vuori

Olemme saaneet hurjasti kiittävää kurssipalautetta, kun ekonomien valmentamiseen erikoistuneet uraexpertit, työoikeuden asiantuntijat sekä työmarkkinaninjat ovat antaneet asiantuntemuksensa ja vinkkinsä kyltereiden käyttöön.

“En muista milloin viimeksi olisin koulussa oppinut näin paljon.”

”Kiitos mielenkiintoisesta kurssista, asiantuntijuus vakuutti ja oppi jäi päähän!”

”Ihan huippu koulutus! Sain paljon enemmän kuin odotin.”

Kurssit pitävät sisällään käytännönläheisiä harjoituksia muun muassa siihen, miten erottautua työnhaussa ja menestyä työelämän neuvottelutilanteissa. Koulutuksessa opit myös ymmärtämään, mitkä asiat työelämästä yhteiskunnassa keskusteluttavat ja mitä sinun on niistä hyvä tietää.   Hyväksytystä suorittamisesta myönnetään opintopiste tai kaksi sekä open badge -osaamismerkki LinkedIn-profiiliin linkattavaksi. Edellytyksenä näille on läsnäolo sekä kurssitehtävien suorittaminen.

Mikä ihmeen Open Badge?

Open Badge on digitaalinen osaamismerkki, jonka avulla voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaamista, oppimista, erilaisia taitoja, osallistumista ja jopa asenteita. Osaamismerkin taustalla on Mozilla-säätiön kehittämä standardi.   Osaamismerkki on käytännössä digitaalinen tunnistekuva, johon liittyy metadataa. Metadata kertoo merkin nimen, myöntäjän tiedot, osaamiskriteerit sekä osaamiskuvaukseen vaadittavat todisteet. Merkin voi linkittää osaksi omaa ansioluetteloa tai jakaa työnhakua, koulutusta tai elinikäistä oppimista varten erilaisille sosiaalisen median verkostoille ja sivustoille kuten LinkedIn, Facebook tai Twitter.

Miksi Open Badge?

Koulutuksista ja kursseilta saa usein perinteisen todistuksen tai diplomin. Open Badge -osaamismerkin avulla voi kuitenkin tunnistaa ja tunnustaa tämän virallisen oppimisen lisäksi myös erilaista epävirallista oppimista, jota tapahtuu työssä, harrastuksissa, vapaaehtoistyössä tai muiden aktiviteettien kautta. Se tuo siis näkyväksi vahvistetun näytön oppimisesta, koska metadata kertoo merkin myöntäjän lisäksi tarkat kriteerit siitä, miten merkin saajan taidot ja saavutukset on tunnistettu ja millaista osaamista merkin haltijalla on.

Mistä Ekonomien jäsen saa sellaisen?

Kaikki loppuvuodesta 2019 Ekonomien työelämäkurssin hyväksytysti suorittaneet saavat kunnian olla Ekonomien ensimmäisen osaamismerkin saajat. Jatkossa merkkejä jaetaan muistakin Ekonomien tarjoamista koulutuksista ja esimerkiksi luottamustehtävistä.