Liitto toivoo, että lahjoitus tukee kauppatieteellisen koulutuksen jatkuvaa sisällöllistä kehittämistä sekä vie eteenpäin opiskelijoiden joustavia opiskelumahdollisuuksia. “Haluamme myös kannustaa kauppatieteellisiä yksiköitä tieteenalaa vahvistavaan yhteistyöhön, josta yhtenä loistavana esimerkkinä jo on lokakuussa käynnistynyt digitaalisen liiketoimintaosaamisen opintokokonaisuus”, toteaa Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää.

Suomen Ekonomit arvostaa Turun kauppakorkeakoulun panostusta korkeatasoiseen tutkimukseen sekä koulutuksen työelämärelevanssia. “Liike-elämän ja opintojen välisestä yhteistyöstä halutaan yhä saumattomampaa ja tiiviimpää, joten on hyvä, kun tähän panostetaan”, kiittelee Ekonomien koulutuspolitiikan asiantuntija Mika Parkkari. “Innokkaimmin yritysyhteistyötä kaipaavat maisterivaiheen opiskelijat, jotka ymmärtävät teorian ja käytännön liike-elämän yhteen sitomisen tärkeyden”, Parkkari lisää.

Turun kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlund on lahjoituksesta paitsi erittäin kiitollinen myös innoissaan. “Lahjoitus tukee merkittävällä tavalla uusien avausten tekemistä koulun strategian mukaisesti. Tällaisia avauksia ovat esim. opetustilojen uudistaminen monimuoto-opetuksen tarpeisiin, opiskelijoiden start-up –toiminnan tukeminen sekä uuden Business Disruption Research –laboratorion lanseeraus”, Granlund kertoo.

Elinkeinoelämäyhteistyö on Turun kauppakorkeakoulussa kehittämisen ytimessä. Viimeisen kahden vuoden aikana onkin jo otettu huima loikka, mistä on osoituksena lähes kymmenen kansainvälistä opiskelijapalkintoa, joissa kaikissa on kytkös yritysten kanssa tehtävään innovaatiotoimintaan tai tarkoitus perustaa oma yritys.

Suomen Ekonomit vieraili lahjoituksen merkeissä Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikössä maanantaina 6.11. ja Turun yksikössä keskiviikkona 8.11.
 

Lisätietoja:
Timo Saranpää, puheenjohtaja, puh. 050 523 6005
Mika Parkkari, koulutuspolitiikan asiantuntija, puh. 0400 802 145