Yleisimmät laatuleimat eli akkreditoinnit

Yliopistojen opetusta arvioidaan monesta näkökulmasta. Akkreditoinnit ovat niin sanottuja laatuleimoja, joita yliopistot voivat kansainvälisellä tasolla hakea opetukselleen.

AACSB

AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) on maailman johtava kauppatieteellisen alan koulutusta arvioiva organisaatio. Laatua arvioidessaan AACSB kiinnittää erityistä huomiota mission haasteellisuuteen, ohjelmien toteutukseen, opetushenkilökunnan pätevyyteen sekä tutkintojen ja ohjelmien oppimistavoitteiden täyttymiseen. Akkreditointi myönnetään koko koululle ja sen piiriin kuuluu kaikki koulun tarjoama kauppatieteellisen alan koulutus.

Tutustu myös: AACSB

AMBA – MBA -ohjelmien laatuleima

Kauppakorkeakoulun MBA- ja EMBA-ohjelmilla on AMBA-järjestön (Association of MBAs) myöntämä laatuhyväksyntä, mikä takaa ohjelmista valmistuville paremmat mahdollisuudet kansainvälisillä työmarkkinoilla. Akkreditoinnissa kiinnitetään erityisesti huomiota ohjelman kattavuuteen, sisällön tasapainoon ja opiskelijoiden työkokemukseen liike-elämässä.

Tutustu myös: AMBA

EQUIS

EQUIS (The European Quality Improvement System) –laatuleiman akkreditointiprosessissa arvioidaan muun muassa johtamisjärjestelmää ja päätöksenteon autonomisuutta, tutkimusta, tutkinto-ohjelmia ja palveluita. Erityistä huomiota kiinnitetään kansainvälistymiseen ja yrityssuhteisiin. EQUIS-akkreditoinnin myöntää kauppatieteellisen alan akateemisista asiantuntijoista koostuva verkosto EFMD (The European Foundation for Management Development).

Tutustu myös: EQUIS 

EPAS – ohjelmakohtainen laadunvarmennus

EFMD (The European Foundation for Management Development) myöntää myös EPAS-nimikkeen alla kulkevia, ohjelmakohtaisia laatuleimoja on mahdollista hakea. Akkreditointia voivat hakea kansainvälisyyttä korostavat kaupallisenalan ja johtamisen ohjelmat.

Tutustu myös: EPAS

Ota yhteyttä

Asiamies, koulutuspolitiikka

Suvi Eriksson

p. +358408488935

suvi.eriksson@ekonomit.fi