Mielekäs työ – uuden ajan uraopas

Maria Carlsson – Kati Järvinen
Sanoma Pro Oy 2012, 206 s

Mainio ja innostava opas oman uran suunnitteluun. Kirja auttaa sinua tunnistamaan vahvuutesi, tekemään ihannetyöstäsi uravision sekä saavuttamaan sen konkreettisen toimintasuunnitelman kautta. Kirja opastaa lukijaansa "kädestä pitäen".

Mielekäs työ – uuden ajan uraopas on ilmestynyt parisen vuotta sitten, mutta teema on edelleen hyvin ajankohtainen. Kirjoittajat haluavat kannustaa ja innostaa lukijoita itsensä näköisen uran löytämiseen.

He korostavat, että on tärkeää keskittyä omien taitojen tietoiseen kehittämiseen ja että meillä kaikilla on lupa innostua työstämme. Mielekkäällä työllä he tarkoittavatkin työtä, joka innostaa sinua, jossa voit käyttää vahvuuksiasi ja josta olet todella motivoitunut. Työtä, joka on sinun näköisesi.

Yksi kirjan keskeisimmistä näkökulmista on se, että jokaisella on oikeus mielekkääseen työhön. Samalla kirjoittajat muistuttavat, että meillä kaikilla on myös vastuu omasta elämästämme.

Kirja sopii moneen tilanteeseen:

  • haluat pohtia "mikä minusta tulee isona"
  • olet uran epäjatkuvuuskohdassa ja kaipaat tukea etenemiseen
  • tiedät jo, mikä olisi sinulle mielekäs työ ja haluat pohtia, miten sen saavutat
  • olet tyytyväinen nykyisessä työssäsi, mutta kaipaat ideoita ja inspiraatiota itsesi ja urasi edelleenkehittämiseksi, itsesi ja muiden hyödyksi

Tulevaisuuden työelämässä ja pidentyvien työurien maailmassa työhyvinvoinnin merkitys korostuu entisestään. Itselle mielekkään työn löytäminen on siksi avainasemassa. Haluammekin suositella tätä kirjaa sinulle, joka pohdit tulevaisuutesi suuntaa ja haluat, että työlläsi on merkitystä. 

Kirjoittajat

Maria Carlsson on Asianajotoimisto Boreniuksen osakas. Hänen vastuullaan on myös toimiston Ruuhkavuosiprojekti™, joka konkreettisin toimin edistää toimiston ruuhkavuosia elävien työntekijöiden työn ja arjen yhteensovittamista. Carlsson on toiminut työurallaan sekä juristina että johdon coachina.

Kati Järvinen on valmennusyritys Mindwind Oy:n toimitusjohtaja ja työelämän muutos- ja tuottavuuskysymyksiin erikoistunut ammatticoach (PCC). Aikaisemmin hän on toiminut henkilöstön kehittämis- ja rekrytointitehtävissä useassa yrityksessä yli kymmenen vuoden ajan. 

Ota yhteyttä

Suomen Ekonomien jäsenenä voit hyödyntää työnhaun palveluita koko työurasi ajan. Tarjoamme henkilökohtaista valmennusta erilaisiin työnhakuun liittyviin tilanteisiin. 

Uravalmentajat

ura@ekonomit.fi

Varaa puhelinaika