In memoriam – Kunniajäsenemme Jarmo Leppiniemi (1948–2020) oli arvostettu opettaja ja sijoittamisen auktoriteetti

Uutinen 22.1.2020

Professori, kauppatieteiden tohtori Jarmo Leppiniemi menehtyi 15.1.2020 sairauden uuvuttamana. Jarmo Leppiniemi oli arvostettu ekonomiyhteisön vaikuttaja, opettaja ja sijoittamisen auktoriteetti.


Leppiniemi teki pitkän uran Helsingin kauppakorkeakoulussa muun muassa laskentatoimen professorina. Hänen julkaisutuotantonsa oli mittava, ja lukuisat kauppatieteiden opiskelijat ovat ammentaneet tärkeät laskentatoimen oppinsa hänen kirjoistaan. Hän tuli hyvin tunnetuksi osakesäästämisen puolestapuhujana toimiessaan yli kahden vuosikymmenen ajan Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtajana ja sittemmin kunniapuheenjohtajana. Leppiniemi toimi lisäksi useiden yhtiöiden hallituksissa ja lukuisissa muissa luottamustehtävissä.

Jarmo Leppiniemi toimi vuosina 2004–2015 Suomen Ekonomien sijoitustoimikunnan ja sijoitustoiminnan johtoryhmän kantavana voimana. Hänen vahva kädenjälkensä näkyy edelleen liiton sijoitustoiminnan onnistumisessa. Kiitoksena ja tunnustuksena pitkäaikaisesta työstä sekä kauppatieteellisen koulutuksen että ekonomiyhteisön hyväksi Jarmo Leppiniemi kutsuttiin Suomen Ekonomien kunniajäseneksi vuonna 2015. Ekonomiyhteisössä mieliimme jää Jarmo Leppiniemen merkittävän työn lisäksi myös hänen nokkela ja osuva huumorinsa. 

Kunniajäsenemme muistoa lämpimästi kunnioittaen

Timo Saranpää
puheenjohtaja
Suomen Ekonomit