Voit analysoida omia arvojasi ja työhön liittyviä arvostuksiasi maksuttomilla työvälineillämme.

Analysoimalla ura-ankkureitasi ja muita työmotivaatioon vaikuttavia tekijöitä voit saada monipuolisemman kuvan, mikä sinulle on tärkeää työssä, työympäristössä ja työyhteisössä.

Voit myös ottaa käyttöösi maksullisen palvelumme: TSQ-tiimityylikysely

Sisäisen motivaation kolme tekijää: Vapaus, virtaus ja vastuu

Suomen Ekonomit on ollut mukana Filosofian Akatemian ja Aalto-yliopiston tutkimushankkeessa, jossa tutkittiin sisäistä motivaatiota. Sisäinen motivaation tukipilareita ovat vapaus, virtaus ja vastuu. Jos nämä psykologiset perustarpeet tyydyttyvät, ihminen on onnellinen ja voi hyvin.

Vapaus

Vapaus tarkoittaa tunnetta siitä, että pystyt vaikuttamaan omaan elämääsi. Toisten tahto ja toimita ei rajoita toimintaasi liikaa ja pystyt saavuttamaan tavoitteitasi. Vapaudessa on kuitenkin vähintään yhtä paljon kysymys asenteista ja arvoista kuin tarjolla olevista mahdollisuuksista.

Virtaus

Virtaus tarkoittaa sitä, että saat asioita tapahtumaan ja saavutat päämääriäsi. Se tarkoittaa sitä, että koet elämäsi pysyvän hallinnassa ja että saat aikaiseksi sen, minkä aloitat. Tämä ei ole aina helppoa vaan hallinnan tunne ja flow-kokemus syntyy usein juuri silloin, kun pusket itseäsi kykyjesi äärirajoille.

Vastuu

Vastuu tarkoittaa sitä, että tiedostat vuorovaikutuksellisuutesi ja riippuvuutesi toisista ihmisistä. Koet olevasi osa jotain ryhmää ja että teoillasi ja elämälläsi on merkitystä myös toisille ihmisille.  

Miten nämä sisäisen motivaation tekijät toteutuvat työssäsi – entä tulevassa työssäsi?