Även om LinkedIn är en i hög grad standardiserad plattform kan du redigera din profil på många sätt och därmed göra LinkedIn både i fråga om utseendet och innehållet till en portfölj snarare än bara en profil.

Rubrik och sammanfattning

Rubrikens betydelse kan inte överbetonas. Tillsammans med din bild och ditt namn utgör rubriken det första intrycket av dig som expert. Sammanfattningen talar i ett nötskal om vem du är, vad du kan och eventuellt också dina framtida ambitioner. Läs mer om hur du väljer en slående rubrik och en intressant sammanfattning.

Bild

Bilden är ett nödvändigt element i LinkedIn-profilen. Den väcker förtroende och gör dig mer tillgänglig. Säkerställ att även bilden stöder din attraktiva sakkunskap.

Bakgrundsbild

Du har väl märkt att du också kan lägga till en bakgrundsbild i din profil? Eftersom bakgrundsbilderna ännu inte används så flitigt kan du på detta sätt skilja dig från mängden. En hurdan bild stöder din sakkunskap bäst?

Din URL-adress

Din personliga LinkedIn-länk har ett automatgenererat förinställt värde som består av siffror och bokstäver i obestämd ordning. Du kan ändra adressen genom att klicka på det lilla kugghjulet bredvid länken (under din bild) och skriva ett nytt enklare namn under Your public profile URL. Den vanligaste formen är fi.linkedin.com/in/förnamnefternamn

LinkedIn-blogg

Med hjälp av sin bloggplattform har LinkedIn gjort det lättare för användarna att blogga. Du kan publicera dina egna texter genom att klicka på Write an Article på Home-sidan. Om du vill syns dina bloggtexter under din profilbild.
Håll tröskeln för bloggskrivande låg. Skriv till exempel en kort kommentar till en artikel som gäller aktuella frågor i din bransch och gör kommentaren jämte länkarna till din första bloggtext.

Material

Till din arbetserfarenhet och utbildning kan du lägga till bland annat bilder, videoklipp och presentationer. Har du gjort en bra presentation av ett intressant ämne? Vill du dela med dig av insikterna i ditt slutarbete till nya läsare? Vilket annat material har du som du kan dela offentligt och som berättar om din expertis och är till nytta även för andra? Lägg till sådana till din profil.

Skills & Endorsements

Skills-avsnittet ger en bild av din kompetens redan vid en hastig anblick. Därför ska du komma ihåg att aktivt bygga detta avsnitt. Du kan säkerställa att bilden av din kompetens är korrekt genom att se till att listan endast innehåller sådana färdigheter som stöder din expertis. Färdigheter kan lätt tas bort och läggas till. Du märker väl att du också kan ändra ordningen på färdigheterna.

Rekommendationer

Öka din trovärdighet genom att begära och ge rekommendationer (recommendations). En skriftlig rekommendation av din chef, en samarbetspartner, en anställd eller en kund är ett bra bevis för att de respekterar dig.

Grupper

Enligt standardinställningen visas grupperna du anslutit dig till i alfabetisk ordning i din profil. Endast de sju första grupperna ryms emellertid med i vyn på profilsidan. Resten blir synliga efter ett andra klick. Tänk alltså efter vilka grupper som bäst stöder din expertis och din framtida riktning och försäkra dig om att dessa syns först i din profil. Du kan byta ordning på grupperna genom att klicka på Interests i övre menyn > Groups > det lilla kugghjulet uppe till höger.