Näe seuraavaa askeltasi pidemmälle

Saat meistä urakumppanin, joka sparraa löytämään oman polkusi ja valmentaa sinua seuraavissa askeleissasi esimerkiksi työnhaussa, yrityksen perustamisessa tai oman ammatillisen osaamisesi syventämisessä. Autamme matkasi varrelle osuvissa työelämän tilanteissa antamalla lakineuvontaa sekä tukea yrittäjyyteen ja esimiestyöhön. Valvomme etujasi ja kehitämme työelämää kyltereiden ja ekonomien lähtökohdista.


LIITY EKONOMIJÄSENEKSEMME

LIITY KYLTERIJÄSENEKSEMME   


Jäsenenämme nautit palveluistamme ja eduistamme

Toimintamme ytimessä ovat jäsentemme työelämän eri ulottuvuudet. Sinua auttavat niin uravalmentajat, juristit kuin edunvalvonnan asiamiehet erilaisissa työelämätilanteissa. Hyödynnä palvelumme, jäsenetumme sekä koulutus- ja tapahtumatarjontamme, jotta näkisit seuraavaa askeltasi pidemmälle.Tutustu tarkemmin


Tutustu jäsentarinoihin

Urapolulla: Petri Tuomela

"Olen aina saanut apua Ekonomeilta, kun olen sitä tarvinnut – olin sitten yrittäjä, sivutoiminen yrittäjä tai työntekijä. Yrittäjyyden alkutaipaleella sain apua etenkin sopimus- ja palkkausasioissa."

Kannanotto 24.11.2017

Lue lisää

Urapolulla: Kirsikka Vänttinen

"Valmistumisen kynnyksellä hyödynsin Ekonomien urapalveluita. Sain apua siihen, miten tehdä hakemuksesta ja CV:stä työnantajan näkökulmasta kiinnostava sekä mitä minun kannattaisi omalla kohdallani korostaa. Lisäksi kirkastimme ajatusta siitä, mikä minua oikeasti kiinnostaa ja pohdimme, minkälaiset työtehtävät voisivat soveltua minulle."

Kannanotto 24.11.2017

Lue lisää

Ajankohtaista

angle-left Uusi strategiamme vapauttaa potentiaalisi

Uusi strategiamme vapauttaa potentiaalisi

Uutinen 19.11.2018

Suomen Ekonomien uusi strategia kaudelle 2019-2022 kiteytyy sanoihin: Vapauta potentiaalisi. Strategian näkökulma on jäsenen, mitä arvoa Ekonomit tarjoaa hänelle.


 
Strategiamme esittelee ekonomiteesit, kolme näkökulmaa potentiaalisi vapauttamiseen:
 
 1. Rohkeus muuttua vapauttaa potentiaalisi.
  Sinä luot tulevaisuutesi. Me luotsaamme.
   
 2. Ennakkoluuloton edunvalvonta vapauttaa potentiaalisi.
  Sinä kohtaat työelämän murroksia. Autamme niiden yli ja olemme äänitorvesi.
   
 3. Oma heimo vapauttaa potentiaalisi.
  Sinä olet yksilö. Yhdessä olemme arvokkaiden kohtaamisten yhteisö.
 
”Näemme ekonomit ja liiketoimintaosaajat rohkeana vaikuttajayhteisönä muuttuvassa maailmassa”, toiminnanjohtaja Anja Uljas summaa.


Lisää vuorovaikutusta ja ennakointia

Taustalla strategiassa ovat megatrendit: teknologinen kehitys, globaali talous, niukat luonnonvarat ja ilmastonmuutos, yksilön osallistuminen yhteisöjen kautta sekä demografiset muutokset.  Nämä vaikuttavat yhteiskuntaan siten, että osaamistarpeet muuttuvat nopeasti ja oppiminen tapahtuu yhä enemmän muodollisen koulutuksen ulkopuolella; työn tekemisen ja työsuhteiden muodot muuttuvat ja monipuolistuvat; uudenlaiset yhteisöt ja verkostot muuttavat yhteiskunnan rakenteita, ja yhteiset identiteetit pirstaloituvat.
 
Strategian toimenpidesuunnitelmassa korostamme osaamistarpeiden ennakointia ja vuorovaikutusta jäsenten kanssa. Kehitämme osaamista tukevia palveluita yksilöllisiksi ja jäsenpalveluita aika- ja paikkariippumattomiksi digitaalisia työkaluja hyödyntämällä. Hyödynnämme olemassa olevia kansallisia ja globaaleja verkostoja ja yhteisöjä toiminnassamme.
 
”Jatkossa tarkoitus on, että jäsenet voisivat määritellä tarkemmin, mitä yhteisöltämme haluavat ja siksi aiomme siirtyä asteittain kohti modulaarista jäsenyyttä”, Anja Uljas kertoo yhtenä konkreettisena esimerkkinä.
 
Vaikuttamistyömme on näkyvää, parempaan työelämään, vastuullisuuteen ja kestävään yhteiskuntaan tähtäävää. Tarjoamme ekonomeille kohtaamispaikkoja sekä fyysisessä että digitaalisessa maailmassa, jotta vertaisoppiminen ja yhteisöllisyyden rakentuminen ekonomien kesken onnistuu.