Kyltereille tarjolla uusi Suomen Ekonomien järjestämä kesäverkkokurssi

Toteutamme viime kesänä järjestetyn kyltereiden verkkokurssin uudelleen 30.5.−23.6.2022. Kyltereiden tarpeisiin ja toiveisiin räätälöity kurssi sai erinomaista palautetta ja sen sisältö on aina ajankohtainen. Tuleva kurssi on osana opetustarjontaa kaikilla kauppatieteellistä opetusta tarjoavilla yliopistoilla.

Kurssin käytyäsi osaat:

  • Tunnistaa oman osaamisesi laaja-alaisesti
  • Kiteyttää vahvuutesi erottuvasti 
  • Etsiä oma-aloitteisesti tietoa työmahdollisuuksista
  • Markkinoida ja tarjota osaamistasi työmarkkinoilla

Kurssin aikana saat kommentteja palauttamiisi tehtäviin sekä pääset keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia, ideoita ja vinkkejä muiden osallistujien kanssa valmennuksen virtuaalisessa työtilassa. Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Ekonomien uravalmentajat KTM Taija Keskinen ja KTM Noora Welling. Huom. Kurssi pidetään suomeksi.

Opintopisteitä ja Open Badge -osaamismerkki

Kurssin hyväksytystä suorittamisesta myönnetään 2 op sekä Open Badge -osaamismerkki LinkedIn-profiiliin lisättäväksi. Edellytyksenä näille on verkkotehtäväkokonaisuuksien suorittaminen. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kurssi on avoin kaikille kyltereille, mutta sitä suositellaan etenkin kolmannesta vuosikurssista ylöspäin. 

Mikä ihmeen Open Badge?

Open Badge on digitaalinen osaamismerkki, jonka avulla voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaamista, oppimista, erilaisia taitoja, osallistumista ja jopa asenteita. Osaamismerkin taustalla on Mozilla-säätiön kehittämä standardi.

Osaamismerkki on käytännössä digitaalinen tunnistekuva, johon liittyy metadataa. Metadata kertoo merkin nimen, myöntäjän tiedot, osaamiskriteerit sekä osaamiskuvaukseen vaadittavat todisteet. Merkin voi linkittää osaksi omaa ansioluetteloa tai jakaa työnhakua, koulutusta tai elinikäistä oppimista varten erilaisille sosiaalisen median verkostoille ja sivustoille kuten LinkedIn, Facebook tai Twitter.

Miksi Open Badge?

Koulutuksista ja kursseilta saa usein perinteisen todistuksen tai diplomin. Open Badge -osaamismerkin avulla voi kuitenkin tunnistaa ja tunnustaa tämän virallisen oppimisen lisäksi myös erilaista epävirallista oppimista, jota tapahtuu työssä, harrastuksissa, vapaaehtoistyössä tai muiden aktiviteettien kautta. Se tuo siis näkyväksi vahvistetun näytön oppimisesta, koska metadata kertoo merkin myöntäjän lisäksi tarkat kriteerit siitä, miten merkin saajan taidot ja saavutukset on tunnistettu ja millaista osaamista merkin haltijalla on.

Lue uutinen

Suomen Ekonomit reagoi opiskelijoiden ahdinkoon – kyltereille tarjolla uusi kesäverkkokurssi

Koronakevät on vaikeuttanut myös opiskelijoiden tilannetta ja vähentänyt kesätyöpaikkoja. Jotta kylterit saisivat käytettyä kesäkautta hyödykseen, Suomen Ekonomit järjestää kesäverkkokurssin, jonka voi liittää osaksi opintoja.

Lue myös Vastuullinen kesäduuni-kampanjan artikkeli

Kesätyönhakijoille: Tukea ja ohjausta matkalla työelämään