Ikävien otsikoiden ja synkkien ennusteiden lisäksi koronakriisi on synnyttänyt myös uutta luovuutta. Huomisesta perjantaista sunnuntaihin asti kestävä Hankenin opiskelijoiden Hackathon What the Quack on siitä hyvä esimerkki. What the Quack kerää viikonlopuksi 3.–5.4. fiksuja aivoja tietokoneruutujen ääreen ratkomaan koronaviruksen aikaansaamia ongelmia.

Carl-Wilhelm Cronstedt

Kun ryhmä Hankenin opiskelijoita perusti viime vuoden puolella ajatushautomo Springboardin kehittämään ideoistaan yrityksiä, se oli tarkoitus lanseerata tapahtumassa huhtikuun alussa.

”Jouduimmekin pohtimaan, kuinka Suomi selviää kriisistä ja loimme tämän hackathonin muutamassa viikossa”, kertoo yksi Springboardin perustajajäsenistä, Hankenilla opiskeleva Carl-Wilhelm Cronstedt.

Cronstedt toivoo tietoa ongelmista, joita koronakriisi on saanut aikaan tai ideoista, jotka voisivat edistää terveyttä, koulutusta tai yritystoimintaa tai muuten tukea yhteiskunnan toimintaa kriisissä. Hackathonissa kehitetään ongelmille ratkaisuja ja liiketoimintaan ideoita.

”Digitaalisella alustallamme osallistujat voivat työskennellä yksin tai tiimeissä. Nelisenkymmentä kokenutta, taustoiltaan erilaista mentoria auttaa osallistujia kehittämään ideoita prosessin aikana.”

Upouusia verkostoja

Muutama viikko sitten järjestettiin vastaavanlainen hackathon Hack the Crisis Finland, joka puolestaan otti mallia Virossa järjestetystä Hack the Crisis -hackathonista. 

Carl-Wilhelm Cronstedt vertaa tilannetta kymmenen vuotta sitten vallinneeseen finanssikriisiin.

”Silloin luotiin yrityksiä, jotka käyttivät täysin uusia digitaalisia liiketoimintamalleja, kuten Uber, AirBnb ja startup-tapahtuma Slush. Nyt samanlainen kriisitietoisuus puskee esiin innovaatioita.”

Ajatushautomo Springboardin tarkoituksena on jatkaa hackathonien järjestämistä.

What the Quack -hackathonin virallinen kieli on englanti. Lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeen löydät tästä linkistä.
 

Lue myös:

Koronavirus: lomautus ja muut usein kysytyt kysymykset