Tavoitteellinen elämä

Blogi 28.1.2019

Stella Laukkanen Puheenjohtaja, Optimi ry


New year, new me, vai miten se meni? Kun vuosi vaihtuu, on ihmisillä yleensä tapana luoda itselleen tulevalle vuodelle tavoitteita. Tavoitteet ovat siitä tunnettuja, että niiden tuominen tietoisuuteen useamman kerran tavoitteen asettamisen jälkeen edesauttaa niiden toteutumista.

Kuinka monta kertaa vuoden alussa luvataan esimerkiksi aloittaa terveellisempi ja tasapainoisempi elämä? Lopulta kuukauden päästä tavoite on kuitenkin unohtunut, jos sitä ei ole aktiivisesti pyrkinyt edistämään mielessä.

Lapsena tavoitteet voivat olla pienempiä: oppia lukemaan tai saada hyvä arvosana suosikkioppiaineesta. Iän karttuessa tavoitteet myös muuttuvat: lukiossa mielessä saattavat olla L:n paperit tai valmistuminen ylioppilaaksi ja jatko-opinnot. Yliopiston ja työn tullessa osaksi elämää saattavat tavoitteiksi nousta esimerkiksi unelmatyö, ammatillinen kehittyminen tai yliopistotutkinnon suorittaminen hyvällä arvosanalla.

Kylteripuheenjohtajaverkosto (KPV) on tehnyt vuodelle 2019 omat tavoitteensa. Vuoden 2018 kylteripuheenjohtajaverkosto asetti tavoitteekseen vuonna 2018 lahjoittaa vuosijuhlien lahjarahat hyväntekeväisyyteen, ja tätä traditiota KPV 2019 haluaa jatkaa myös tänä vuonna.

Tämän lisäksi KPV on tehnyt linjauksen pyrkiä laajentamaan Kylterihuonetta, jonka tarkoituksena on toimia opiskelijapoliittisena vaikuttajana kansallisella tasolla. Kylteriainejärjestöjen ja paikallisyhdistysten yhteistyö on myös aihe, joka nousi esille KPV:n kokouksessa, ja johon aiomme myös kiinnittää huomiota tänä vuonna. Yhteistoiminnan kehittäminen on oleellista niin yhdistysten jäsenhankinnan kannalta, kuin kyltereille työuratarinoiden jakamisen ja verkostojen luomisen kannalta. Uskon, että ekonomeilla ja kyltereillä on paljon asioita, joita voimme oppia toinen toisiltamme. Myös KPV:n toiminnan tarkoituksen esilletuominen ja siitä viestiminen ovat tavoitteena vuonna 2019.

Nyt kun vuosi on siis vielä aluillaan, voi jokainen miettiä, esimerkiksi missä tai minkälainen haluaa olla vuoden lopussa ja tehdä tietoisesti tavoitteita edesauttaakseen tuota mielikuvaa. Aina tavoitteiden ei tarvitse olla isoja ja elämää mullistavia, vaan myös pienet tavoitteet voivat tuoda elämäämme jotain arvokasta ja uutta. Näihin sanoihin lopettaen, oikein mukavaa vuotta 2019 ja katsotaan, miten tavoitteemme ovat edistyneet vuoden lopulla!