Ekonomernas blogg

I vår blogg skriver experter och ledningen om aktuella frågor i arbetslivet och sparrar ekonomerna i deras varierande livssituationer.  Gästande bloggare är experter från olika branscher.

De senaste bloggtexterna

Kannustava verotus mahdollistaa yhteiskunnan kasvun

Verotuksen tarkoituksena on ylläpitää hyvinvointivaltion palveluita, kuten kouluja, teitä ja terveydenhuoltoa. Veropohjan tulee olla laaja, jotta näitä palveluita voidaan jatkossakin ylläpitää. On kuitenkin kestämätöntä, että hallitusneuvotteluiden alla on väläytelty ajatuksia veropolitiikasta, jossa veropohjaa laajennettaisiin mm. yrittäjävähennyksen lakkauttamisella sekä solidaarisuusveron alarajan alentamisella. Ahneus ei ole valttia, ei edes veropolitiikassa.

Blogi 22.5.2019

Verot eivät ole ehtymätön rahoituslähde

Säätytalon hallitusohjelmaneuvotteluihin lähdettiin ajatuksella talouspolitiikan uudesta linjauksesta: ei enää säästöjä, hyvinvointipalveluihin miljardiluokan satsaukset ja rahoitus verojen kiristyksillä ja velanotolla. Teoriassa tällainen yhtälö voisikin toimia, mutta globaalissa maailmassa, jossa rajat eivät ole suljetut, verojen kiristykset saattavat muodostua ongelmaksi.

Blogi 20.5.2019

Visa mer