Älä allekirjoita työsopimusta tänään, jos voit tehdä sen huomenna

Blogi 30.1.2019

Sarianne Heiska työsuhdelakimies, Suomen Ekonomit


Työsopimusta tehdessä ei kannata hätiköidä: tutustu sopimukseen huolella, keskustele ehdoista ja allekirjoita vasta sitten. Tämä kannattaa muistaa myös kesätöitä hakiessa.


Harva sopimus pitää tehdä heti

Meillä Suomen Ekonomien työsuhdeneuvonnassa tulkitaan jäsenten työsopimusten ehtoja joka päivä. Puhelun aikana moni jäsenistä kertoo, että työsopimus tuli tehtyä kiireellä. Yritys saattoi hoputtaa allekirjoituksen kanssa, jotta rekrytoinnin pystyi julkistamaan. Työsopimuksessa saattoi olla kyseenalaisia ehtoja, mutta silti jäsen halusi allekirjoittaa sopimuksen heti, jottei avoin ovi uuteen työpaikkaan menisi kiinni.
 
Tämä on erikoista, sillä ekonomit eivät yleensä tee taloudellisia päätöksiä hätiköiden. Excelit huutavat hoosiannaa ja erilaisia vaihtoehtoja kilpailutetaan. Jostain syystä työsopimuksia ei kuitenkaan tarkastella samalla tarkkuudella, vaikka työsopimuksella on suuri merkitys yksilön talouden kannalta. Varaa itsellesi pari päivää aikaa tutustua uuteen työsopimukseen ennen kuin laitat nimesi alle.
 

Keskustele ehdoista ja allekirjoita vasta sitten

Kun saat hakuprosessin päätteeksi työsopimusluonnoksen sähköpostiisi, muista että olet paras ehdokas tehtävään. Työsopimusehdotuksen sisältö ei useinkaan ole kiveen hakattu, vaan yleensä pientä neuvotteluvaraa löytyy. Vaikka omat muutosehdotuksesi eivät menisi läpi, ainakin tulee varmistettua, että sopimus on niin hyvä kuin mahdollista.
 

Kun haet uutta työtä tai teet työsopimusta, muista nämä perussäännöt:

  1. Jos olet jo työssä, allekirjoita uusi työsopimus ennen kuin irtisanoudut vanhasta työpaikasta.
  2. Tee työsopimus kirjallisena. Se on aina sekä työnantajan että työntekijän etu.
  3. Hinnoittele itsesi oikein. Selvitä millaista palkkaa maksetaan muille vertailukelpoisessa tilanteessa oleville ekonomeille. Hyödynnä Ekonomien kesätyöpalkkasuosituksia
  4. Tarkista, että työsopimuksesta käy ilmi työsuhteen keskeisimmät ehdot (ks. täältä)
  5. Voit halutessasi tarkistuttaa työsopimuksesi työsuhdelakimiehillämme ennen allekirjoittamista. Lakimiehemme tarjoavat myös muuta oikeudellista neuvontaa työ- ja virkasuhdeasioissa ja yrittäjyyteen liittyen. Hyödynnä myös muita jäsenpalveluitamme.
  6. Älä luota siihen, että lainvastaiselta tai kohtuuttomalta näyttävä ehto on pätemätön. Se voi sitoa, tai se voi olla osittain pätevä.