Työnhaun voi aloittaa verkossa

Kun jäät työttömäksi, aloita työnhakusi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi. Kirjaudu verkkopalveluun pankkitunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, voit aloittaa työnhaun ainoastaan ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä TE-toimistoon.

Toimi näin:

Ilmoittaudu työttömäksi kokoaikatyönhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon

1) Kirjaudu Oma työnhaku -verkkopalveluun osoitteessa www.te-palvelut.fi > Oma asiointi.

2) Täytä ja lähetä tarvittavat tiedot. Jos sinulla on yritystoimintaa (mukaan lukien maa- tai metsätalous), keskeneräisiä opintoja tai osallistut työllistymistä edistävään palveluun varmista, että TE-toimiston lausunnossa on otettu kantaa tilanteeseesi.

3) TE-toimisto antaa oikeudestasi työttömyysetuuteen työvoimapoliittisen lausunnon työttömyyskassalle tai Kelalle. TE-toimisto ottaa myös mahdollisesti sinuun yhteyttä ja arvioi kanssasi tilannettasi ja siihen parhaiten sopivia palveluja.

  • Työttömyyden katsotaan alkaneen ja työttömyysetuutta voidaan maksaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin ilmoittaudut työttömäksi kokoaikatyönhakijaksi TE-toimistoon.
  • Työttömyysturvan menettää toistaiseksi, jos TE-toimistoon ei ilmoittaudu työttömäksi kokoaikatyönhakijaksi viimeistään kuuden kuukauden sisällä työsuhteen päättymisestä.

Hae työttömyyspäivärahaa

  • Hae työttömyyspäivärahaa kahden viikon työttömyyden jälkeen KOKO-kassasta (ansiopäiväraha) tai Kelasta (peruspäiväraha/työmarkkinatuki).
  • Ansiopäivärahaan on oikeus työttömyyskassan jäsenellä, joka on ollut vähintään 26 viikon ajan ennen työttömyyttä työttömyyskassan jäsenenä ja täyttänyt työssäoloehdon. Työssäoloehto täyttyy, kun työtä on kertynyt 26 kalenteriviikkoa kassan jäsenenä (työtä vähintään 18h/kalenteriviikko) ja kokoaikatyön palkka on ollut vähintään työehtosopimuksen mukaista tai 1252 euroa/kk (v. 2021).
  • Hakemus on toimitettava työttömyyskassaan viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä ajankohdasta, josta alkaen päivärahaa haetaan (hakemusta voi täydentää myöhemmin liitteillä ja selvityksillä).

Pidä työnhakusi voimassa TE-toimistossa ja jäsenyytesi voimassa KOKO-kassassa

Hyödynnä Suomen Ekonomien jäsenpalveluja

Irtisanominen on usein iso järkytys ja työttömyys iso elämänmuutos. Suomen Ekonomit palvelee jäseniään työttömyyden aikanakin.

Katso vinkit työnhakuun ja tutustu myös alueellisiin työnhaun hankkeisiin

Lue lisää Työnhaku -sivuilta.