News (mainly in finnish)

Rahoitusalalle sovintoesitys

Valtakunnansovittelija antoi tänään 22.3. rahoitusalan osapuolille sovintoehdotuksen. Osapuolet vastaavat valtakunnansovittelija Minna Helteen sovintoehdotukseen sunnuntaina 25.3.2018 klo 17.

Uutinen 22.3.2018

Tapahtumakalenteria uudistetaan − osa ominaisuuksista poissa käytöstä

Tapahtumakalenteriamme uudistetaan parhaillaan.

Uutinen 19.3.2018

Pankkien uudet lakkovaroitukset eivät koske Suomen Ekonomien jäseniä

Ammattiliitto Nousu on tänään jättänyt valtakunnansovittelijalle ja työnantajapuolelle ilmoituksen uudesta lakosta Nordean Suomen toiminnoissa alkaen 3.4.2018 klo 6.00 ja päättyen 6.4.2018 klo 23.59.

Uutinen 11.3.2018

Nais- ja miesekonomien palkkaero jumittanut samana jo 20 vuotta

Nais- ja miesekonomien palkkaerot eivät ole kaventuneet 20 vuoden aikana. Selittymätön palkkaero on yksityisellä sektorilla 12 prosenttia, selviää Suomen Ekonomien tutkimuksesta. Johtotehtävissä sukupuolten välinen selittymätön palkkaero on suurimmillaan, noin 18 prosenttia. Asiantuntijatasolla ero kaventuu 8 prosenttiin.

Uutinen 8.3.2018

Suomen Ekonomien Opetuspalkinto täyttää 20 vuotta

Suomen Ekonomien Opetuspalkinto täyttää 20 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi liitto etsii opettajaa tai opettajatiimiä, joka parhaiten antaa opiskelijoille valmiuksia ratkaista ihmiskunnan kiperiä haasteita ja muuttaa maailmaa.

Uutinen 7.3.2018

Seuraa naistenpäivän tilaisuuttamme livenä 8.3. klo 17

Illan puheenvuorot herättelevät ajattelemaan arjen tasapainoa sekä kannustavat rohkeuteen. Livelähetys alkaa torstaina 8.3.2018 klo 17.00.

Uutinen 7.3.2018

Yliopistojen pääsopijajärjestöt hyväksyivät sovintoehdotuksen – kaikki yliopistojen työtaistelutoimenpiteet peruuntuvat

Yliopistojen työehtosopimusta koskeva työriita on ratkennut. Henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia sekä työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ovat tänään 6.3. hyväksyneet sovittelija Janne Metsämäen sovintoehdotuksen.

Uutinen 6.3.2018

Etsimme nyt: Asiakkuusvastaava, jäsenyhdistykset

Jäsenyhdistykset ovat yksi osa asiakaskokemuksen muodostumisessa. Ekonomien jäsenyhdistyksille tarjottavat palvelut ovat tällä hetkellä vahvassa muutosvaiheessa, kun prosesseja päivitetään tähän päivään ja luodaan uusia toimintamalleja vanhojen tilalle. Valittava henkilö pääsee vahvasti vaikuttamaan näihin prosesseihin ja osallistumaan myös muuhun Ekonomien kehitystyöhön asiakkuustiimin jäsenenä.

Uutinen 5.3.2018

Akava vaatii: Asiantuntijoiden ja keskijohdon pitää kuulua työaikalain piiriin

Akava korostaa, että työaikalain valmistelussa keskeistä on työaikalain soveltamisala. Uuden lain on katettava asiantuntijatyö ja soveltamisalan pitää toimia käytännössä mahdollisimman vähin ja tarkkarajaisin poikkeuksin. Esitys uudeksi työaikalaiksi on valmisteilla ja sen on määrä tulla eduskunnan käsittelyyn kesäkuussa.

Uutinen 1.3.2018

Helsingin yliopiston henkilöstön lakko alkaa ja palkansaajajärjestöt jättivät jo kolmannen lakkovaroituksen

Sivistystyönantajat ry hylkäsi tänään valtakunnansovittelija Janne Metsämäen tekemän sovintoesityksen. Henkilöstöä edustavissa pääsopijajärjestöissä sovintoesitys oli jo hyväksytty. Sivistystyönantajien päätös pakottaa yliopistohenkilöstön lakkoon. Helsingin yliopiston henkilöstöä koskeva lakko alkaa huomenna. Lisäksi pääsopijajärjestöt antoivat tiistaina jo kolmannen lakkovaroituksen.

Uutinen 27.2.2018

Yliopistosektorille uusi työtaisteluvaroitus

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt Julkisalan koulututettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Palkansaajajärjestö Pardia ry antoivat tänään tiistaina 20.2. jo toisen työtaisteluvaroituksen valtakunnansovittelijantoimistoon sekä työnantajalle. Viime viikolla pääsopijaosapuolet antoivat lakkovaroituksen Helsingin yliopistoa koskevasta lakonuhasta 28. helmikuuta.

Uutinen 20.2.2018

Osaava työvoima saatava joustavammin työmarkkinoiden käyttöön - Kilpailukieltosopimusten turhaa tekemistä rajoitettava

Turhia kilpailukieltosopimuksia rajoittavan lakialoitteen käsittely on käynnistynyt eduskunnassa. Lakimuutoksessa ehdotetaan työnantajalle korvausvelvoitetta kilpailukiellon ajalta. Työnantajalla on halutessaan mahdollisuus myös luopua kilpailukieltoehdosta, jolloin korvausta ei tarvitse maksaa.

Uutinen 16.2.2018

Suomen Ekonomien palkkatasotutkimus: Ekonomit tekevät runsaasti työtä työajan ulkopuolella

Ekonomit jatkavat hyvin yleisesti työn tekemistä kotonaan varsinaisen työpäivän jälkeen. Vain runsas neljännes Suomen Ekonomien palkkatasotutkimukseen osallistuneista ekonomeista ei ollut edellisellä viikolla tehnyt lainkaan työaikakirjanpidon ulkopuolelle jäänyttä työtä. Tätä niin sanottua harmaata työtä tehtiin kyselyä edeltävällä viikolla keskimäärin viisi tuntia.

Uutinen 15.2.2018

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia antoivat työtaisteluvaroituksen

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia antoivat tänään 13.2. klo 10 työtaisteluvaroituksen valtakunnansovittelijantoimistoon sekä työnantajalle.

Uutinen 13.2.2018

Danske Bankilta liiton jäsenille huomattava asuntolainaetu

Suomen Ekonomien jäsenenä saat Danske Bankilta asuntolainan aina edullisemmin. Voit hakea uutta lainaa tai kilpailuttaa helposti nykyisen lainasi.

Uutinen 9.2.2018

Julkisen sektorin neuvottelut käyvät nyt kuumimmillaan

Julkisen sektorin sopimuskaudet päättyivät 31.1.2018. Neuvottelutulosta ei ole vielä saatu aikaan millään julkisen sektorin sopimusalalla. JUKOn tavoitteena on yhä neuvotteluratkaisu.

Uutinen 6.2.2018

Sinustako uusi kylli Tampereelle?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii Tampereen yliopiston kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 5.2.2018

Rahoitusala jää edelleen ilman työehtosopimusta

Rahoitusalan sopijaosapuolista kaikki eivät hyväksyneet aiemmin tällä viikolla valtakunnansovittelijan antamaa sovintoehdotusta. Sovintoehdotus kaatui pääasiallisesti viikonlopputyöhön liittyviin kysymyksiin. Ylemmät Toimihenkilöt YTN olisi ollut valmis hyväksymään esityksen.

Uutinen 2.2.2018

Pitkillä päivillä on hintansa – asiantuntijat tarvitsevat palautumista

Asiantuntijan työhön käyttämän ajan pidentyminen heikentää hyvinvointia. Tämä käy ilmi Työterveyslaitoksen tutkimuksesta, jossa selvitettiin asiantuntijoiden työaikojen yhteyttä työhön ja hyvinvointiin. Työterveyslaitos suosittelee, että asiantuntijatyötä tekeville tarjotaan työssään tukea ja koulutusta ajanhallintaan. Erityisen tärkeää tämä on esimiestehtävissä oleville.

Uutinen 31.1.2018

Aktiivimallin kriteeristö korjattava pikaisesti

Pääosa korkeakoulutetuista hakee työttömänä ollessaan hyvin aktiivisesti uutta työpaikkaa ja sparraa itseään työnhaussa esim. liittonsa avulla. Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan sisälly tämä hetkiseen aktiivimallin kriteeristöön työttömän aktiivisuudesta työaikana. Tilanne on korjattava mitä pikimmiten.

Uutinen 29.1.2018