Asiantuntijan osaaminen on kykyä hallita kokonaisuuksia

Ekonomi työskentelee tavallisimmin asiantuntijana. Asiantuntijoita on Suomen Ekonomien jäsenistä 36,6 prosenttia.  

Asiantuntija vastaa omasta vastuualueestaan itsenäisesti ja on usein perehtynyt syvällisesti omaan asiantuntemusalueeseensa. Asiantuntija saattaa toimia organisaation millä tasolla tahansa.

Asiantuntijatyössä kyky hallita kokonaisuuksia ja oppia jatkuvasti lisää sekä hakea tietoa ovat olennaisia osaamisalueita. Myös kyky reflektoida olemassa olevaa tietoa ja lähdekritiikki ovat tärkeitä taitoja.

Haasteita asiantuntijatyössä

  • arvostus
  • etenemisen mahdollisuudet asiantuntijauralla
  • palkkaus

Asiantuntijan osaamista arvostetaan työelämässä, mutta asiantuntijan täytyy myös usein taistella voidakseen pysyä asiantuntija-urallaan. On tärkeää, että työpaikoilla rakennetaan lisää asiantuntijaurapolkuja, jotta hyvän asiantuntijan ei tarvitse siirtyä esimieheksi edetäkseen urallaan. Myös asiantuntijatyön palkkaus saattaa muodostua ongelmalliseksi, jos organisaatiossa tunnustetaan vain asiantuntijasta esimieheksi ja johtajaksi etenevä urapolku.

Ota yhteyttä

Suomen Ekonomien jäsenenä voit hyödyntää työnhaun palveluita koko työurasi ajan. Tarjoamme henkilökohtaista valmennusta erilaisiin työnhakuun liittyviin tilanteisiin. 

Uravalmentajat

ura@ekonomit.fi

Varaa puhelinaika