Vaikka LinkedIn on pitkälti standardoitu alusta, voit muokata profiiliasi monin tavoin ja siten tehdä LinkedInistä sekä ulkoisesti että sisällöllisesti enemmän portfolion kuin pelkän profiilin.

Kuva

Kuva on välttämätön osa LinkedIn-profiilia. Se herättää luottamusta ja tekee sinusta helpommin lähestyttävän. Varmista, että myös kuvasi tukee valloittavaa asiantuntijuuttasi.

Taustakuva

Olethan huomannut, että saat liitettyä profiiliisi myös taustakuvan? Vielä toistaiseksi taustakuvat eivät ole kovin yleisesti käytössä, joten se on hyvä tapa erottautua. Millainen kuva tukisi parhaiten sinun asiantuntijuuttasi?

URL-osoitteesi

Oletusasetuksena henkilökohtainen LinkedIn-linkkisi on numeroita ja kirjaimia sekalaisessa järjestyksessä. Pääset siivoamaan osoitteen klikkaamalla omalla profiilisivullasi oikealta Edit public profile & URL. Voit kirjoittaa uuden yksinkertaisemman tunnistimen kohdassa Edit URL. Yleisin muoto on fi.linkedin.com/in/etunimisukunimi.

Artikkeli

LinkedIn on madaltanut bloggaamisen kynnystä oman artikkelityökalunsa avulla. Pääset julkaisemaan omia tekstejäsi klikkaamalla Home-sivun kohtaa Write an Article. Kirjoittamasi blogitekstit tulevat näkymään halutessasi profiilikuvasi alapuolella.

Pidä blogin kirjoittamisen kynnys matalana. Kirjoita vaikkapa lyhyt kommentti artikkeliin, joka koskee oman alasi ajankohtaisia aiheita ja tee kommentistasi linkkeineen ensimmäinen blogikirjoituksesi.

Aineistot

Voit lisätä työkokemuksiisi ja koulutuksiisi muun muassa kuvia, videoita ja presentaatioita. Oletko tehnyt hyvän esitysaineiston mielenkiintoisesta aiheesta? Haluatko jakaa opinnäytetyösi oivalluksia uusille lukijoille? Mitä muuta materiaalia sinulla on, jota voit jakaa julkisesti ja joka kertoisi sinun asiantuntijuudestasi ja olisi hyödyksi myös muille? Lisää ne profiiliisi.

Suosittelut

Lisää luotettavuuttasi pyytämällä ja antamalla suositteluja (recommendations). Kirjoitettu suositus esimieheltä, yhteistyökumppanilta, alaiselta tai asiakkaalta kertoo paljon heidän arvostuksestaan sinua kohtaan.

Kiinnostukset – Interests

LinkedIn poimii melko satunnaisesti Interests-kohtaan ryhmiä ja seuraamiasi organisaatioita tai henkilöitä. Seuraamisen hyöty onkin ehkä muualla kuin profiilin näkymässä. Seuraamalla sinua kiinnostavia tahoja ja olemalla mukana ryhmissä, saat seuraamiesi tahojen uutisia uutisvirtaasi (Home). Ryhmät taas auttavat verkostoitumaan oman alasi ihmisten tai vaikkapa rekrytoinnin ammattilaisten kanssa.