Lean asiantuntijatyön johtamisessa -teoksesta keinoja uuden oppimiseen

Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinto jaettiin vuoden 2016 parhaalle yrityskirjalle 9.2.2017, nyt jo 11. kerran. Sari Torkkolan voittajateos on uudenlainen johtamisen kirja, jota palkintoraati kiittelee siitä, että se ei keskity vain ihmisten johtamiseen, vaan antaa myös keinoja synnyttää ihmisissä halun uuden oppimiseen ja johdattaa esimerkillisesti kohti systeemistä ajattelua.

Kirjallisuuspalkinnon tasokkaiden finalistien joukosta palkintoraati halusi myöntää lisäksi tunnustuspalkinnon Frank Martelan ja Karoliina Jarenkon teokselle ”Draivi – voiko sisäistä motivaatiota johtaa?” Kokonaispalkintosummasta Torkkolalle annettiin 24 000 euroa ja Martelalle & Jarenkolle 6 000 euroa. Molemmat teokset on kustantanut Talentum Pro.

Finalistit 2016

  • Ossi Ahto, Anja Kahri, Tuomas Kahri, Marco Mäkinen: Bulkista brändiksi – käsikirja kasvuun ja kannattavuuteen (Docendo)
  • Kirsi Piha: Rytmihäiriö – tartu mahdollisuuksiin tai kuole (Talentum Pro)
  • Matti Alahuhta: Johtajuus – kirkas suunta ja ihmisten voima (Docendo)
  • Frank Martela, Karoliina Jarenko: Draivi – voiko sisäistä motivaatiota johtaa? (Talentum Pro)
  • Sari Torkkola: Lean asiantuntijatyön johtamisessa (Talentum Pro)
  • Vesa Ilmarinen, Kai Koskela: Digitalisaatio – Yritysjohdon käsikirja (Talentum)
Kirjallisuuspalkinto 2016 finalistit

Palkintoraadin muodostivat:

  • Merja Fischer, KTM, Johtamistieteiden tohtori, liiketoimintajohtaja ja tietokirjailija, Staria Oyj
  • Ari Rämö, toimitusjohtaja, SICK Oy
  • Ville Saarikalle, Partner, Speaker Relations, Nordic Business Forum

Vuoden 2016 kirjallisuuspalkinto-kilpailuun ilmoitettiin 24 teosta, joista esiraati valitsi kuusi palkintoehdokasta. Palkintoehdokkaat julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa 2016. 

Kilpailun esiraadin 2016 muodostivat: Maria Ampiala, liiketoimintajohtaja, Alma Talent/Talentum Pro, Niina Kämäräinen, toimitusjohtaja, Enilar Oy sekä kylteri/LUT, Pekka Mattila, professori (Professor of Practice) & toimitusjohtaja, Aalto EE, Hanna Partanen, toiminnanjohtaja, FEE Suomi/Ympäristökasvatus, Hannu Simström, Filosofian tohtori, KTM, Simström Oy, Taru Tujunen, toimitusjohtaja, Ellun Kanat

Esiraatiin haetaan monipuolista kokemusta, näkemystä ja osaamista. Mukana on tunnettujen asiantuntijoiden lisäksi aina myös yksi kylteri- ja yksi ekonomijäsen. Vuonna 2016 ensimmäistä kertaa mukana oli myös kustantajan edustaja. Tarkoitus on, että edustus on kiertävä, jolloin kaikki kustantajat kutsutaan vuorollaan mukaan. Arvioinnin riippumattomuus ja puolueettomuus varmistetaan siten, että kustantajan edustaja ei arvioi edustamansa yrityksen kustantamia kirjoja.