yksittäisistä työsuhdeneuvonnan kysymyksistä työehtosopimusneuvotteluihin. Erilaiset tilaisuudet ja niissä esiintyminen tuovat myös mukavaa vaihtelua työhön. Tiimissämme on hyvä ilmapiiri ja kollegoiden kanssa on helppo tehdä yhteistyötä. Työskentely Ekonomeissa on tarjonnut minulle paljon mielenkiintoisia tehtäviä merkityksellisten asioiden parissa ja mahdollisuuden olla mukana edistämässä hyvää työelämää.” – juristi Emilia 

Näin lakitiimin jäsen Emilia Pennanen kuvailee juristin työtä Suomen Ekonomeissa. Etsimme nyt Emilialle ja muille juristeillemme kollegaa.  

Suomen Ekonomien lakitiimin työn ytimessä on jäsenten työ- ja virkasuhdeneuvonta. Työhön sisältyy myös jäsenneuvontaa yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä. Juristin työpäivät sisältävät erilaisten työelämään liittyvien sopimusten konsultointia, neuvotteluja erimielisyyksien ratkaisemiseksi sekä mahdollisia esiintymisiä koulutus- ja infotilaisuuksissa. Juristimme kirjoittavat myös työsuhdeasioista erilaisiin oppaisiin sekä Ekonomi-lehteen. Olemme nyt laajentamassa työoikeudellisia riidanratkaisupalveluita ja toivomme, että olet jo useamman vuoden kokemusta kartuttanut tuomioistuinprosesseja itsenäisesti hoitava työoikeuden osaaja. 

Työssä menestyäksesi, odotamme sinulta:   

 • alan tutkintoa (OTM/OTK)  
 • kokemusta työ- ja/tai virkasuhdejuridiikasta 
 • valmiutta hoitaa tuomioistuinprosesseja itsenäisesti ja kokemusta prosessaamisesta 
 • lupaa toimia oikeudenkäyntiavustajana 
 • aktiivista ja itsenäistä otetta työhön 

Arvostamme:  

 • työehtosopimusten ja työmarkkinamekanismien tuntemusta 
 • avointa ja vuorovaikutuksellista tiimityöskentelytaitoa  
 • esiintymistaitoa  

Tarjoamme sinulle:   

 • kehittyvän ja monipuolisen tehtäväkentän  
 • merkityksellisen työn sekä näköalapaikan palkansaajien etujärjestötoimintaan 
 • kilpailukykyiset työsuhde-edut kuten joustava työaika ja -paikka sekä hyvinvointiraha ja -aika  
 • asiantuntevan tiimin ja koko organisaation asiantuntijoiden tuen  

Tehtävä on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva alkaen mahdollisimman pian. Toimistomme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Pasilan Triplan läheisyydessä. Meillä on myös joustavat etätyömahdollisuudet.  

Moniarvoisuus ja ihmisten tasavertaiset mahdollisuudet ovat meille tärkeitä, minkä vuoksi toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia ehdokkaita. 

Lähetä hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen viimeistään 22.6. osoitteeseen hakemukset@ekonomit.fi. Merkitse viestin otsikkoon “juristi”. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana ja täytämme paikan heti sopivan ehdokkaan löydyttyä, joten toimithan nopeasti. Rekrytoinnissa tullaan käyttämään pääasiassa etähaastattelumenetelmiä. 

Lisätietoja tehtävästä saat lakiyksikön johtaja Jan Degerlundilta tiistaina 14.6. klo 14–15 ja tiistaina 21.6. klo 15–16 p. 0400 605 574.  

Suomen Ekonomit – Finlands Ekonomer ry on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden sekä alan opiskelijoiden oma liitto. Meitä on 57 000 ja olemme Akavan neljänneksi suurin jäsenjärjestö. Teemme vaikuttamistyötä hyvän työelämän ja kestävän yhteiskunnan puolesta. Autamme jäseniämme luomaan merkityksellisen elämän ja tavoittelemaan unelmiaan – vapauttamaan todellisen potentiaalinsa.