Juristimme auttavat monissa tilanteissa – viikolla 47 lakineuvontaa saa myös illalla

Uutinen 14.11.2019

Monilla on korkea kynnys ottaa yhteyttä juristiin – ja ihan suotta. Lakipalvelumme auttavat sinua hyvinkin arkisissa asioissa ja tilanteissa. Viikolla 47 lakineuvontamme palvelee entistä laajemmin − varaa nyt aika juristille vaikkapa illemmalle.


Usein juristin puoleen käännytään vasta, kun jotain on jo sattunut. Näin asian ei kuitenkaan tarvitsisi olla. Juristiin on hyvä olla yhteyksissä jo ennakoivasti, esimerkiksi silloin kun olet vasta allekirjoittamassa työsopimustasi.

Lakipalvelustamme saat apua myös esimerkiksi työaikaan ja työpaikan vaihdokseen liittyvissä kysymyksissä, irtisanomisen uhatessa ja perhevapaissa.

Henkilökohtaista neuvontaa saat palveluaikoina puhelimitse, voit varata itsellesi sopivan ajan ajanvarauskalenteristamme tai voit hyödyntää sähköisiä palveluitamme.

Lakipalvelumme ovat keränneet paljon kiitosta ja positiivista palautetta jäseniltämme.

”Kiitos paljon avusta, siitä oli paljon hyötyä! Olisi ollut hyvä ottaa yhteyttä jo aikaisemminkin. Seuraavalla kerralla tiedän olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.”

Lakineuvontaa laajennetusti viikolla 47

Jos sinulla on tarvetta hoitaa asia muulloin kuin virka-aikaan, niin nyt siihen on mahdollisuus. Lakineuvontamme palvelee normaalia laajemmilla palveluajoilla viikolla 47 eli 18.11.− 22.11.

Itsellesi sopivan ajan saa kätevästi varattua verkkopalvelustamme löytyvän ajanvarauskalenterin kautta. Ole nopea ja varaa aika heti.

VARAA AIKA

Lisäksi juristit päivystävät normaaliin tapaan puhelimessa arkipäivisin klo 9−12.

”Sain ajan itse varattua netistä ja lyhyellä aikajänteellä. Oli hyvä, että varauksen yhteydessä sain jo kuvata asiaa, joten puhelun aikana pääsimme nopeasti asiassa eteenpäin ja sain asiantuntevan vastauksen asiaani.”

Missä asioissa voit ottaa yhteyttä?

Työsuhdeneuvonta

Työsuhdeneuvonnasta saat apua työ- ja virkasuhteisiin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä esimerkiksi työpaikan vaihdoksessa, irtisanomisen uhatessa, perhevapaissa tai vaikkapa osa-aikaeläkkeelle siirtymisessä. Voit myös tarkistuttaa juristeillamme työsopimuksesi ennen sen allekirjoittamista. Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää palvelua myös kesätyösopimusten tarkistuttamiseen.

”Asiantuntevaa palvelua ja neuvoja työsuhteen muutostilanteessa. Mahdollisuus ottaa yhteyttä samaan henkilöön, jonka kanssa asiaa käytiin läpi oli positiivista.”
”Otin yhteyttä työsopimukseen liittyen. Se käytiin läpi erittäin tarkasti ja kaikki asiat selvitettiin minulle ymmärrettävästi.”
 

Miten otan yhteyttä? Työsuhdeneuvontamme palvelee arkisin kello 9–12 ilman ajanvarausta, p. 020 693 205. Voit myös varata juristillemme itsellesi sopivan ajan ajanvarauskalenteristamme.


Esimiesten ja työnantajien neuvonta

Annamme jäsenillemme työoikeudellista neuvontaa myös työnantajan näkökulmasta.

”Erittäin asiantuntevaa neuvontaa toimitusjohtajasopimuksen laadinnasta, ja toimitusjohtajalle tärkeistä seikoista.”

Miten otan yhteyttä? Työnantajaneuvontaan voit olla yhteydessä puhelimitse p. 020 692 923.


Neuvontaa aloittavalle yrittäjälle

Oletko harkitsemassa yritystoiminnan aloittamista? Ehkä olet jo perustanut yrityksen? Aloittavalla yrittäjällä on paljon muistettavaa. Juristeiltamme saat vinkkejä yrittäjyyden alkutaipaleelle sekä neuvontaa ja ohjausta tiedonlähteille. Autamme yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa, kuten yrittäjäksi ryhtyminen, asiantuntijan toimeksiantosopimus ja yrityksen osakkaiden välinen osakassopimus.

Miten otan yhteyttä? Yrittäjäneuvontaan voit ottaa yhteyttä sähköpostitse yrittajat@ekonomit.fi


Kun työttömyys yllättää

Työttömyysturvaneuvontamme auttaa ja neuvoo työttömyyskassan jäsenyyteen ja työttömyyspäivärahaan liittyvissä kysymyksissä, kuten työttömyyspäivärahan hakeminen irtisanomis- tai lomautustilanteessa, opiskelu työttömänä, yrittäjän työttömyysturva ja työskentely ulkomailla.

”Ystävällistä palvelua tässä tilanteessa, kun olen työttömänä. Erittäin kiitollinen olo ja tyytyväinen olo, että kuulun tällaiseen liittoon.”
 

Miten otan yhteyttä? Työttömyysturvaneuvonta palvelee arkisin maanantaista torstaihin kello 9–12 ilman ajanvarausta, p. 020 693 273. Voit myös varata itsellesi sopivan ajan ajanvarauskalenteristamme.

Sähköisiä lakipalveluitamme ja etuja

eLakipalvelu

Yleisimpiin työoikeudellisiin kysymyksiin saat helposti ja nopeasti vastauksia myös eLakipalvelusta. Tällaisia kysymyksiä ovat esimerkiksi: Voiko määräaikaisen työsopimuksen irtisanoa? Mikä on koeaikani pituus? Kuinka pitkästä kilpailukiellosta voidaan työsopimuksessa sopia?

Palvelussa valitset aihealueen, vastaat sinulle esitettyihin tarkentaviin kysymyksiin ja saat tekemiesi valintojen kautta vastauksen tai toimintasuosituksen. eLakipalvelu löytyy kirjautumalla jäsenpalveluumme ja on käytettävissäsi 24/7.

Oppaat, webinaarit ja Fondia yhteistyö

Hyödynnä myös oppaat ja sopimusmallit työelämän eri tilanteisiin. Tuoreimpana oppaana tänä syksynä päivitetty Työsuhdeopas, joka on tarkoitettu ylemmille toimihenkilöille ja heidän luottamushenkilöilleen avuksi ja tueksi työelämän eri käänteisiin. Toinen paljon kysytty opas on yritystoimintaa aloittaville suunnattu Osakassopimusopas. Kaikki oppaat löydät kootusti jäsenpalvelustamme

Yhteistyömme Lakipalveluyritys Fondian kanssa mahdollistaa monia etuja erityisesti yrittäjäjäsenillemme. Järjestämme yhteistyössä muun muassa webinaareja, joiden tallenteisiin pääset tutustumaan jälkikäteen jäsenpalvelussamme.

Fondialta on myös mahdollisuus saada yrittäjäjäsenten oikeudellista neuvontaa 15 minuutin puhelinkonsultaationa koskien osakassopimusta, konsultti/alihankintasopimusta ja yhtiöoikeudellisia toimivalta- ja rahoituskysymyksiä.

Lisäksi Fondia tarjoaa jäsenillemme maksutta VirtuaaliLakimies-palvelun, joka on Fondian juristien ylläpitämä maksuton lakitietopankki yrittäjille liiketoiminnan hoitamisen tueksi. Palveluun pääset tutustumaan jäsenpalvelumme kautta.