Talouskinkerit
Nosta talousosaamisesi uudelle tasolle Julia Thurénin ja huipputason vieraiden kanssa . Talouskinkereille voi ilmoittautua kuka tahansa.

Haluatko kyetä seuraamaan ajankohtaista talousuutisointia ja osallistumaan talousaiheisiin kahvipöytäkeskusteluihin ilman riskiä siitä, että tiput kärryiltä? Haluatko tietää, miten talous todella toimii?   

Suomen Ekonomit vastaa jatkuvan talousoppimisen tarpeeseen yhdessä Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Hankenin yhteisen Graduate School of Economicsin (GSE) kanssa: GSE on avannut kaikille avoimen Miten talous toimii -kurssin. Me taas järjestämme kurssin suorittamista tukevat vuorovaikutteiset Talouskinkerit. Toteutustapa on ainutlaatuinen ja innostava – tule mukaan yhteiseen oppimiskokemukseen, jossa saat mielenkiintoisten vieraiden kautta talouteen uusiakin näkökulmia.  

Miten talous toimii? -kurssissa on seitsemän lukua. Talouskinkereissä on samat seitsemän virtuaalista tapaamiskertaa, joilla syvennetään kurssin lukujen aiheita. Kinkerit vetää talous- ja raha-aiheisiin erikoistunut toimittaja, bloggaaja ja tietokirjailija Julia Thurén.  

Voit osallistua kinkereille omalla tavallasi – intensiivisesti yhdessä oppien tai omaan tahtiisi tallenteita kuunnellen. Voit hypätä mukaan myös kesken kinkerien. Olet myös tervetullut kinkereiden virtuaalitapaamisiin, vaikka et suorittaisikaan GSE:n kurssia.  

Miten talous toimii? -kurssi ja Ekonomien Talouskinkerit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Tapaamiskerrat

Tapaamiskerrat striimataan livenä Suomen Ekonomien Youtube-kanavalla. Lähetykset alkavat kyseisinä päivinä klo 18.00. Tapahtumista tulee myös tallenteet ja ne ovat katsottavissa aina tapahtumaa seuraavana päivänä eli perjantaisin tällä sivulla. Päivitämme samaan yhteyteen myös Kinkereiden vetäjän Julia Thurénin aihetta syväluotaavan blogitekstin.

Kuuntele tallenteet Souncloudissa

Tule mukaan Talouskinkerien Linkedin-ryhmään

Osallistu keskusteluun ja verkoistoidu Talouskinkerien Linkedin-ryhmässä.

Videotallenteet

Talouskinkereiden vieraita

Sixten Korkman

Sixten Korkman

Sixten Korkman on valtiotieteiden tohtori ja Suomen arvostetuimpia taloustieteilijöitä. Hänellä on erityinen kyky selittää talouden monimutkaisia ilmiöitä yleistajuisesti.

Korkman on toiminut muun muassa Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen (ETLA) ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) toimitusjohtajana, Euroopan unionin ministerineuvoston talouspoliittisen osaston pääjohtajana sekä Aalto-yliopiston työelämäprofessorina.

Merja Mähkä

Merja Mähkä

Merja Mähkä on innokas sijoittaja, sijoituskirjailija ja sijoituskolumnisti, joka innostuu hienoista suomalaisista yrityksistä ja niiden merkityksestä kansantaloudelle. 

Niku Määttänen

Niku Määttänen

Niku Määttänen on makrotaloustieteen professori, joka ajattelee useimpia asioita elämässään taloustieteen avulla.

Martin Paasi

Martin Paasi

Martin Paasi on Suomen Ekonomien hallituksen puheenjohtaja, Nordnetin riippumaton talousasiantuntija ja konsulttiyritys Recubatorin perustaja. Paasi tunnetaan myös Suomen suosituimman bisnespodcastin #rahapodin vetäjänä. Podilla on noin 250 t kuulijaa kuukausitasolla.

Heikki Pursiainen

Heikki Pursiainen

Heikki Pursiainen on toipuva ekonomisti, jonka kirjava urapolku on johtanut tutkimuksesta ajatushautomosektorin kautta media-alalle.

Suvi-Anne Siimes

Suvi-Anne Siimes

Suvi-Anne Siimes on taloustieteen koulutuksen saanut valtiotieteen lisensiaatti ja kohta jo melkein entinen ekonomisti, jonka tie on kulkenut kesken jääneen väitöskirjan kautta ensin ministeriksi, kansanedustajaksi ja puoluejohtajaksi ja sen jälkeen ensin lääketeollisuuden ja sitten työeläkealan edunvalvojaksi sekä ajoittain hieman jo yli-innostuneeksikin yhteiskunnalliseksi keskustelijaksi ja kolumnistiksi.

Aleksi Lumijärvi

Aleksi Lumijärvi

Aleksi Lumijärvi on kauppatieteiden lisensiaatti ja on työskennellyt globaalien ilmasto- ja energiakysymysten parissa konsulttina, rahoitusneuvonantajana, rahastomanagerina ja kansainvälisenä virkamiehenä. Tällä hetkellä hän työskentelee program managerina Nordic Development Fundissa kehittyvien talouksien ilmastorahoituksen parissa. Lumijärveä kiinnostaa käynnissä olevan energiatransition aiheuttamat investointi- ja rahoitustarpeet sekä markkinoiden, teknologioiden ja politiikan muutokset ja vuorovaikutus.

Talouskinkereiden vetäjä Julia Thurén

Julia Thurén (VTM) on toimittaja, tietokirjailija ja bloggaaja, joka on erikoistunut rahaan ja talouteen. Hän puhuu niistä käytännönläheisesti ja hauskasti instagramissa, josta hänet löytää nimimerkillä Juliaihminen. Taloustiedettä Helsingin yliopistossa opiskellut Thurén uskoo, että ymmärtämällä muutamat taloudet peruskäsitteet, tajuaa maailmaa huomattavasti enemmän.

Thurén on kirjoittanut tietokirjat Kaikki rahasta (2018) ja Kaikki kuluttamisesta (2021). Hän näkee, että taloudella ja siihen liittyvällä tutkimuksella on paljon annettavaa maailman suurten ongelmien, kuten ilmastokriisin ja eriarvoistumisen ratkaisemiseen. Thurén puhuu erityisesti vastuullisesta sijoittamisesta ja hänet on valittu Vuoden sijoittajaksi 2019. Hän on vakiovieras Yle aamun Jälkipörssissä ja kirjoittaa kolumnia Ylelle ja Kauppalehteen. Vapaa-ajalla Julia mökkeilee kahden lapsensa kanssa ja soittaa haitaria.