Pikamentorointi

Osaaminen kasvaa sitä jakamalla. Joskus eteenpäin vie jo yksi osuva keskustelu. Pikamentoroinnin avulla voit kohdata sinulle ennestään tuntemattoman ekonomikollegan ammatillisen kehittymisen merkeissä.

Haluatko pikamentoriksi?

Voit auttaa omalla asiantuntemuksellasi ja kokemuksellasi kylteri- tai ekonomijäsentämme, joka kaipaa vinkkejä ja kokemuksia omiin urapohdintoihinsa. Sitoudut ainoastaan kertatapaamiseen tai puheluun,  pikamentorina. Omien kokemusten jakaminen on antoisaa. Siinä tulee näkyväksi se, kuinka paljon osaamista onkaan jo kertynyt. Saa nauttia auttamisesta. Saa kenties uusia ideoita ja oivalluksia omaankin työhön.

Voit ilmoittautua pikamentoriksi täyttämällä lomakkeen. Lomakkeen tiedot tulevat olemaan vain Suomen Ekonomien uravalmentajien käytössä ja vain uravalmentajat saavat luovuttaa niitä eteenpäin pikamentoria kaipaaville jäsenille. Usein tällaisia toiveita herää uravalmennuskeskusteluissa.

Jäsenet ottavat sinuun suoraan yhteyttä. Tapaamisen voit sopia omien aikataulujesi mukaisesti ja voit aina kieltäytyä tapaamisesta.

Yhteydenottoja sinulle päin tulee todennäköisesti vain silloin tällöin, jopa harvoin, sillä jäsenten toiveet ovat hyvin vaihtelevia.

Lämmin kiitos arvokkaasta panoksestasi kokemusten jakamiseen ja tervetuloa pikamentoriksi!

Haluatko pikamentorin?

Kokeneemman ekonomin uratarinat ja vinkit ovat usein arvokasta tietoa, kun mietit urasi suuntaa, osaamisesi kehittämistä ja itsellesi mielekkäimpiä tehtäviä. Suomen Ekonomien ekonomijäsenenä tai KylteriPlus-jäsenenä sinulla on mahdollisuus saada itsellesi pikamentori, jonka kanssa voit sparrailla itsellesi tärkeistä aiheista.

Pikamentoreita meillä löytyy kattavasti aina johtotason tehtävistä asiantuntijatehtäviin. Osa pikamentoreista haluaa auttaa erityisesti opiskeluun liittyvissä haasteissa, muun muassa kandin- ja graduaiheen valinnassa. Kukapa olisi parempi coach, kuin saman mankelin jo läpikäynyt?

Lähetä sähköpostiviesti otsikolla PIKAMENTORI osoitteeseen ura@ekonomit.fi. Kirjoita viestiin parilla sanalla toiveesi sekä mitkä teemat tai tehtävät sinua kiinnostavat.

Teemat: Yrittäjyys / Johtaminen ja esimiestyö / Työskentely ulkomailla / Työskentely julkisella tai 3.sektorilla / Uralla kehittyminen / Työn ja muun elämän yhteensovittaminen

Tehtävät: Taloudelliset / ICT-tehtävät / HR / Konsultointi / Markkinointi / Myynti / Viestintä / Logistiikka / Opetus ja tutkimus

Uravalmentaja lähettää sinulle listan pikamentoreista ja ohjeet, miten olla yhteydessä. Sinun tietojasi ei välitetä pikamentoreille. Voit itse ensin tutkia heidän osaamistaan ja kokemustaan ja ottaa yhteyttä heihin, ketkä sopisivat tilanteesi sparraajiksi parhaiten. Pikamentoreiksi ilmoittautuneet ovat antaneet suostumuksensa kertatapaamiseen tai puhelin-/Skype-keskusteluun.

Jos herää mitä tahansa kysymyksiä pikamentorointiin liittyen, laita se otsikolla ”PIKAMENTORI / kysymyksiä” samaan ura@ekonomit.fi osoitteeseen.