
Työnhaku ja työnhakutaidot ovat osaamista, jota voi ja kannattaa opetella. Ekonomien jäsenille räätälöity työnhaun verkkovalmennuskokonaisuus koostuu kolmesta eri valmennuksesta. Ne voi käydä kaikki tai niistä voi halutessaan valita vain osan.
Osallistujat ovat saaneet arvokkaita oivalluksia omaan työnhakuunsa, ja moni on myös löytänyt työpaikan verkkovalmennusten oppien avulla.
”Työnhaku onnistuu, kun malttaa oikeasti pysähtyä miettimään vahvuuksiaan ja tahtotilojaan. Usein rakennamme itse itsellemme muureja, jotka estävät meitä näkemästä mahdollisuuksiamme. Työnhaun valmennuksiin kannattaa osallistua avoimin ja rohkein mielin, mitään hävittävää ei ole”, uravalmentaja Kristiina Kurki sanoo.
Valitse itsellesi sopiva vaihtoehto
Ohjatussa valmennuksessa teet kahden viikon aikana aineistoihin liittyviä tehtäviä ja saat henkilökohtaista palautetta uravalmentajalta. Valmennus sisältää myös ajatustenvaihtoa toisten osallistujien kanssa.
”Nyt tarjoamme mahdollisuuden kartuttaa työnhakuosaamista myös itsenäisesti. Itseopiskelupaketit sopivat niille, joilla on työnhaku mielessä, mutta eivät pysty sitoutumaan aikataulutettuun valmennukseen, vaan haluavat oppia asioita omassa tahdissaan”, Kurki sanoo.
Työnhaku ei ala CV:n ja hakemuksen tekemisestä
Kristiina Kurki suosittelee käymään työnhaun verkkovalmennukset järjestyksessä, sillä valmennukset rakentuvat toistensa päälle ja pohjatyön tekeminen on olennaista.
Ensimmäisessä valmennuksessa ”Tunnista ja sanoita osaamisesi” kirkastetaan osallistujien vahvuuksia ja valtteja työmarkkinoilla.
”Niin monesti työnhaku lähtee liikkeelle siitä, mitä paikkoja on auki tai miten teen hakemuksen. Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen on kuitenkin se, mistä kannattaa aloittaa”, Kurki toteaa.
Toinen valmennus ”5 näkökulmaa piilotyönhakuun” opettaa hakemaan työpaikkoja piilotyömarkkinoilta, jotka kattavat jopa 60–80 prosenttia avoinna olevista paikoista. Kurjen mukaan työnhaussa ei missään nimessä kannata tyytyä vain niihin paikkoihin, joista työnantajat ovat ilmoittaneet.
”Mahdollisuuksia voi kaivella monin tavoin. Esimerkiksi kun törmäät uuteen, sinua kiinnostavaan tuotteeseen tai palveluun, tutki millaisia piilotyömahdollisuuksia se tuo mukanaan.”
Kolmannessa, ”Myy osaamisesi työnantajille” -valmennuksessa opit, miten kerrot osaamisestasi myyvästi ja miten löydät oman tapasi lähestyä työnantajia.
Työnhaun verkkovalmennuksiin on osallistunut jo satoja ekonomeja
Näin osallistujat kertovat kokemuksistaan:
- ”Olen oppinut lähestymään osaamistani laaja-alaisemmin ja löytämään siitä uusia ulottuvuuksia, joita en ehkä aiemmin ole osannut tunnistaa. Olen myös oppinut sanoittamaan osaamiseni konkreettisten esimerkkien kautta.”
- ”Olen oivaltanut, että piilotyöpaikat ovat todellinen mahdollisuus. Olen rohkeampi ja valmiimpi hakemaan piilotyöpaikkoja. Ammatillinen identiteettini on vahvistunut tiedon lisääntymisen seurauksena ja olen valmis toimimaan. Minusta tuntuu, että pystyn itse vaikuttamaan tulevaisuuteeni.”
- ”Sain rohkeutta lähestyä potentiaalisia työnantajia. Edistyin 85 % asteikolla nollasta sataan. Suurin oivallus oli, että voin itse vaikuttaa merkittävästi urani suuntaan. Aikaisemmin olen enemmänkin katsellut, mitä on tarjolla, mutta nyt olen rohkeammin yhteydessä juuri minua kiinnostaviin työnantajiin. Opin myös, että on tärkeää kalenteroida ja TOIMIA. Ei siis saa jättää asioita suunnittelun asteelle tai juna voi mennä ohi.”
Työnhaun verkkovalmennukset ja itseopiskelupaketit löydät tapahtumakalenterista. Ohjattuja valmennuksia järjestetään useita kertoja vuodessa.
Lue myös:
Harkitsetko alanvaihtoa? ”Selvitä itsellesi, mikä sinulle on tärkeintä”, kannustaa uravalmentaja
Työnhaku yli 50-vuotiaana on oma taiteenlajinsa – näin onnistut
Kauppatieteiden opiskelija Erik Kesti, 20: ”Sain uravalmennuksesta apua isossa päätöksessä”