Oppaita, julkaisuja, verkkopalveluita

Työmarkkina-avain

Työmarkkina-avain on tarkoitettu oppaaksi työelämään tuleville ja siellä jo toimiville. Sivustolla on selvitetty keskeiset työelämän säännökset, työntekijöiden ja työnantajien oikeudet ja velvollisuudet sekä sosiaaliturvan pääkohdat. Sivuston ovat laatineet työmarkkinoiden keskusjärjestöt.

Oma luottamusmies -palvelu

Oma luottamusmies tuo luottamusmiehen palvelut kaikille, toimialasta ja työpaikasta riippumatta. 

Oma luottamusmies ei ole pitkillä teksteillä täytetty tietopankki, vaan tietoa esitetään mm. kuvien, aikajanojen ja työkalujen avulla. Yhdellä silmäyksellä näkee, mistä on kyse ja miten kannattaa toimia. 

Oma luottamusmies kertoo mm.:

  • työsuhteeseen liittyvät asiat aina työsopimuksen tekemisestä työsuhteen päättymiseen
  • työhyvinvointi 
  • sairauslomat
  • työpaikkakiusaaminen
  • palkka
  • perhevapaat 
  • yt-neuvottelut

Kunkin aiheen sisältä löytyy myös jaottelu, miten henkilöstön edustaja ja liitto voivat kyseisessä asiassa olla apuna, ja mitkä taas ovat työntekijän ja työnantajan vastuut. Erilaisilla testeillä voit selvittää mm. osaatko tehdä hyvän työsopimuksen tai tunnistatko, mitä on työpaikkakiusaaminen. Lisäksi palkkalaskurin avulla voit tarkistaa, saatko sen mitä ansaitset!

Hyvä käytös sallittu - häirintä kielletty

Työmarkkinajärjestöjen yhdessä laatimat ohjeet työpaikoille sukupuolisen häirinnän ja ahdistelun varalta.
Lue opas

Tasa-arvosuunnittelun miksi, mitä, miten?

Tasa-arvosuunnitelman tekeminen ei ole monimutkaista. Tutkimusten mukaan työpaikkojen hyvinvointia edistää, kun naiset ja miehet työskentelevät mahdollisimman tasa-arvoisina. Tasa-arvosuunnitelma voidaan työpaikan tarpeiden mukaan ulottaa sukupuolen lisäksi myös muihin tekijöihin, kuten työntekijöiden ikään.
Lue lisää

Ota yhteyttä

Suomen Ekonomit

p. +358201299299

info@ekonomit.fi

Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki