Suomen Ekonomit – Finlands Ekonomer ry on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden sekä alan opiskelijoiden oma liitto. Jäsenemme kuuluvat 25 paikallisyhdistykseen ja 14 opiskelijayhdistykseen. Teemme vaikuttamistyötä hyvän työelämän ja kestävän yhteiskunnan puolesta. Autamme jäseniämme luomaan merkityksellisen elämän ja tavoittelemaan unelmiaan – vapauttamaan todellisen potentiaalinsa. 

Etsimme nyt kesätyöntekijöitä seuraaviin tehtäviin:  

  • Avustava asiantuntija /oikeustieteen yo. lakitiimiin (1 hlö) 
  • Projektityöntekijä asiakaskokemustiimiin (2 hlöä) 
  • Tutkimusraportin kirjoittaja (2 hlöä) 

Avustava asiantuntija / oikeustieteen yo 

Suomen Ekonomien lakitiimi auttaa jäseniä henkilökohtaisesti työelämän oikeudellisissa asioissa esimerkiksi puhelinneuvonnan kautta, kommentoimalla työsuhteeseen liittyviä sopimuksia tai selvittämällä riitaisia työsuhdeasioita työnantajan kanssa. Avustavana asiantuntijana toimit osana Ekonomien lakitiimiä, jonka työn ytimessä on jäsenten työ- ja virkasuhdeneuvonta. Työhön voi sisältyä myös jäsenneuvontaa yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä.  

Toivomme, että olet suorittanut työoikeuden opinnot sekä olet muutoinkin opintojesi loppusuoralla. Kiinnostus työ- ja virkasuhdeasioita kohtaan on tärkeää. Arvostamme aiemmin hankittua kokemusta työsuhdeasioiden hoidosta. Työssä menestyäksesi tarvitaan aktiivista ja itsenäistä otetta työhön. Työ on kokoaikainen ja määräaikainen. Työn kesto on 4kk ajalla 1.5.-31.8.2022.  

Tarjoamme sinulle merkityksellisen työn sekä näköalapaikan palkansaajien etujärjestötoimintaan. Tehtävä on haasteellinen ja monipuolinen. Meillä on kilpailukykyiset työsuhde-edut kuten joustava työaika sekä hyvinvointiraha ja -aika. Lisäksi saat käyttöösi asiantuntevan tiimin ja koko organisaation asiantuntijoiden tuen.  

Lisätietoja avustavan asiantuntijan tehtävästä saat lakiyksikön johtaja Jan Degerlundilta keskiviikkona 16.3. klo 11–12 ja torstaina 17.3. klo 15–17 p. 0400 605 574.  


Projektityöntekijä 

Projektityöntekijänä toimit osana Ekonomien laajaa asiakaskokemustiimiä, jonka vastuulla on mm.  

asiakaskokemuksen kehittäminen, viestintä, markkinointi, digitaaliset palvelut sekä tapahtumatuotanto. Projektityöntekijänä työskentelet jäsenrajapinnassamme kartoittamalla jäseniemme tarpeita. Päivittäinen työsi koostuu pääosin puhelimitse tapahtuvasta jäseniemme kontaktoinnista ja asiakaspalvelusta, sekä jäsenyyksiemme hallinnasta. Pääset keskustelemaan jäseniemme kanssa ja tarjoamaan heille parasta mahdollista jäsenyysratkaisua. 

Menestyminen tehtävässä vaatii kykyä kartoittaa potentiaalisen jäsenen tilanne ja perustella jäsenyyden hyödyt. Arvostamme ymmärrystä Suomen Ekonomien toiminnasta sekä tehokkuutta, määrätietoisuutta ja ratkaisukeskeistä otetta. Toivomme, että olet kauppatieteiden opiskelija. Työ on kokonaikainen ja määräaikainen. Työn kesto on 3kk ajalla 1.6.-31.8.2022 tai sopimuksen mukaan. 

Tarjoamme sinulle merkityksellisen työn sekä näköalapaikan palkansaajien etujärjestötoimintaan. Tehtävä on haasteellinen ja monipuolinen. Meillä on kilpailukykyiset työsuhde-edut kuten joustava työaika sekä hyvinvointiraha ja -aika. Lisäksi saat käyttöösi asiantuntevan tiimin ja koko organisaation asiantuntijoiden tuen.  

Lisätietoja projektityöntekijän tehtävästä saat tiedolla johtamisen erityisasiantuntija Kristian Raitiolta keskiviikkona 16.3. klo 10-12 ja perjantaina 18.3. klo 10-12 p. +358 44 5151 432 


Tutkimusraportin kirjoittaja 

Suomen Ekonomit organisoi tutkimuksia ja selvityksiä mm. ekonomikoulutuksen laadusta, ekonomien työelämästä ja palkkauksesta, ekonomiurasta ja osaamisen kehittämisestä. Tutkimustietoa hyödynnetään esimerkiksi palkkaneuvonnassa, työmarkkinatoiminnassa ja koulutuspolitiikassa ekonomien ja kylterien etujen ajamiseksi. Ekonomit tarjoaa myös laadukasta tietoa yliopistoille kauppatieteellisen koulutuksen laadusta, opiskelijapalautteesta ja opiskelijoiden sijoittumisesta työelämään. 

Nyt haussa on kaksi tutkimusraportin kirjoittajaa. Raportoitavina aineistoina ovat 1) vastavalmistuneiden kauppatieteiden maisterien palaute vuodelta 2021 sekä 2) yliopistojen ura- ja rekrytointipalvelujen ns. Aarresaari-verkoston uraseurannan tuoreimmat tohtoriaineistot kauppatieteiden maisterien osalta, ts. vuonna 2017 tutkinnon suorittaneet syksyn 2020 tilanteessa sekä vuonna 2018 tutkinnon suorittaneet syksyn 2021 tilanteessa. 

Odotamme kirjoittajilta ymmärrystä suomalaisesta ekonomikoulutuskentästä, kykyä tulkita tilastollista jakauma- ja keskilukudataa sekä havainnollistaa, visualisoida ja tiivistää keskeisiä tuloksia. Tärkeää on myös sujuvan ja kieliopillisesti oikean tekstin tuottaminen, aloitteellisuus ja näkemyksellisyys sekä Excelin ja Wordin hyvää hallinta. 

Raportin voi koostaa pääasiallisesti kesätyönä (molemmissa työn ohjeellinen bruttokesto n. 4 kk). Raportointi on molempien aineistojen osalta tarkoitus saada käyntiin viimeistään kesäkuun alussa. Työ ei ole sidoksissa tiettyyn paikkaan, se siis onnistuu mainiosti myös etätyöskentelynä. Valittavat henkilöt eivät ole työsuhteessa Suomen Ekonomeihin, vaan toimivat itsenäisinä tutkijoina. Palkkio tutkimustyöstä maksetaan kolmessa osassa etenemisvaiheiden mukaisesti.  

Lisätietoja tutkimusraportin kirjoittajan tehtävästä saat tutkimuspäällikkö Juha Oksaselta perjantaina 11.3. klo 9–15, maanantaina 14.3. klo 9–15 ja torstaina 17.3. klo 12–15 p. 040 556 6671.  


Moniarvoisuus ja ihmisten tasavertaiset mahdollisuudet ovat meille tärkeitä, minkä vuoksi toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia ehdokkaita. 

Toimistomme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Pasilan Triplan läheisyydessä. 

Lähetä hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen viimeistään 24.3. osoitteeseen hakemukset@ekonomit.fi. Merkitse viestin otsikkoon “hakemasi tehtävän nimi”. Rekrytoinnissa tullaan käyttämään pääasiassa etähaastattelumenetelmiä.