Ryhdy Kasvun Osaajaksi! Auta suomalaisia pk-yrityksiä kasvamaan ja löydä mahdollisuuksia itsellesi

Blogi 28.5.2018

Arja Parpala uravalmentaja, kehityspäällikkö, Suomen Ekonomit


Haluatko auttaa kasvuhakuisia yrityksiä menestymään? Oletko kansainvälistymisen, digitaalisen liiketoiminnan, asiakasymmärryksen, myynnin, markkinoinnin, talousjohtamisen tai strategiatyön asiantuntija? Ryhdy Kasvun Osaajaksi!

”Yksi suurimmista pk-yritysten haasteista on puute osaajista. Osaamisen kehittäminen vaatii huomattavia panostuksia ja kilpailu huippuosaajista on kovaa. Samaan aikaan pienet ja keskisuuret yritykset luovat 85 % uusista työpaikoista ja työntekemisen eri muodot lisääntyvät.” Näin kertoo pk-yritysten haasteista Kasvu Open verkkosivuillaan.

Kasvun Osaajat -ohjelma yhdistää yritykset ja osaajat

Kasvu Open rakentuu kahdesta ohjelmasta. Kasvu Open on kasvuhakuisten yritysten sparrausohjelma. Kasvun Osaajat -ohjelman tavoitteena on tuoda yritykset ja osaajat yhteen siten, että kumpikin osapuoli hyötyy.

Kasvun Osaajalle ohjelma avaa mahdollisuuden tutustua pk-yrityksiin, auttaa niitä menestymään entistä paremmin, luoda verkostoja ja mahdollisesti pitkäaikainenkin yhteistyö- tai työsuhde jonkin yrityksen kanssa. Ohjelman aikana kysessä on mentoroinnin kaltainen vapaaehtoisuuteen perustuva yhteistyö. Aiempina vuosina yritysten ja osaajien kohtaamisista on syntynyt yhteisiä projekteja, hallituspaikkoja, neuvonantajasuhteita sekä työsuhteita.

Kasvu Openiin osallistuvat kasvuyritykset taas voivat saada sparrausta ja löytää yhteistyökumppaneita kasvunsa tueksi. Kasvu Openin tavoitteen oli haastaa vuonna 2018 mukaan 1000 yritystä ja 450 valikoitui alueellisiille ja toimialakohtaisiille Kasvupoluille, joissa ne saavat sparrausta eri alojen asiantuntijoilta ja ohjelman kumppaneilta. Ohjelman valtakunnallisina kumppaneina tänä vuonna toimivat mm. Nordea, Finnvera.

100 parasta yritystä jatkaa ohjelmassa syksyn ajan ja Kasvu Open huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018.

Lue lisää Kasvu Openin Kasvun Osaajat-ohjelmasta tästä

Yritykset ja osaajat kohtaavat PIIK-palvelussa

Nyt kesän kynnyksellä ja syksyllä Kasvun Osaajat voivat liittyä mukaan Kasvun Osaajiin luomalla profiilin PIIK-palveluun. Palvelussa kerrot, kuka olet, mitä osaat ja mitä tavoittelet. Lisäksi ilmoitat haluavasi Kasvun osaajaksi ja olet Kasvu Openissa mukana olevien yritysten löydettävissä. Bonuksena myös muut PIIK-palvelua käyttävät yritykset voivat löytää sinut ja saat myös vinkkejä avoimista, profiiliisi sopivista työpaikoista.

Liity Kasvun Osaajat-ohjelmaan: Rekisteröidy PIIK-palveluun ja luo profiili tästä

Jos olet jo PIIKin käyttäjä, liity kampanjaan näin: Kirjaudu palveluun ja mene profiilisi kohtaan: Minä > Työtoiveet > Haluan Kasvun Osaajaksi > Liity

Ps. Jos olit mukana Kasvun Osaajat-ohjelmassa viime vuonna, muistathan liittyä tämän vuoden kampanjaan PIIK-profiilissasi?