LinkedIn on todella monipuolinen väline verkostoitumiseen, asiakashankintaan ja työnhakijalle. Voit tulla löydetyksi tai löytää itse kontakteja, organisaatiota, tietoa ja työpaikkoja.

Työnhaussa LinkedIn on jo lähes välttämätön

Monet työnantajat ja erityisesti suorahaku- ja rekrytointikonsultit etsivät päivittäin LinkedInistä sopivia ehdokkaita mielenkiintoisiin tehtäviin. Lisäksi LinkedIn ehdottaa sinulle profiilisi mukaisia työpaikkoja, ryhmiä ja seurattavia tahoja.

LinkedIn antaa monia mahdollisuuksia myös uusien asiakkaiden ja yhteistyökumppanien etsimiseen, kontaktoimiseen ja yhteydenpitoon.

Aktiiviseksi LinkedIn-käyttäjäksi

LinkedIn suosii aktiivisia käyttäjiä. Mitä aktiivisemmin toimit LinkedInissä, mitä laajempi verkosto sinulla on ja mitä useammin päivität profiiliasi, sen helpommin potentiaalinen työnantaja, asiakas tai yhteistyökumppani löytää sinut. Varmista aluksi, että profiilissasi on perusasiat kunnossa. Lue uravalmentajiemme vinkit toimivaan Linkedin-profiiliin >>

Verkostoidu laajasti

  • Etsi LinkedInistä työelämän tuttavasi ja pyydä heitä verkostoosi. Aina, kun tapaat uusia ihmisiä, lähetä heille saman tien verkostoitumiskutsu. Verkostoidu myös suorahaku- ja rekrytointikonsulttien kanssa.
  • Kirjoita kutsuun aina henkilökohtainen viesti LinkedInin tarjoaman vakiotekstin sijaan. Kerro viestissä, miksi pyydät henkilön kontaktiksesi esim. missä olette tavanneet, mikä hänen puhumassaan tai kirjoittamassaan kiinnostaa tai innostaa sinua tai vaikkapa mitä osaamista olet tarjoamassa ja millaisessa tehtävässä näet itsesi seuraavaksi.

Toimi aktiivisesti

  • Liity mukaan ammatillisiin ryhmiin, joissa keskustellaan oman ammattialasi asioista tai kiinnostuksen kohteistasi. Myös yritysten omat ryhmät ja työnhaun ryhmät toimivat verkostoina ja voivat antaa ajankohtaista tietoa.
  • Seuraa kiinnostavia organisaatioita, niin saat ajankohtaista tietoa organisaation tapahtumista uutisvirtaasi – Home.
  • Lue ja kommentoi uutisvirran postauksia, LinkedInin sisäisiä blogeja ja työpaikkailmoituksia – Jobs. Voit saada korvaamatonta tietoa sinua kiinnostavien työnantajien, asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden ajankohtaisista tilanteista. Työpaikkoja voit hakea usein suoraan LinkedInin kautta ja saat vinkkejä samantyyppisistä tehtävistä.

Työpaikat LinkedInissä

Ekonomeille suunnatut työpaikat löydät LinkedIn-ryhmästämme.

Ryhmässämme on jo yli 15 000 jäsentä, liity sinäkin ja tavoitat ekonomien parhaat työpaikat ja ammatilliset keskustelut.

Liity LinkedIn-ryhmään >>