Työnhaku ja työnhakutaidot ovat osaamista, jota voi ja kannattaa opetella. Ekonomeille räätälöity työnhaun verkkovalmennuskokonaisuus koostuu kolmesta eri valmennuksesta.

Saat valmennuksista eniten irti, kun käyt ne kaikki järjestyksessä. Halutessasi voit toki valita valmennuksista vain osan.

Voit osallistua joko uravalmentajien ohjaamiin verkkovalmennuksiin tai kehittää työnhakutaitojasi omassa tahdissasi samansisältöisten itseopiskelupakettien avulla.

Osallistujat ovat saaneet arvokkaita oivalluksia omaan työnhakuunsa, ja moni on myös löytänyt työpaikan verkkovalmennusten oppien avulla.

Voit osallistua valmennuksiin, vaikka et olisikaan juuri nyt akuutisti hakemassa töitä. Työnhakutaitoja kannattaa ylläpitää koko työuran ajan.

Uravalmentajien ohjaamat verkkovalmennukset

Valitse kolmesta valmennuksesta sinulle sopivin tai käy ne kaikki. Kukin valmennus kestää kaksi viikkoa. Löydät valmennukset tapahtumakalenteristamme.

  • Tunnista ja sanoita osaamisesi  -valmennuksessa kirkastat itsellesi oman osaamisesi ja parhaat valttisi työmarkkinoilla.
  • 5 näkökulmaa piilotyönhakuun -valmennuksen avulla opit useita tapoja hakea työtä piilotyömarkkinoilta, jotka kattavat 60 – 80 % avoinna olevista työpaikoista.
  • Myy osaamisesi työnantajille -valmennuksen aikana oivallat, missä osaamistasi tarvitaan, opit kertomaan osaamisestasi myyvästi ja löydät oman tapasi lähestyä työnantajia.

Valmennukset tapahtuvat verkossa ja ne sisältävät itseopiskelua, ohjattua opiskelua ja valmennusta sekä itsearviointeja ja kyselyitä.

Työnhaun itseopiskelupaketit

Kaikki kolme valmennusta ovat saatavina myös itseopiskelupaketteina. Voit tutustua materiaaleihin sinulle sopivana aikana ja edetä omassa tahdissasi. Löydät itseopiskelupaketit tapahtumakalenteristamme.

Osallistujien kokemuksia

”Olen oppinut lähestymään osaamistani laaja-alaisemmin ja löytämään siitä uusia ulottuvuuksia, joita en ehkä aiemmin ole osannut tunnistaa. Olen myös oppinut sanoittamaan osaamiseni konkreettisten esimerkkien kautta.”

”Olen oivaltanut, että piilotyöpaikat ovat todellinen mahdollisuus. Olen rohkeampi ja valmiimpi hakemaan piilotyöpaikkoja. Ammatillinen identiteettini on vahvistunut tiedon lisääntymisen seurauksena ja olen valmis toimimaan. Minusta tuntuu, että pystyn itse vaikuttamaan tulevaisuuteeni.”

”Sain rohkeutta lähestyä potentiaalisia työnantajia. Edistyin 85 % asteikolla nollasta sataan. Suurin oivallus oli, että voin itse vaikuttaa merkittävästi urani suuntaan. Aikaisemmin olen enemmänkin katsellut, mitä on tarjolla, mutta nyt olen rohkeammin yhteydessä juuri minua kiinnostaviin työnantajiin. Opin myös, että on tärkeää kalenteroida ja toimia. Ei siis saa jättää asioita suunnittelun asteelle tai juna voi mennä ohi.”

Kysyttävää?

Kurki Kristiina
Uravalmentaja
p. +358503395647

Tiesitkö? Työnhaku ei ala CV:n ja hakemuksen tekemisestä

Työnhaussa pohjatyön tekeminen on kaikkein olennaisinta. Siksi työnhaun verkkovalmennukset rakentuvat toistensa päälle ja ne on suositeltavaa käydä järjestyksessä.

Ensimmäisessä valmennuksessa ”Tunnista ja sanoita osaamisesi” kirkastetaan omia vahvuuksia ja valtteja työmarkkinoilla. Työnhaku lähtee turhan usein liikkeelle siitä, mitä paikkoja on auki tai miten tehdään hakemus. Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen on kuitenkin se, mistä kannattaa aloittaa.

Toinen valmennus ”5 näkökulmaa piilotyönhakuun” opettaa hakemaan työpaikkoja piilotyömarkkinoilta, jotka kattavat jopa 60–80 prosenttia avoinna olevista paikoista. Työnhaussa ei kannata tyytyä vain niihin paikkoihin, joista työnantajat ovat ilmoittaneet.

Kolmannessa, ”Myy osaamisesi työnantajille” -valmennuksessa opit, miten kerrot osaamisestasi myyvästi ja miten löydät oman tapasi lähestyä työnantajia.