Mehän tiedämme mitä asiakkaamme haluavat – eikö niin?

Blogi 11.6.2018

Tanja Hankia Asiakkuusvastaava, kylterit ja nuoret ekonomit


Järjestimme viime viikolla työpajan nykyisille, entisille ja potentiaalisille jäsenillemme. Yhdessä palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa etsimme syvempää ymmärrystä ja kehityssuuntia Ekonomien toimintaan - annoimme äänen asiakkaillemme.

Olen erittäin iloinen, että viestimme oli kuultu ja saimme paikalle mainion kehittäjäpoppoon: osallistujissa oli niin kylteriä, juuri valmistumisestaan onnitteluita vastaanottavia nuoria ekonomeja, nykyisiä ja ex-jäseniämme sekä palveluitamme jo mukavasti hyödyntäneitä, vähän pidemmällä ekonomiurallaan olevia. Kaikkia heitä yhdisti silminnähden vahva tahto laittaa itsensä likoon ja antaa näkemyksensä käyttöön koko jäsenyhteisömme hyödyksi.

Workshop-pöytiin jalkautuminen todella kannatti; keskustelu oli erittäin inspiroivaa ja oivalluttavaa.  Illan päätteeksi saimme kuulla hissipuheita jo pidemmälle viedyistä ja konkreettisista palvelukehitysideoista. Mitä sinä tuumaisit esim. jalostetummasta sparrauksesta graduvaiheessa, Pro Bono -tematiikan mukaan ottamisesta, laajemmasta koulutusyhteistyöstä tai Ekonomit lifecoach -ajattelusta ja -appista? Ehkä tarvittaisiin jonkinlainen koko urakaaren kattava alusta, joka muistuttelisi palveluiden hyödyntämisestä - ikään kuin itsensä kehittämisen ja hyvinvoinnista huolehtimisen vuosihuolloista?

Illan keskusteluissa nousi esiin myös Ekonomien rooli mahdollistajana, tukijana tai kirittäjänä. Workshopeissa pohditutti myös tarvitaanko verkostoitumiseen ”välikättä”, mitä se jäsenten puolesta puhuminen ja edunvalvonta oikeastaan on ja mikä on yhteisön ja yhteisöllisyyden merkitys.

Yhteissuunnittelutyöpajan anti on huolella dokumentoitu ja käymme sen läpi pienimpinekin havaintoineen ja yksityiskohtineen. Työstöä jatkamme jo 18. kesäkuuta palvelumuotoilukonkareiden vetämässä tulostyöpajassa ja hyödynnämme saadun informaation niin strategiatyöstössämme kuin esim. Nuoret Ekonomit -tarjontaamme päivittäessämme ja ylipäätään toimintaamme tarkastellessamme.

Mahtavaa oli myös huomata, että Hellonin tiloista, Speden entisiltä studioilta, kotiin lähti edelleen innostunut poppoo, keskenään verkostoituen ja yhteystietojaan vaihtaen. ”Tällaisia tilaisuuksia lisää!” kuului toive, jonka allekirjoittanut vastaanotti suurella lämmöllä.

Kiitos kaikille näkemyksensä antaneille ja itsensä likoon laittaneille.

Entä mitä Sinä tuumit, kuinka vastaisimme paremmin tarpeisiisi? Janoamme näkemyksiäsi! Laita viestiä suoraan allekirjoittaneelle (tanja.hankia@ekonomit.fi) tai lisää kommenttisi someen – olemme kuulolla herkällä korvalla! Faxia tai savumerkkejä en välttämättä suosittele käyttämään, mutta lupaan harkita niitäkin kanavia, jos se teidän toiveeksenne osoittautuisi ja tarpeisiinne vastaisi.