Suomen Ekonomien koulutuspoliittiset suuntaviivat

Suomen Ekonomien koulutuspolitiikkaa ohjaavat liittokokouksen hyväksymät koulutuspoliittiset suuntaviivat. Suuntaviivat hyväksytään noin neljäksi vuodeksi, mutta niitä päivitetään tarvittaessa.
 

Suomen Ekonomien koulutuspoliittiset suuntaviivat

Vahva ekonomiosaaminen on yksi keskeinen Suomen kilpailukyvyn rakentaja. Ekonomien menestyminen työmarkkinoilla rakennetaan pitkälti sen varaan miten hoidamme heidän koulutuksensa ja työuran aikaisen osaamisen kehittämisen kokonaisuuden.

Voimassa olevissa suuntaviivoissa Suomen Ekonomit ottaa kantaa siihen miten voidaan edelleen vahvistaa ekonomikoulutuksen kilpailukykyä sekä ekonomikoulutuksen tuottamaa osaamista.

Suuntaviivojen mukaan

1. Suomen Ekonomien tavoitteena on varmistaa suomalaisen ekonomikoulutuksen kilpailukyky. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää sitä, että korkeakoulujärjestelmä on huippukunnossa, koulutusta tarjoavien yksiköiden toimintaedellytykset ovat hyvät, työhön sitoudutaan vahvasti ja toiminnan kehittäminen on jatkuvaa.

2. Lisäksi Suomen Ekonomien tavoitteena on se, että koulutusjärjestelmä tukee ekonomien mahdollisimman korkealaatuista osaamista, sillä osaamisen taso ja sen jatkuva uusiutuminen on se millä todella pärjäämme.


 

Ota yhteyttä

Asiamies, koulutuspolitiikka

Suvi Eriksson

p. +358408488935

suvi.eriksson@ekonomit.fi