Jari Elo

Jari Elon työhistorian läpi kulkeva punainen lanka on auttamisen halu. Aiemmin muun muassa Raha-automaattiyhdistyksessä, Suomen Olympiakomiteassa ja TeliaSonerassa markkinoinnin ja viestinnän johtotehtävissä työskennellyt Elo motivoituu asioiden mahdollistamisesta. 

”Järjestöjen tekemä työ on hyvin merkityksellistä. Esimerkiksi Olympiakomiteassa roolini oli suuressa määrin urheilijoiden mukana olemista ja auttamista. Raha-automaattiyhdistyksessä tehtiin äärimmäisen välttämätöntä työtä tukemalla sosiaali- ja terveysalan järjestöjä, jotka vaikuttavat satojentuhansien suomalaisten elämään. Sonerassa loin sponsorointimallia, jolla vietiin nuoria urheilijoita kohti mahdollista huippu-urheilijuutta”, Elo kertoo. 

Elon elämänarvot lepäävät vanhempien muuraamaan kivijalan päällä. ”He ovat luoneet pohjan, tavat ja toisten kunnioituksen.” Seuraavat kolme ihmistä inspiroivat Eloa toiminnanjohtajan tehtävässä: 

1) Juhani ”Jussi” Markkanen, lukion liikunnan opettaja. ”Jussi kohtasi oppilaat yksilöinä. Hän näki mielettömästi vaivaa räätälöidessään meille tapoja omaksua liikkuva elämäntyyli. Tein kauppakorkeassa harjoitustyön, jossa haastattelin häntä liittyen työtyytyväisyyteen. Jussille palkitsevinta oli löytää liikuntavastaisten ihmisten perimmäiset syyt liikkumattomuuteen. Esimerkiksi erään joukkuepelejä ja sen myötä koululiikuntaa inhoavan hän sai innostumaan soutamisesta, ja lopulta sama kaveri nähtiin muun muassa kuntosalilla, hiihtämässä ja jopa koripalloa pelaamassa, että soutu vahvistui.” 

2) Vaimo. ”Hän on tukenut aina ja varauksetta uraan liittyviä valintojani. Hän on kannustanut luottamaan enemmän intuitioon ja valanut uskoa paremmasta huomisesta haastavinakin hetkinä. Hänen ansiostaan olen saattanut jopa löytää häivähdyksiä tunneälystä siinä, miten lähestyn asioita ja ihmisiä.” 

3) Jare Tiihonen (Cheek). ”Teimme aikanaan yhteistyötä muun muassa koulukiusaamisen vastaisessa kampanjassa. Kaiken hiphop-blingblingin takana Jare on malliesimerkki määrätietoisesta ja suunnitelmallisesta työstä oman vision toteuttamiseksi. Hän on tehnyt rohkeita, uuden mittakaavan vetoja ensimmäisenä. Hän on myös puhunut avoimesti henkisistä haasteistaan sekä siitä, miten on voittanut ne itsetutkiskelun ja ammattiavun turvin. Hänen puheensa ja laulunsa ovat tuoneet toivoa ja voimaa erityisesti nuorille.” 

Jari Elo

  • Syntynyt vuonna 1969
  • Asuu Kirkkonummella vaimon, 2 pojan, koiran ja 4 alpakan kanssa
  • On vapaa-ajallaan hurahtanut remontointiin ja rakentamiseen
  • Aloitti Suomen Ekonomien toiminnanjohtajana 1.9.2019