Kuinka saada erilaiset ihmiset loistamaan tiiminä? Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva paljastaa metodinsa

Artikkeli 12.2.2020

Valmentaja Markku Kanerva on saanut Suomen jalkapallomaajoukkueen ennennäkemättömään liitoon. Hänen valmennusfilosofiansa toimii myös ekonomeille tutuissa projektitöissä: tiimiläisiin pitää tutustua nopeasti, jokaista arvostaa ja vahvuudet saada käyttöön.


Jalkapallofanien sankari Markku Kanerva on monia joukkueita luotsatessaan kohdannut saman haasteen. Vain tietyn ajanjakson yhdessä pelaava joukkue on saatava nopeasti tiimiytymään. Siksi tiiminvetäjän pitää myös nopeasti oppia tuntemaan tiimiläisensä.

”Kun alat valmentaa joukkuetta, siinä on sekä sinulle vieraita että toisilleen uusia ihmisiä. Tilanne on haastava ja vaatii johtajalta psykologista pelisilmää. Ihan samoin on yrityksessä: jos saat uuden tiimin ja projektin johdettavaksi, pitää nopeasti tutustua ihmisiin ja miettiä, miten voit tukea jokaista. Jokaisella on vahvuuksia ja kehityskohteita.”

Kanervan mielestä ratkaisevaa on, miten saa eri lähtökohdista tulleet erilaiset ihmiset toimimaan tavoitteiden mukaisesti. Valmentajana hän pyrkii puhumaan pelaajien kanssa ja tutustumaan heihin muutenkin kuin pelaajina.

Juttelun lisäksi Kanervalla on toinenkin käytännöllinen metodi, jolla hän kerää tietoa: tarkkailu.

”Katson, miten pelaajat kohtelevat toisiaan kentän ulkopuolella. Joku ryntää ovesta ulos, toinen huomioi muut ja pitää ovea auki. Joku kysyy ruuan jälkeen, otatko kahvia ja tarjoutuu tuomaan muillekin. Ne ovat pieniä asioita, mutta niillä voi muodostaa profiilin ihmisestä.”

Yksinomaan teknisten taitojen perusteella ei voi tietää, miten esimerkiksi jalkapalloilija toimii toisten kanssa.

”Herkästi painotetaan teknisiä taitoja, kun pitäisi myös miettiä, sopeutuuko kaveri nopeasti tiimiin. Ennen kaikkea tarvitaan joukkuepelaajia.”

Yhteishenkeä pitää ruokkia

Jotta tiimi voi päästä huipputuloksiin ja loistaa, tutustumisen lisäksi tarvitaan paljon muutakin. Yksi tärkeä pala Markku Kanervan mielestä on arvostuksen osoittaminen. Sitä ei tarvitse tehdä julkisella kehulla: Kanerva nostaa yksittäistä pelaajaa esiin hyvin harvoin. Mieluiten hän valitsee kiitoksen kohteeksi puolustajan kaltaisen ”raskaan työn raatajan”, joka helposti saa vain kuraa niskaansa.

Palautteen antaminen on joka tapauksessa tärkeää. Niin tärkeää, että Kanerva pitää muistivihkossa kirjaa, kenen kanssa on pelistä milloinkin jutellut: joskus hississä, joskus lounaan ohessa.

Kun jokainen tiimissä kokee olevansa arvokas, jokaisella on myös halu tehdä parhaansa yhteiseksi hyväksi.

”Jos puhut valmentajana vain tähtipelaajille, muille tulee nopeasti sellainen fiilis, että olenko mä vain täytemiehenä. Kun tuntee, että arvostetaan, itseluottamus on katossa ja tekee kaikkensa, että joukkue menestyy.”

Myös tiimihenkeä pitää Kanervan mielestä niin joukkueessa kuin muussakin työyhteisössä ruokkia jatkuvasti.

”Hyvää yhteishenkeä ei saa taikatempuilla nostettua, eikä sitä voi rakentaa yhtenä tyky-päivänä vuodessa. Jos ei sitä pidetä yllä, se alkaa hiipua.”

Yhteishengen luominen ei kuitenkaan ole vain johtajan tehtävä. Peruskoulun opettajanakin toiminut Kanerva tietää, että jokaisella tiimin jäsenellä on roolinsa sen luomisessa.

Kotonakin tehdään tiimityötä

Rive Kanervan mielestä tiimitöihin liittyvät periaatteet toimivat myös perheessä.

”Kotonakin pitää pystyä tekemään hommia tiiminä. Lapsetkin täytyy kasvattaa vastuun ottamiseen. Kaikilla on oma roolinsa.”

Viime viikolla Kanerva puhui valmennusfilosofiastaan kauppatieteiden opiskelijoiden Kylteripäivillä Helsingissä. Myös hänen omasta lähipiriistään löytyy talousalan osaajia.

”Hyvinkin läheisiä, sillä poikani opiskeli kauppatieteiden kandiksi Aalto-yliopistossa. Nyt hän opiskelee toista vuotta Porissa lentäjäksi, mistä hän oli haaveillut. Totesin, että sulla on vähän noi opinnot kesken. Hän rauhoitteli, että aikoo kyllä tehdä vielä maisteritutkinnon.”

Kanervan mielestä ekonomit ovat tarkkoja ja suunnitelmallisia, koska he ovat rahan ja talouden kanssa tekemisissä.

”Mukavia ihmisiä! Heiltä saa välillä ihan hyviä vinkkejä. Yksi läheisimmistä kavereistani on ekonomi. Kun poikani mietti alaansa, kaverini kannusti häntä rahoituspuolelle.”


Teksti: Arja Kuittinen
Kuva: Ville Vappula

 

Tutustu EkonomiEsimies-kokonaisuuteen

 

Lue myös

Adeccon toimitusjohtajaksi nimitetty Sami Itani: "Arvostan hyvää johtajuutta"

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa: ”Tarvitsemme ihmisiä, jotka tavoittelevat korkeita”