Alusta mahdollistaisi esimerkiksi laaja-alaisen kauppatieteen kandidaatin tutkinnon (KTK) tuottamisen yhdessä Suomen parhain kauppatieteellisin voimin.

“Yhteisen digitaalisen alustan avulla yksiköt voisivat jakaa omiin vahvuuksiinsa perustuvaa opetusta. Resurssien yhteisajattelusta hyötyvät kaikki, kun päällekkäinen, ympäri Suomen tehty työ hiljalleen vähenee. Kauppatieteen yksiköt ovat jo työstämässä yhteistä liiketoiminnan sivuainepakettia muiden alojen opiskelijoille. Miksi pysähtyä siihen?”, kannustaa Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää

Toiminnalliset ratkaisut välttämättömiä

Yliopistokoulutuksessa digitalisaatio on suuri mahdollisuus, mutta konkreettiset ehdotukset ovat toistaiseksi jääneet vähiin. Keskustelu yliopistokentän tulevaisuudesta pyörii edelleen rakenteellisissa fuusioissa, vaikka toiminnallisetkin ratkaisut ovat välttämättömiä. Suomen Ekonomit näkee, että yhteisen alustan arvo syntyy lisäksi siitä, että opiskelijan mahdollisuudet oppimiseen monipuolistuvat.

“Näen tässä opiskelijan kannalta todella kiinnostavia mahdollisuuksia. Opintoja voisi nykyistä enemmän tehdä ajasta, paikasta ja yliopistojen rajoista riippumatta. Lisäksi laadukas digialusta mahdollistaisi uudenlaisen oppimiskokemuksen ja yhteistyön tekemisen jopa toisella puolella maapalloa sijaitsevien opiskelijoiden tai yritysten edustajien kanssa”, innostuu Ekonomien hallituksen opiskelijaedustaja Jussi Nieminen.   

Yhä useampia palveluita luodaan digitaalisille alustoille. Palveluiden digitalisaatiossa ei voida onnistua ilman että teknologisen osaamisen rinnalla vahvistetaan ymmärrystä palvelun ja asiakkaan kohtaamisesta. Etenkin kauppatieteellisillä yliopistoyksiköillä onkin merkittävä rooli alustatalouden osaajien kouluttamisessa suomalaisille työmarkkinoille.

“Näemme loistavavana mahdollisuutena soveltaa mallia myös koulutuksen järjestämisessä. Jopa kaikkien yliopistojen yhteinen digitaalinen alusta loisi myös maantieteellisesti laajalle levinneelle yliopistoverkollemme merkittävää lisäarvoa, eikä vähiten kasvavan koulutusviennin näkökulmasta”, Saranpää summaa.  

Mitä mieltä sinä olet? Voisiko digitaalinen Suomen Kauppakorkeakoulu olla yksi vastaus kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen vahvistamiseen? Miksi se olisi hyvä? Mikä sinua arveluttaa? Seuraa @SuomenEkonomit twitterissä ja twiittaa meille kysymyksesi tai kommenttisi. Tervetuloa mukaan jatkamaan keskustelua ja jalostamaan ideaa!

Lisätietoja:

Timo Saranpää, puheenjohtaja, puh. 050 523 6005
Suvi Eriksson, koulutuspoliittinen asiamies, puh. 040 848 8935