Varpenius Anu
Projektipäällikkö, School of Sales
p. +358407104860

Niinpä. Myyntiä on moneen lähtöön samoin kuin myyjiä. Helsingin Sanomissa oli lauantaina 20.3. kaksikin myyntiaiheista kirjoitusta, eri näkökulmista. Toisessa Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttaja-asiamies ja ylijohtaja Katri Väänänen sekä Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell vaativat, että häiritsevä puhelin- ja kotimyynti on lopetettava selvällä sääntelyllä. Toisessa taas yrittäjä Elina Seppälä väittää, että suomalaiset ovat, vastoin yleistä mantraa, kovia ja täysin osaavia myymään.

Yleinen käsitys taitaa kuitenkin edelleen olla, että myyntityö ei ole kovin arvostettua eikä kaikista halutuin uravaihtoehto. Miksi näin on ja olisiko aika muuttaa käsitystä? Jos on kiinnostunut hyvistä ansioista, niin loistava myyjä voi ansaita enemmän kuin toimitusjohtaja. Kyllä! Toisaalta myynti on myös nopein urapolku vastuullisiin tehtäviin, jos sellaisista haaveilee. Moderni myynti ei myöskään ole päällekäyvää luukuttamista, vaan asiakkaan haasteiden ja ongelmien ratkaisemista sekä auttamista.

Loistavatkaan tuotteet ja palvelut eivät myöskään ns. myy itseään, vaan jonkun täytyy se tehdä. Jotta yrityksemme kasvavat, täytyy panostaa myyntiin. Kuten hallitusammattilainen ja Talouselämän päättäjänainen Sanna Suvanto-Harsaae on todennut: ”Käyttäkää myynnin pohtimiseen kaksi kertaa enemmän aikaa kuin kulujen jatkuvaan mittaamiseen. Myynti on se, joka tuo kasvua, ei mikään muu.”

Jos nyt päätät ryhtyä myynnin timanttiseksi ammattilaiseksi, miten sellaiseksi voi tulla?

Työ luonnollisesti opettaa tekijäänsä, mutta myyntiä voi myös opiskella. Suomen Ekonomit on yhdessä Kaupan liiton kanssa perustanut School of Sales -myyntikoulun, joka tarjoaa nopeimman polun myynnin huippuammattilaiseksi. Koulun valmentajina ovat kaikki parhaat myynnin osaajat ja valmennukset antavat konkreettista osaamista suoraan arjen myyntityöhön. School of Sales -myyntikoulun missiona on nostaa myynnin osaamista ja arvostusta ja sitä kautta parantaa Suomen kilpailukykyä ja kasvun edellytyksiä.

Jokainen meistä on omalla tavallaan myyjä, tittelistä riippumatta. Vähintäänkin on hyvä osata sanoittaa omaa osaamistaan ja asiantuntemustaan.

Tule siis mukaan! Nostetaan yhdessä Suomi nousuun.

www.schoolofsales.fi

#suomikasvuunmyynnillä