Näin haet lakkoavustusta

Uutinen 19.12.2019

Lakkoavustukset maksetaan viimeistään lakon loppumista seuraavan kuukauden loppuun mennessä. Katso tästä ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen.


Lakkoavustus on korvaus, joka maksetaan lakon takia ansiotuloa vaille jääneille Suomen Ekonomien jäsenille. Sitä voi saada henkilö, joka on liittynyt Suomen Ekonomien jäseneksi ennen lakon alkamista ja on ollut lakossa koko lakon ajan. Avustus maksetaan työvuorojen mukaisilta työpäiviltä.

Lakkoon osallistuneet liiton jäsenet saavat jokaiselta lakkopäivältä 70 euroa miinus verot – käytännössä 51,10 euroa / päivä. Lakkoavustusta haetaan Ylemmät Toimihenkilöt YTN:ltä sähköisellä lomakkeella, jonne pääset täältä. Järjestelmään tunnistaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lakkoavustukset maksetaan viimeistään lakon loppumista seuraavan kuukauden loppuun mennessä, kun jäsenyydet ja lakossaolopäivät on tarkastettu. YTN pidättää verot ja ilmoittaa lakkoavustukset verottajalle.

Huoltovelvollisuus ei vaikuta lakkoavustuksen määrään. Myös opiskelijajäsenille maksetaan lakkoavustusta lakon takia syntyneestä ansionmenetyksestä.

Myös toimihenkilö- ja työntekijätyöehtosopimusten lakkojen piiriin kuuluvat voivat hakea lakkoavustusta YTN:n järjestelmän kautta.

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa päivystysnumeroon 040 352 3671 (ma–su kello 8–18) tai laittaa sähköpostia edunvalvonta@ekonomit.fi.

 

Lue lisää:

Ajankohtaista työmarkkinaneuvotteluista