Oletko sinä tähtien tekijä?

Blogi 16.5.2018

Marjut Hallavo Urapalvelupäällikkö, Suomen Ekonomit


Haluaisitko sinä valmentaa kunniaa niittävää jääkiekkojoukkuetta? Mikä olisi sinun reseptisi menestyksen rakentamiseen? Kokoaisitko joukon NHL-tähtiä ja pistepörssien sankareita, vai miettisitkö kokoelmaa yksilöitä, joille jokaiselle löydät sen parhaan ketjun ja toimivimman pelipaikan? Paikan, jossa jokainen toimisi omalla vahvuusalueellaan tärkeänä osana kokonaisuutta.

Todennäköisesti valaisit valmentajana myös Curre Lindströmin lailla joukkueeseen uskoa ja luottamusta omaan tekemiseen. Hän tiesi, että menestys rakentuu yhdessä toimivista yksilöistä, joilla kokonaisuus on tasapainossa. Voittajajoukkueessa kaikkien tulee olla tähtiä omalla pelipaikallaan.

Oletko sinä esimiehenä selvillä, minkä asioiden tekemisestä alaisesi nauttivat kaikkein eniten? Tiedätkö, mitkä asiat syntyvät heiltä helposti, kuin itsestään ja mitä osaamista he haluavat kehittää? 

Joku voi olla hyvä suunnittelemaan tapahtumia ja joku toinen taas rakentamaan loistavia excel-raportteja. Sinun tehtäväsi esimiehenä on kaivaa tuo intohimo esiin. Ellei alaisesi itse tunnista vahvuuksiaan ja osaamisalueitaan, voit sinä myönteisellä palautteellasi auttaa löytämään niitä. Näin annat ihmiselle suuremman lahjan kuin osaat arvatakaan.

Normaalisti kehityskeskusteluissa arvioidaan työntekijän osaamista suhteessa työn osaamisvaatimuksiin. Kehityskohteiksi valitaan useimmiten alueet, joissa on suurin osaamisvaje. Monesti toivottua oppimista ei kuitenkaan tapahdu. Jos koemme jonkun asian heikkoudeksemme, meillä ei todennäköisesti ole kovin vahvaa motivaatiota lähteä sitä kehittämään.

Voisimmeko kääntää kehityskeskustelujen heikkouksiin keskittyvän ajattelun toisinpäin? Olisiko mahdollista keskittyä asioihin, joissa ihminen on jo vahva ja miettiä, miten nuo vahvuudet saisi parhaiten organisaation hyötykäyttöön.

Tähdet syntyvät vahvuuksia vahvistamalla, ei heikkouksia korostamalla.

Se mihin kiinnitämme huomiota vahvistuu - aina. Esimiehenä luomme sanoillamme ja puheellamme todellisuutta. Kun näemme vahvuuksia ja hyviä ominaisuuksia ympärillämme ja annamme niistä palautetta ne kasvavat ja vahvistuvat. Jos huomiomme on ainoastaan virheissä ja epäonnistumisissa, myös ne vahvistuvat, valitettavasti.

Jokaisella meistä on kykyjä, taitoja, asennetta, persoonallisuutta ja lahjoja, jotka tekevät meistä ainutlaatuisen. Näiden taitojen tunnistaminen on ensimmäinen askel tähden tekemisessä.

Vahvuuksien tunnistamista oppii parhaiten tarkkailemalla ihmisten toimintaa ja puhetta. Vahvuusalueellaan toimiva ihminen on innostunut ja aktiivinen. Hän puhuu nopeammin ja värikkäämmin kuin normaalisti. Joskus ihminen myös näyttää varmemmalta ja ryhdikkäämmältä toimiessaan vahvuusalueellaan. Kun esimiehenä tunnistat tällaisen hetken, on sinulla loistava mahdollisuus aloittaa tähtipelaajan sparraaminen.

Katso Voi hyvin EkonomiEsimies -vinkki vahvuuksien tunnistamiseen