Suomen Ekonomien toimielimiin haetaan aktiivisia toimijoita kaudelle 2021 – 2023.

Ekonomien toimielinorganisaatio koostuu hallituksen lisäksi eri toiminta-alueita edustavista toimielimistä sekä verkostoista. Ylintä päätösvaltaa käyttää liittokokous. Tämä kokonaisuus yhdessä toimiston asiantuntijoiden kanssa vie eteenpäin toimintaamme jäsenten hyväksi. Etsimme Sinua ekonomi- ja kylterijäsen, joka olet erityisen kiinnostunut työelämäasioista, koulutuspolitiikasta tai yrittäjyyteen liittyvistä asioista.

Kuvituskuva

Haemme aktiivisia toimijoita Suomen Ekonomien seuraaviin toimielimiin:

Koulutuspoliittinen toimikunta

 • Toimikunta valmistelee koulutuspoliittista vaikuttamistyötä ja toimii koulutuspolitiikan asiantuntijana. Toimikunnan jäsenet muodostavat kokonaisuuden, jolla on laajaa osaamista ja kokemusta yliopistoista, ammattikorkeakouluista, aikuiskoulutuksesta ja opiskelijapolitiikasta.

Työelämätoimikunta

 • Työelämätoimikunnassa on edustettuna asiantuntemusta mm. yhteiskuntapolitiikasta sekä yksityisen ja julkisen sektorin sopimustoiminnasta. Toimikunta tukee käytännön vaikuttamistyötä työmarkkina- ja edunvalvonta-asioissa.

Yrittäjyystyöryhmä

 • Yrittäjyystyöryhmä tukee elinkeinopoliittista vaikuttamistyötä ja toimii yrittäjyysasioissa asiantuntijana. Työryhmän painopisteenä on entistä näkyvämpi vaikuttamistoiminta. Työryhmän jäsenistä löytyy asiantuntemusta kasvuyrittäjyydestä, yksinyrittäjyydestä sekä tahtoa kehittää edelleen Ekonomien vaikuttamis- ja palvelutarjontaa yrittäjäjäsenille sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Hakuohjeet

Suomen Ekonomien toimielimiin asetutaan ehdokkaaksi täyttämällä hakulomake CV-tietoineen. CV-tiedot ovat hakuprosessin päätöksentekoon osallistuvien toimijoiden ja hallituksen käytettävissä.

Mikäli olet aiemmin syksyllä asettunut ehdokkaaksi Suomen Ekonomien hallitukseen ja ilmoittanut samassa yhteydessä ehdokkuutesi koulutuspoliittiseen toimikuntaan tai työelämätoimikuntaan, ei uutta hakemusta tarvitse lähettää. Mikäli haluat hakea lisäksi myös Yrittäjyystyöryhmään, täytä alla oleva hakulomake.

Hakuaika päättyy 23.11.2020 klo 23:59.

Toimikuntiin valitaan 7–10 jäsentä ja yrittäjyystyöryhmään enintään 8 jäsentä. Toimielimet kokoontuvat noin 4–6 kertaa vuodessa, pääsääntöisesti iltaisin. Ehdokkuus ei edellytä, että toimit jäsenyhteisösi hallituksessa tai johtokunnassa.

Lue lisää:

Haku on käynnissä 15.10.2020−23.11.2020

Lisätietoja toimielinten hakuun liittyvissä asioissa saat seuraavilta:

 • Työelämätoimikunta:
  Riku Salokannel, p. +358 40 724 9566
 • Koulutuspoliittinen toimikunta:
  Mika Parkkari, p. +358 400 802 145
 • Yrittäjyystyöryhmä:
  Ted Apter, p. +358 400 602 439
 • sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@ekonomit.fi