Toteutamme viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyn kyltereiden verkkokurssin uudelleen 31.5.−29.6.2021. Kyltereiden tarpeisiin ja toiveisiin räätälöity kurssi sai erinomaista palautetta ja sen sisältö on aina ajankohtainen.

Tuleva kurssi on osana opetustarjontaa kaikilla kauppatieteellistä opetusta tarjoavilla yliopistoilla ja ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Ekonomien tapahtumakalenterin kautta 15.5.2021 mennessä. Kurssipaikat kussakin yksikössä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssin käytyäsi osaat:

  • Tunnistaa oman osaamisesi laaja-alaisesti
  • Kiteyttää vahvuutesi erottuvasti 
  • Etsiä oma-aloitteisesti tietoa työmahdollisuuksista
  • Markkinoida ja tarjota osaamistasi työmarkkinoilla

Kurssin aikana saat kommentteja palauttamiisi tehtäviin sekä pääset keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia, ideoita ja vinkkejä muiden osallistujien kanssa valmennuksen virtuaalisessa työtilassa. Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Ekonomien uravalmentajat KTM Taija Keskinen ja KTM Nina Juhava. Huom. Kurssi pidetään suomeksi.

Opintopisteitä ja Open Badge -osaamismerkki

Kurssin hyväksytystä suorittamisesta myönnetään 2 op sekä Open Badge -osaamismerkki LinkedIn-profiiliin lisättäväksi. Edellytyksenä näille on verkkotehtäväkokonaisuuksien suorittaminen. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kurssi on avoin kaikille kyltereille, mutta sitä suositellaan etenkin kolmannesta vuosikurssista ylöspäin. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Ekonomien tapahtumakalenterin kautta, paitsi Hanken, jossa ilmoittaudutaan Oodissa kurssikoodilla: 5748-E.

Yliopistokohtaiset kurssin hyväksyntäohjeet:

LUT: Kurssin hyväksytysti suorittaneet voivat anoa LUT kurssin ’Find your career’ hyväksilukua. (Koulu lisää opintopisteet automaattisesti kurssin suorittaneille, eikä opiskelijoiden tarvitse täyttää erillisiä hyväksilukuanomuksia.) HUOM: Opintopisteet saadakseen opiskelijan tulee olla ilmoittautunut LUTin kurssille A130A1500 Find your Career.

Jyväskylän yliopisto: Koulu lisää opintopisteet automaattisesti kurssin suorittaneille, opiskelijoilta ei vaadita toimenpiteitä. Kurssikoodi: JSBY5530

Turun yliopisto ml. Porin yksikkö: Koulu lisää opintopisteet automaattisesti kurssin suorittaneille, opiskelijoilta ei vaadita toimenpiteitä. Kurssikoodi MU509033.

Vaasan yliopisto: Koulu lisää opintopisteet automaattisesti kurssin suorittaneille, opiskelijoilta ei vaadita toimenpiteitä. HUOM: Suoritukset kirjataan koululla elokuun puolella. Suorituspäiväksi tulee se päivä, kun tieto suorituksesta on tullut Vaasan yliopistoon. Kurssikoodi on OPIS2000.

Itä-Suomen yliopisto: Koulu lisää opintopisteet automaattisesti kurssin suorittaneille, opiskelijoilta ei vaadita toimenpiteitä. Kurssikoodi: 5215311

Åbo Akademi: Koulu lisää opintopisteet automaattisesti kurssin suorittaneille, opiskelijoilta ei vaadita toimenpiteitä. Kurssi voidaan hyväksilukea ja laskea valinnaisiin opintoihin (kandi/maisteritutkinnossa), kuitenkin niin, että se lasketaan enintään 10 opintopisteen tutkintoon kuuluviin harjoitteluopintopisteisiin.

Oulun yliopisto: Koulu lisää opintopisteet automaattisesti kurssin suorittaneille, opiskelijoilta ei vaadita toimenpiteitä. Kurssikoodi: ”721001M Muita yliopistotasoisia opintoja, 2 op.” Huom. Tämän kurssin opintopisteitä ei lueta kauppatieteiden (pakollisiin) pääaineopintoihin.

Aalto-yliopisto: Yliopiston kanssa on sovittu, että Aallon kylterit voivat hyväksilukea kurssin ns. opinnollistamisena, eli hakea hyväksilukua vapaavalintaisiin opintoihin suoritettuaan sen hyväksytysti. (Kurssin suorittamisesta toimitamme todistuksen, jolla hyväksiluenta onnistuu.)

Tampereen yliopisto: Koulu lisää opintopisteet automaattisesti kurssin suorittaneille, opiskelijoilta ei vaadita toimenpiteitä.

Hanken: Lisätietoa tulossa myöhemmin.

Huom: Opiskelija joka on suorittanut vastaavan kurssin englanniksi ”Working Life Skills for Experts and Team Leaders”, ei voi saada opintopisteitä myös tästä suomenkielisestä kurssiversiosta.

Lue uutinen

Kesäverkkokurssi kuvituskuva

Suomen Ekonomit reagoi opiskelijoiden ahdinkoon – kyltereille tarjolla uusi kesäverkkokurssi

Koronakevät on vaikeuttanut myös opiskelijoiden tilannetta ja vähentänyt kesätyöpaikkoja. Jotta kylterit saisivat käytettyä kesäkautta hyödykseen, Suomen Ekonomit järjestää kesäverkkokurssin, jonka voi liittää osaksi opintoja.

Lue myös Vastuullinen kesäduuni-kampanjan artikkeli

Kesätyönhakijoille: Tukea ja ohjausta matkalla työelämään

Lisätietoja

Hankia Tanja
Asiakaskokemusasiantuntija
p. +358503012664
Kesäverkkokurssi kuvituskuva

Mikä ihmeen Open Badge?

Open Badge on digitaalinen osaamismerkki, jonka avulla voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaamista, oppimista, erilaisia taitoja, osallistumista ja jopa asenteita. Osaamismerkin taustalla on Mozilla-säätiön kehittämä standardi.

Osaamismerkki on käytännössä digitaalinen tunnistekuva, johon liittyy metadataa. Metadata kertoo merkin nimen, myöntäjän tiedot, osaamiskriteerit sekä osaamiskuvaukseen vaadittavat todisteet. Merkin voi linkittää osaksi omaa ansioluetteloa tai jakaa työnhakua, koulutusta tai elinikäistä oppimista varten erilaisille sosiaalisen median verkostoille ja sivustoille kuten LinkedIn, Facebook tai Twitter.

Miksi Open Badge?

Koulutuksista ja kursseilta saa usein perinteisen todistuksen tai diplomin. Open Badge -osaamismerkin avulla voi kuitenkin tunnistaa ja tunnustaa tämän virallisen oppimisen lisäksi myös erilaista epävirallista oppimista, jota tapahtuu työssä, harrastuksissa, vapaaehtoistyössä tai muiden aktiviteettien kautta. Se tuo siis näkyväksi vahvistetun näytön oppimisesta, koska metadata kertoo merkin myöntäjän lisäksi tarkat kriteerit siitä, miten merkin saajan taidot ja saavutukset on tunnistettu ja millaista osaamista merkin haltijalla on.