Toteutamme viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyn kyltereiden verkkokurssin uudelleen 18.1.−15.2.2021. Kyltereiden tarpeisiin ja toiveisiin räätälöity kurssi sai erinomaista palautetta ja sen sisältö on aina ajankohtainen.

Alkuvuoden kurssi on osana opetustarjontaa lähes kaikilla kauppatieteellistä opetusta tarjoavilla yliopistoilla ja ilmoittautuminen kurssille tapahtuu joko yliopiston tai Ekonomien tapahtumakalenterin kautta. Kurssipaikat kussakin yksikössä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. (Kurssi järjestetään uudelleen taas alkukesästä.)

Kurssin käytyäsi osaat:

  • Tunnistaa oman osaamisesi laaja-alaisesti
  • Kiteyttää vahvuutesi erottuvasti 
  • Etsiä oma-aloitteisesti tietoa työmahdollisuuksista
  • Markkinoida ja tarjota osaamistasi työmarkkinoilla

Kurssin aikana saat kommentteja palauttamiisi tehtäviin sekä pääset keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia, ideoita ja vinkkejä muiden osallistujien kanssa valmennuksen virtuaalisessa työtilassa. Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Ekonomien uravalmentajat KTM Taija Keskinen ja KTM Nina Juhava. Huom. Kurssi pidetään suomeksi.

Opintopisteitä ja Open Badge -osaamismerkki

Kurssin hyväksytystä suorittamisesta myönnetään 2 op sekä Open Badge -osaamismerkki LinkedIn-profiiliin lisättäväksi. Edellytyksenä näille on verkkotehtäväkokonaisuuksien suorittaminen. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kurssi on avoin kaikille kyltereille, mutta sitä suositellaan etenkin kolmannesta vuosikurssista ylöspäin. 

Aallon, LUTin, Åbo Akademin ja Vaasan yliopiston kylterit voivat ilmoittautua Ekonomien tapahtumakalenterin kautta:

Aalto: Yliopiston kanssa on sovittu, että Aallon kylterit voivat hyväksilukea kurssin ns. opinnollistamisena, eli hakea hyväksilukua vapaavalintaisiin opintoihin suoritettuaan sen hyväksytysti. (Kurssin suorittamisesta toimitamme todistuksen, jolla hyväksiluenta onnistuu.)

LUT: Kurssin hyväksytysti suorittaneet voivat anoa sitä tutkintorakenteeseen sisällytettäväksi ”Find your career” -kurssin sijaan.

Åbo Akademi: Kurssi voidaan Åbo Akademin kauppatieteiden opiskelijoiden kohdalla hyväksilukea ja laskea valinnaisiin opintoihin (kandi/maisteritutkinnossa), kuitenkin niin, että ne lasketaan enintään 10 opintopisteen tutkintoon kuuluviin harjoitteluopintopisteisiin.

Vaasan yliopisto: Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat sen osaksi Akateemiset työelämätaidot -kokonaisuutta. Ekonomit toimittaa suoritustiedot yliopistolle.

Muiden kyltereiden kurssi-ilmoittautuminen tapahtuu omien yliopistojen kautta. Infoamme täällä, kun ilmoittautumiset yksiköittäin aukeavat:

ma 18.1.- ma 15.2.2021 järjestettävä kurssi on tarjolla myös näillä yliopistoilla:

  • Turun yliopisto & Porin kampus: MU509033 / Ilmoittautuminen NettiOpsun kautta 30.11.-13.12.
  • Tampereen yliopisto: JKKYTEP02 / Ilmoittautuminen NettiOpsun kautta 27.11.-11.1.
  • Jyväskylän yliopisto: JSBY5530 / Ilmoittautuminen Sisun kautta 7.12.2020−11.01.2021.
  • Itä-Suomen yliopisto, JNS & Kuopio: 5215311 / Ilmoittautuminen WebOodissa 13.1. asti.
  • Oulun yliopisto: 721001M / Ilmoittautuminen WebOodissa avataan marraskuun lopussa.
  • Hanken, Helsinki & Vaasa: 5748-E / Ilmoittautuminen WebOodissa 1.12. alkaen.

Lue uutinen

Kesäverkkokurssi kuvituskuva

Suomen Ekonomit reagoi opiskelijoiden ahdinkoon – kyltereille tarjolla uusi kesäverkkokurssi

Koronakevät on vaikeuttanut myös opiskelijoiden tilannetta ja vähentänyt kesätyöpaikkoja. Jotta kylterit saisivat käytettyä kesäkautta hyödykseen, Suomen Ekonomit järjestää kesäverkkokurssin, jonka voi liittää osaksi opintoja.

Lue myös Vastuullinen kesäduuni-kampanjan artikkeli

Kesätyönhakijoille: Tukea ja ohjausta matkalla työelämään

Lisätietoja

Hankia Tanja
Asiakaskokemusasiantuntija
p. +358503012664
Kesäverkkokurssi kuvituskuva

Mikä ihmeen Open Badge?

Open Badge on digitaalinen osaamismerkki, jonka avulla voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaamista, oppimista, erilaisia taitoja, osallistumista ja jopa asenteita. Osaamismerkin taustalla on Mozilla-säätiön kehittämä standardi.

Osaamismerkki on käytännössä digitaalinen tunnistekuva, johon liittyy metadataa. Metadata kertoo merkin nimen, myöntäjän tiedot, osaamiskriteerit sekä osaamiskuvaukseen vaadittavat todisteet. Merkin voi linkittää osaksi omaa ansioluetteloa tai jakaa työnhakua, koulutusta tai elinikäistä oppimista varten erilaisille sosiaalisen median verkostoille ja sivustoille kuten LinkedIn, Facebook tai Twitter.

Miksi Open Badge?

Koulutuksista ja kursseilta saa usein perinteisen todistuksen tai diplomin. Open Badge -osaamismerkin avulla voi kuitenkin tunnistaa ja tunnustaa tämän virallisen oppimisen lisäksi myös erilaista epävirallista oppimista, jota tapahtuu työssä, harrastuksissa, vapaaehtoistyössä tai muiden aktiviteettien kautta. Se tuo siis näkyväksi vahvistetun näytön oppimisesta, koska metadata kertoo merkin myöntäjän lisäksi tarkat kriteerit siitä, miten merkin saajan taidot ja saavutukset on tunnistettu ja millaista osaamista merkin haltijalla on.