Tee hyvää –
itsellesi ja
muille


Tänä syksynä voit tehdä
kaksin verroin hyvää.

Kun liityt jäseneksemme, lahjoitamme Nenäpäivälle 20 €, jolla kaksi maailman lasta saa lukutaidon. Sen lisäksi, että kehität itseäsi, autat myös muita lähemmäs unelmiaan. 

Nenäpäiväetu voimassa
9.10.– 3.12.

   

Panosta kehitykseesi ja lahjoita kahdelle lapselle lukutaito

LIITY NYT

Juhan seuraava askel kirkastui urapalvelujen avulla

"On hyvä tietää, että on taho, jonka puoleen voi kääntyä - ihan missä tahansa elämäntilanteessa!"

Yli 9 vuotta asiantuntijana ja johtotehtävissä työskennellyt Juha Ranta löysi kutsumuksensa toimitusjohtajana. Työntekijöiltä saatu positiivinen palaute muutostyöstä nosti oman motivaation huippuunsa.

Pestin päätyttyä Juha kirkasti seuraavaa askeltaan Ekonomien urapalvelujen avulla: "Oli antoisaa pysähtyä katsomaan omaa taustaa sekä vahvuuksia analyyttisesti ulkopuolisen kanssa."

Miltä näyttää seuraava askel Juhan menestystarinassa? Katso Juhan videotarina, joka ilmestyy 23.10.!

Mentorointi rohkaisi Johannaa tarttumaan unelmaan

"Hyvän tekeminen on aina ollut urani taustalla tavalla tai toisella."

Mentorointiohjelmaamme osallistunut Johanna Mäkelä oli tehnyt pitkän uran konsulttiyhtiö EY:llä, kun hän rohkaistui tarttumaan unelmaansa ja haki Nenäpäivän kumppanuuspäällikön tehtävää:

"Ilman Ekonomien urapalveluja en olisi välttämättä tässä, missä nyt olen."

Miten päätös täydellisestä uramuutoksesta syntyi? Johannan videotarina julkaistaan tällä sivulla 23.10.!

3  x 
SYY OLLA SUOMEN EKONOMIEN JÄSEN:

1. Tartu tulevaisuuteesi.

Jäsenenä saat meistä urakumppanin, joka sparraa löytämään oman polkusi ja valmentaa sinua seuraavissa askeleissasi esimerkiksi työnhaussa, yrityksen perustamisessa tai oman ammatillisen osaamisesi syventämisessä.

2. Turvaa selustasi.

Autamme matkasi varrelle osuvissa työelämän tilanteissa antamalla lakineuvontaa sekä tukea yrittäjyyteen ja esimiestyöhön. Valvomme etujasi ja kehitämmetyöelämää kyltereiden ja ekonomien lähtökohdista.

3. Ole osa yhteisöämme.

Pääset osaksi yli 50 000 ekonomi- ja kylterijäsenen verkostoamme sekä osallistumaan lukuisiin jäsentapahtumiimme eri puolilla Suomea. Tutustu, verkostoidu ja jaa kokemuksia! 

Tänä syksynä teemme hyvää auttamalla maailman lapsia Nenäpäivä-keräyksen kautta. Tavoitteenamme on antaa lukutaito mahdollisimman monelle maailman lapselle. Jäsenenämme voit tehdä lahjoituksen ja kerryttää pottiamme!

Lahjoita nyt

Mikä Suomen Ekonomit?

Olemme kumppanisi urasi joka käänteessä ja toimimme edunvalvojanasi työelämässä, yhteiskunnassa ja koulutuksessa. Meitä on jo yli 50 000 ja olemme Akavan neljänneksi suurin jäsenjärjestö.

Kuka voi liittyä?

Suomen Ekonomien jäseneksi voit liittyä, kun olet suorittanut kauppatieteellisen tutkinnon. Kylterijäseneksi voit liittyä, kun opiskelet kauppatieteellistä perustutkintoa suomalaisessa yliopistossa.

Mikä ihmeen Nenäpäivä?

Valtakunnallinen Nenäpäivä-kampanja järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuun aikana. Nenäpäivä kerää varoja maailman lapsille pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön. Keräystuotolla edistetään lasten koulutusta ja turvaa, vahvistetaan perheiden ja yhteisöjen asemaa sekä tehdään työtä lasten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lisätietoa: nenapaiva.fi

Urapolulla: Petri Tuomela 

Kehittämisasiantuntija, KEHA-keskus
Sivutoiminen yrittäjä, Me2we

Merkittävin virstanpylväs uralla?

"Oman yrityksen perustaminen oli pitkäaikainen unelma, joten ensimmäisen yrityksen perustaminen on varmasti ollut yksi merkittävimmistä virstanpylväistä. Siitä alkoi matka, joka on ollut opettavainen, tunteikas ja palkitseva. Ja mikä parasta, matkani on vasta alussa."

Ekonomit urakumppanina?

"Olen aina saanut apua Ekonomeilta, kun olen sitä tarvinnut – olin sitten yrittäjä, sivutoiminen yrittäjä tai työntekijä. Yrittäjyyden alkutaipaleella sain apua etenkin sopimus- ja palkkausasioissa."

Hyvän tekeminen työssä?

"Koen, että pääsen päivittäin vaikuttamaan miljoonien ihmisten palveluihin. Asiakaslähtöinen kehittäminen ja asiakkaiden osallistaminen on minulle merkityksellistä. Kehitystyö on innostavaa ja mielekästä. Lisäksi minulla on ollut mahdollisuus viedä startup-henkeä ja -kulttuuria nykyiseen päivätyöhöni."

Urapolulla: Kirsikka Vänttinen

Innovation Process Development Specialist, GROW Global Trainee, Stora Enso

Merkittävin virstanpylväs uralla?

"Nykyiseen työtehtävääni oli yli 2000 hakijaa kansainvälisesti, joista valittiin lopulta 28 henkilöä. Monivaiheinen hakuprosessi kesti puoli vuotta ja piti sisällään erilaisia testejä, tehtäviä sekä haastattelun. Olo oli kyllä liikuttunut, kun tieto valinnasta tuli pitkän rekrytointiprosessin jälkeen!"

Ekonomit urakumppanina?

"Valmistumisen kynnyksellä hyödynsin Ekonomien urapalveluita. Sain apua siihen, miten tehdä hakemuksesta ja CV:stä työnantajan näkökulmasta kiinnostava sekä mitä minun kannattaisi omalla kohdallani korostaa. Lisäksi kirkastimme ajatusta siitä, mikä minua oikeasti kiinnostaa ja pohdimme, minkälaiset työtehtävät voisivat soveltua minulle."

Paras uravinkkisi?

"Kannattaa mennä mukaan juttuihin, joista ei tiedä etukäteen mitään – silloin saa uusia ideoita ja tutustuu mitä mielenkiintoisimpiin ihmisiin! Mielestäni on tärkeää pyrkiä välillä ulos tutuista ympyröistä ja olla tekemisissä esimerkiksi eri aloilla työskentelevien ihmisten kanssa. Myös kansainvälisestä kokemuksesta ja avoimuudesta on ollut hyötyä."