Tutkimusten mukaan hyvät ihmissuhteet ovat yksi keskeisimmistä hyvinvoinnin ja onnellisuuden tekijöitä. Työelämässä ihmissuhteet ovat moninaisia ja niillä kaikilla on oma merkityksensä.

Työyhteisön ihmiset tekevät ilmapiirin

Vietämme usein hereilläoloajastamme suurimman osan työyhteisömme, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Siksi työelämän ihmissuhteet ovat myös tärkeä osa hyvinvointiamme.

Meillä jokaisella on vastuu siitä, millaista ilmapiiriä me vahvistamme. Tässä tiivistetysti Työpiste-lehden vinkit: Tervehdi, kiitä ja kannusta. Nosta kissa pöydälle heti, kun sen näyttäytyy. Tee se, mitä lupaat ja auta muita.

Esimiehellä on merkittävä rooli

Esimiehellä on ratkaiseva rooli siinä, miten työyhteisö voi. Esimiehen on tärkeä pitää huolta myös omasta hyvinvoinnistaan, jotta voi pitää yllä työyhteisön hyvinvointia.

Urapalvelupäällikkömme, valmentaja Marjut Hallavo on vuoden aikana jakanut pikää esimieskokemustaan Voi hyvin EkonomiEsimies -vinkkien ja tehtävien muodossa.

Verkostot vahvistavat hyvinvointia

Hyvä ja toimiva verkosto ei tarkoita sitä, että tunnet mahdollisimman paljon ihmisiä tai olet jatkuvasti luomassa uusia kontakteja. Verkosto koostuu niistä ihmisistä, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Verkoston ei tarvitse olla erityisen laaja tai suuri.  Kun olet itse tyytyväinen verkostoosi ja pidät yhteyksiä yllä, verkostosi tukee vastavuoroisesti sekä ammatillisia ja elämäntavoitteitasi että hyvinvointiasi.

Läheiset ihmissuhteet tuovat voimavaroja

Ystävät, perhe ja parisuhde ovat myös työhyvinvointimme kannalta merkityksellisimpiä ihmissuhteita. Tärkeämpää kuin se, onko sinulla paljon ystäviä tai oletko tällä hetkellä parisuhteessa on kuitenkin se, että olemassa olevat ihmissuhteet ovat rikastavia ja saat olla läheisten ihmisten seurassa oma itsesi. Kanssakäyminen läheisten ihmisten kanssa on voimavara, josta ammennamme niin työhön kuin kaikkeen muuhunkin elämässä.

Tee Hyvinvoinnin kylväjä-testi!

Työterveyslaitoksen Hyvinvoinnin kylväjä -testin avulla näet, miten sinä vaikutat työyhteisösi hyvinvointiin.