Suomen Ekonomien havaintoja työelämän epätasa-arvosta

Kaikki seuraavat tarinat ovat tosia. Ne ovat tapahtuneet 2010-luvun Suomessa, hyvämaineisissa asiantuntijaorganisaatioissa korkeakoulutettujen kesken. Kaiken lisäksi vastaavia tapauksia on sattunut huomattavasti useammin kuin kerran.

Tapaus 1

Perheen isä halusi jäädä hoitovapaalle äidin palatessa työelämään. Kyseessä oli puolen vuoden jakso. Tarkkaa tietoa ei ole, kertoiko isä suoraan käyttävänsä lakisääteistä oikeuttaan hoitovapaaseen vai lievensikö asiaa väittämällä esimerkiksi, että lapselle ei saada hoitopaikkaa. Joka tapauksessa työpaikalla asiaan suostuttiin pitkin hampain. Ja todettiin, että ymmärräthän, miten tämä vaikuttaa uraasi?

Tapaus 2

Tarina palkankorotusten jakamisesta. Organisaatiossa oli tapana käydä palkkakeskustelut kehityskeskusteluiden yhteydessä. Ylennykset perustuivat usein tehtävistä suoriutumisen lisäksi siihen, kuinka pitkään oli alemmalla tasolla työskennellyt.

Ylennyksen ja palkankorotukset saivat kaikki miestyöntekijät, mutta ei naispuolinen työntekijä, joka oli jäämässä äitiysvapaalle muutaman kuukauden päästä. Kollegan arvion mukaan naiskollega oli suoriutunut työstään vähintään yhtä hyvin kuin mieskollegat.

Tapaus 3

Liisa oli työskennellyt jo muutaman vuoden asiantuntijana eräässä yrityksessä. Eräänä päivänä Liisan kollegoilla oli palaveri alkamassa, mutta kaikki sihteerit olivat poissa. Näin ollen Liisan vanhempi naiskollega pyysi tätä keittämään kahvit alkamassa olevaan kokoukseen, vaikka Liisa ei siihen itse ollut osallistumassa.

Kahvinkeitto lienee mahdoton tehtävä samanikäisille mieskollegoille?

Muuta omaa maailmaasi

Miksi et ole kuullut näistä tapauksista mistään? Miksi näitä ei ole käsitelty lehdissä tai räikeimpiä tapauksia oikeudessa? Vain siksi, että kukaan ei halua leimautua hankalaksi tyypiksi. Mutta miksi oman sukupolven vääryydet pitää siirtää seuraavalle? Miksi työelämässä isä ei ole tasa-arvoinen vanhempi äidin kanssa?

Älä masennu, vaan muuta sen sijaan maailmaa omalla kohdallasi. Kysy mieskollegoiltasi kuinka pitkään he aikovat olla kotona lastensa kanssa, puolusta naiskollegasi ylennystä ja ennen kaikkea, keitä kahvisi itse.