Suomen Ekonomit hakee kahta tutkimusraportin kirjoittajaa

Uutinen 5.4.2019

Suomen Ekonomit organisoi tutkimuksia ja selvityksiä muun muassa ekonomikoulutuksen laadusta, ekonomien työelämästä ja palkkauksesta, ekonomiurasta ja osaamisen kehittämisestä.Nyt haussa on kaksi tutkimusraportin kirjoittajaa.
 
Raportoitavina aineistoina ovat 1) vastavalmistuneiden kauppatieteiden maisterien palaute vuodelta 2018 sekä 2) yliopistojen ura- ja rekrytointipalvelujen ns. Aarresaari-verkoston uraseurannan tuorein Viisi vuotta työelämässä -maisteriaineisto kauppatieteiden maisterien osalta, ts. vuonna 2013 valmistuneet syksyn 2018 tilanteessa. 


Odotamme kirjoittajalta:

  • ymmärrystä suomalaisesta ekonomikoulutuskentästä
  • kykyä tulkita tilastollista jakauma- ja keskilukudataa sekä havainnollistaa, visualisoida ja tiivistää keskeisiä tuloksia

  • sujuvan ja kieliopillisesti oikean tekstin tuottamista

  • aloitteellisuutta ja näkemyksellisyyttä

  • Excelin ja Wordin hyvää hallintaa

Raportin voi koostaa esimerkiksi kesätyönä (molemmissa työn ohjeellinen kesto n. 4 kk kokopäivätoimista työtä). Raportointi on molempien aineistojen osalta tarkoitus saada käyntiin viimeistään kesäkuun alussa.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi palkkiotoiveineen tutkimuspäällikkö Juha Oksaselle, (juha.oksanen@ekonomit.fi, p. 0405566671) perjantaihin 26.4. mennessä.
 

Suomen Ekonomit organisoi tutkimuksia ja selvityksiä muun muassa  ekonomikoulutuksen laadusta, ekonomien työelämästä ja palkkauksesta, ekonomiurasta ja osaamisen kehittämisestä. Tutkimustietoa hyödynnetään esimerkiksi palkkaneuvonnassa, työmarkkinatoiminnassa ja koulutuspolitiikassa ekonomien ja kylterien etujen ajamiseksi. Ekonomit tarjoaa myös laadukasta tietoa yliopistoille kauppatieteellisen koulutuksen laadusta, opiskelijapalautteesta ja opiskelijoiden sijoittumisesta työelämään.