Haku auki Suomen Ekonomien Nimitystoimikuntaan 2017

Linkki sähköiseen hakulomakkeeseen


Mitä Nimitystoimikunta tekee? Entä kuinka paljon se vaatii aikaa?

Linkki Nimitystoimikunnan ohjesääntö

Kuka voi hakea ja mitä rooleja siinä on? Nimitystoimikuntaan voi hakea kaikki Suomen Ekonomien jäsenet. Liiton nimitystoimikunnan muodostavat liittokokouksen valitsema puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja vähintään viisi ja enintään seitsemän muuta jäsentä, joista yhden tulee edustaa opiskelijayhteisöjä ja vähintään yhden ruotsinkielisiä ekonomiyhdistyksiä.
 
Nimitystoimikunnan toimikausi? Kausi alkaa heti kevätliittokokouksen la 20.5.2017 jälkeen ja päättyy syysliittokokoukseen 25.11.2017.
 
Nimitystoimikunnan rooli lyhyesti? Nimitystoimikunta tekee hallitushaun ja esittää uuden hallituksen liittokokoukselle. Lopullisen valinnan hallituksen kokoonpanosta tekee liittokokous.
 
Kuinka paljon työtä Nimitystoimikuntatyöskentely vaatii? Nimitystoimikunta kokoontuu Helsingissä ja pitää noin kolme kokousta toimikautenaan (kokoukset arki-iltaisin), pari haastattelupäivää hallitushakijoille (haastattelut tapahtuvat viikonloppupäivinä) ja pitää näiden ympärillä yhteyttä sähköisten kanavien kautta.
Toimiminen nimitystoimikunnassa vaatii tuona aikana sitoutumista, mutta antaa paljon kokemusta ja uusia verkostoja. Ensimmäinen kokous pidetään mahdollisimman pian kevätliittokokouksen 20.5.2017 jälkeen. Kokouksista maksetaan palkkiot.
 
Mitä arvostamme Nimitystoimikuntaan hakevilta? Suomen Ekonomien organisaation ymmärrystä.  Nimitystoimikunnan jäseniltä odotetaan ihmistuntemusta ja jonkinlaista kokemusta henkilövalintojen tekemisestä tai muuta vahvuutta prosessiin. Arvostamme luottamustoimia ja erityisesti päätöksenteon ja vaikuttamisprosessin ymmärrystä liitossa.
 
Hakijoiden nimet julkaistaan puheenjohtajaverkostojen Foorumeilla (ekonomipuheenjohtajien ja kylteripuheenjohtajien verkosto) sekä lopulliset valinnat tulevat julkiseksi.
 
Nimitystoimikunnan käytännön pyöritys? Nimitystoimikunnan sihteerinä toimii Suomen Ekonomien toimistolta valittu edustaja, joka mm. valmistelee kokoukset, kerää materiaalit, rakentaa hakusivustot ja tilaa mainokset.
 

Huomiona, että Nimitystoimikuntaan valittu henkilö ei voi hakea Suomen Ekonomien hallitukseen kaudelle 2018-19.

Aikataulu Nimitystoimikunnan valinnalle

- Nimitystoimikuntahaku on auki aikavälin ti 31.1. - pe 31.3.2017 klo 23:59.
- Aikavälillä la 1.4.- to 4.5.2017 Nimitystoimikunnan valmistelija tekee mahdolliset haastattelut ja koostaa ehdotuksen Suomen Ekonomien kevätliittokokoukselle Nimitystoimikunnan kokoonpanosta.
- Nimitystoimikunta valitaan kevätliittokokouksessa la 20.5.2017 Kuopiossa.

 

Lisätietoja: Nimitystoimikunnan valmistelija Virpi Hernesaho 

 

Nimitystoimikunnan valmistelijana toimii Kymenlaakson Ekonomien Virpi Hernesaho.

Virpin puheenjohtajakausi Kymenlaakson Ekonomien hallituksessa ja samalla myös EPV-verkoston puheenjohtajana päättyi 31.12.2016

Virpi Hernesaho, Kymenlaakson Ekonomit
virpi.hernesaho@evl.fi
040 508 5152

tai

Tuuli Marttila, Suomen Ekonomit
tuuli.marttila@ekonomit.fi
p. 040 519 2007