Kuvituskuva

Suomen Ekonomeihin kuuluminen tuo arvoa ja turvaa työelämään. Se on omalle työuralle vahva perusta ja tsemppari, joka auttaa kehittymään ja etenemään – ja josta saa tiukassa paikassa apua ja tukea.

Suomen Ekonomit on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden ja alan opiskelijoiden palvelu- ja etujärjestö, johon kuuluu yli 50 000 jäsentä.

Tässä neljä syytä siihen, miksi Ekonomeihin kuuluminen auttaa menestymään työuralla:

1. Yhden puhelinsoiton päässä olevat lakipalvelut tuovat apua oikeudellisiin kysymyksiin

Harvan ihmisen työura etenee ilman minkäänlaisia vastoinkäymisiä. Yhdelle jos toisellekin on tuttua, että jossain vaiheessa työelämää tulee jonkinlainen tilanne, johon tarvitaan ulkopuolista apua.

Suomen Ekonomien lakineuvonnassa juristit auttavat liiton jäseniä erilaisissa työ- ja virkasuhteisiin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Apua voi saada muun muassa erilaisiin työ- ja johtajasopimusten tekoon, YT-neuvotteluihin ja muihin työoikeudellisiin asioihin. Suosittu eLakipalvelu auttaa ympäri vuorokauden.

”Asiantuntevaa ja nopeaa palvelua, sain vastauksen jokaiseen kysymykseeni. Minulle tuli aidosti sellainen olo, että minulla on suuren liiton tuki takanani hankalassa työsuhdetilanteessa.” Mies, 33 vuotta

”Erittäin ammattitaitoinen sopimuksen läpikäynti ja selkeä toimintasuositus.” Mies, 57 vuotta

2. Koulutukset, mittava webinaarikirjasto ja mentorointi auttavat kehittymään ja inspiroitumaan, tilaisuudet verkostoitumaan

Suomen Ekonomit tarjoaa jäsenilleen jatkuvia kehittymismahdollisuuksia erilaisten koulutusten ja tapahtumien avulla. Liitto tarjoaa loputtomat mahdollisuudet oppia uutta niin live- ja virtuaalikoulutusten, webinaarien kuin tallenteidenkin avulla – kiinnostipa sitten digitaalinen myynti, tekoäly tai vaikkapa tietoturva. Jäsensovelluksessa verkostoitumiseen on myös oma ominaisuutensa.

Ammatillista kasvua edistävässä mentoroinnissa mentori ja aktori käyvät keskusteluja tähdäten ammatilliseen ja henkiseen kehittymiseen, työuran selkiyttämiseen sekä työssä menestymiseen. Keskustelujen aiheet vaihtelevat ja määrittyvät tilanteen ja molempien toiveiden mukaan.

3. Uravalmennus auttaa löytämään uusia ratkaisuja ja loistamaan työnhaussa, palkkaneuvonta pitämään tulot kohdillaan

Suomen Ekonomien jäsenet saavat henkilökohtaisen 1–3 tapaamiskerran uravalmennuksen, joka auttaa löytämään ratkaisuja uran eri vaiheissa.

Joskus haussa saattaa olla kokonaan uusi suunta uralle, jolloin kaikki vaihtoehdot ovat auki. Toisinaan uravalmentajan kanssa voidaan pohtia työnhakua, uuden tehtävän hyviä ja huonoja puolia, yrittäjyyttä tai esihenkilötyötä.

”Tunnin uravalmennuksella oli ällistyttävät vaikutukset. Löysin oman suuntani uudelleen ja opin, mikä minulle on tärkeää työssä. Valmennuksen jälkeen tapahtui ihmeitä ja sain muutaman päivän jälkeen unelmoimani työpaikan.” Nainen, 33 vuotta

Kuuluminen Ekonomeihin antaa eväitä myös parempaan palkkakehitykseen. Jäsenet voivat varata ajan henkilökohtaiseen palkkaneuvontaan tai tarkistaa palkkatutkan avulla, onko oma palkka kohdillaan.

”Sain palkkaneuvonnassa hyvän kuvan siitä, millä tasolla oma palkkani kuuluisi olla sekä konkreettisia ohjeita tuon palkkatason perustelulle. Neuvonnan ansiosta pyysin työhaastattelussa korkeampaa palkkaa kuin itse olisin osannut pyytää ja sain työpaikan paremmalla palkalla.” Mies, 26 vuotta

4. Jäsenyys auttaa ajamaan ekonomien asemaa ja kaikille parempaa työelämää

Ekonomien etujärjestö ajaa kaikkien ekonomien asiaa. Se huolehtii siitä, että ekonomien koulutus on laadukasta ja että tasa-arvo sekä yhdenmukaisuus toteutuvat työpaikoilla. Etujärjestö vaikuttaa sekä lainsäädäntöön että ekonomien palkkatasoon. Järjestö pitää huolta myös siitä, että ekonomit voivat hyvin työssä ja jaksavat.

Kaiken kaikkiaan Suomen Ekonomit haluaa rakentaa Suomeen kestävää taloutta ja työelämää.

Mitä enemmän järjestössä on jäseniä, sitä vaikuttavampi se on – yhteen kuuluminen vaikuttaa siis kaikkien elämään.

Lue lisää jäsenyydestä: