Uutiset

Ekonomien mediaanipalkka 5000 euroa

Jopa 74 % työssä olleista ilmoitti ansioidensa nousseen vuoden aikana. Kokopäivätyössä olleen ekonomin keskiarvopalkka ilman tulospalkkioita oli 5800 euroa kuukaudessa. Helsingin talousalueella mediaanipalkka oli 5400 euroa, muualla Suomessa 4600 euroa. Vastavalmistunut kauppatieteilijä ansaitsi 3200 euroa (mediaani).

Uutinen 14.2.2019

Ammattiliitot: Liian harva uskaltaa puuttua kokemaansa seksuaaliseen häirintään

Useampi kuin joka kymmenes kyselyyn vastanneista oli kokenut työssään seksuaalista häirintää. Naisista häirintää on kokenut 18 prosenttia, miehistä 7 prosenttia. Heistä vain alle puolet on uskaltanut ryhtyä toimenpiteisiin. Tämä käy ilmi kymmenen asiantuntijoita ja esimiehiä edustavan akavalaisen liiton toteuttamasta seksuaalista häirintää koskevasta kyselystä.

Uutinen 11.2.2019

Suomen paras bisneskirja 2018 Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin Tilannetaju - päätä paremmin

Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon voittaja on Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja Tilannetaju - päätä paremmin (Alma Talent). Pääpalkinnon 30 000 euroa lisäksi teos voitti myös jo aiemmin julkistetun yleisöäänestyksen.

Uutinen 7.2.2019

Ajatukset teoiksi − Tutustu hallitusohjelmatavoitteisiimme

Työelämä, jossa voi rohkeasti yrittää, joka tarjoaa yksilölle paremmat mahdollisuudet työllistyä ja työnantajille kannusteita työllistää.

Uutinen 4.2.2019

Chatbot Severi auttaa löytämään vastauksen

Olemme ottaneet käyttöön jäsenpalvelurobotti Severin, joka vastailee chatin kautta kysymyksiisi myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Uutinen 1.2.2019

Suomen Ekonomit toteuttaa jäsenkyselyitä puhelimitse

Suomen Ekonomit testaa lyhyiden jäsenkyselyiden toteutusta automatisoitujen puheluiden avulla.

Uutinen 23.1.2019

Danske Bank -yhteistyö tuo sijoituspalveluja edullisesti akavalaisille

Danske Bank laajentaa yhteistyötä akavalaisten liittojen kanssa sijoituspalveluihin. Yhteistyö avaa sadoille tuhansille suomalaisille helpon ja edullisen tavan sijoittaa riippumatta siitä minkä pankin asiakkaita he ovat. Korkeakoulutetuista sijoittaa suurempi osa kuin kaikista suomalaisista. Aktiivisuus jatkuu myös vuonna 2019, kertoo tuore kyselytutkimus.

Uutinen 15.1.2019

Suomen Ekonomit julkaisi opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden palkkasuositukset

Olemme julkaisseet uudet kesätyötä, pro gradu-palkkioita ja aloituspalkkaa koskevat palkkasuositukset vuodelle 2019.

Uutinen 19.12.2018

Bisneskirjapalkinnon yleisöäänestyksen voittaja on Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja Tilannetaju - päätä paremmin

Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkintokilpailun finaalissa kisaa kuusi teosta 30 000 euron palkintosummasta. Yleisö on saanut äänestää omaa suosikkiaan finalistikirjoista ja eniten ääniä keräsi Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja "Tilannetaju - päätä paremmin" (Alma Talent).

Uutinen 11.12.2018

Kauppatieteiden opiskelijoilla erinomaisen hyvä kesätyötilanne

Kauppatieteellistä yliopistotutkintoa suorittavat opiskelijat eli kylterit ovat kyselyn perusteella työllistyneet kesällä 2018 erittäin hyvin.

Uutinen 27.11.2018

Sinustako uusi kylli Aalto-yliopistoon?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii Aalto-yliopiston kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 22.11.2018

Etsimme viestintätiimiimme AD:tä sekä määräaikaista digimarkkinoijaa

Vahvistamme viestintäämme ja markkinointiamme, ja osana kehittämistä uudistamme täysin lehtemme sekä rakennamme voimakkaasti digitaalista markkinointiamme. Haemme nyt vakituiseen työsuhteeseen AD:tä sekä määräaikaiseen työsuhteeseen digitaalisen markkinoinnin asiantuntijaa.

Uutinen 19.11.2018

Uusi strategiamme vapauttaa potentiaalisi

Suomen Ekonomien uusi strategia kaudelle 2019-2022 kiteytyy sanoihin: Vapauta potentiaalisi. Strategian näkökulma on jäsenen, mitä arvoa Ekonomit tarjoaa hänelle.

Uutinen 19.11.2018

Unikorni- yrittäjyyskilpailun finalistit valittu!

Suomen Ekonomien ja TEK:n yhteisen yrittäjyyskilpailun finaalissa viisi kovaa opiskelijatiimiä pitchaa Suomen vahvimmille bisneksen osaajille Leijonan luola -tyyliin.

Uutinen 16.11.2018

Ekonomien liittokokous Savonlinnassa: Osaamistili ratkaisu osaamisen kohtaanto-ongelmaan

Osaaminen ja sen jatkuva kehittäminen on Suomen Ekonomien uuden strategian kulmakivi. Osaamisen kehittämisessä ei ole enää kyse vain siitä, että ihmiset pitävät työarjessa itsensä suurin piirtein ajan tasalla, vaan siitä on tullut elintärkeä kysymys työmarkkinapotentiaalin säilyttämisen näkökulmasta.

Uutinen 16.11.2018

Tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan tekoja! Tapahtumassamme nostettiin tapetille perhevapaauudistus

Suomen Ekonomien perhevapaajärjestelmän uudistusta käsitelleessä seminaarissa pureuduttiin työelämän tasa-arvon parantamiseen.

Uutinen 9.11.2018

Etsimme viestintätiimiimme AD:tä ja tuottajaa sekä määräaikaista digimarkkinoijaa

Vahvistamme viestintäämme ja markkinointiamme, ja osana kehittämistä uudistamme täysin lehtemme sekä rakennamme voimakkaasti digitaalista markkinointiamme. Haemme nyt vakituiseen työsuhteeseen tuottajaa ja AD:tä sekä määräaikaiseen työsuhteeseen digitaalisen markkinoinnin asiantuntijaa.

Uutinen 2.11.2018

Ekonomien bisneskirjapalkinnon finalistit julki

Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkintokilpailuun esitetyistä 21 kirjasta on nyt valittu kuusi teosta finaaliin kisaamaan 30 000 euron palkintosummasta. Kirjat edustavat laaja-alaisesti eri osaamisalueita ja ovat oman aihealueensa helmiä. Kukin teos antaa kattavan selvityksen aiheestaan ja asiantuntevat kirjoittajat ovat kyenneet kertomaan asiansa selkeästi ja mukaansatempaavasti.

Uutinen 1.11.2018

#Mitäjos isät pitäisivät enemmän perhevapaita?

Seuraa seminaariamme livestriimin välityksellä keskiviikkona 7.11. klo 9-10.30.

Uutinen 1.11.2018

Sinustako uusi kylli Kuopioon?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii Kuopion kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 29.10.2018

Akava: Luottamuksen palauttaminen työmarkkinoille on Suomen etu

Akavan hallitus hyväksyi kokouksessaan tänään maan hallituksen esityksen irtisanomiskiistan ratkaisuksi. Pääministeri Juha Sipilän hallitus esitteli ratkaisuehdotuksensa eilen työmarkkinakeskusjärjestöjen johdolle.

Uutinen 26.10.2018

Vastavalmistuneet kauppatieteilijät kaipaavat opetukseen enemmän digitaalisuutta ja yhteyksiä elinkeinoelämään

Tuoreen tutkimuksen mukaan vuonna 2017 valmistuneet kauppatieteiden maisterit ovat melko tyytyväisiä koulutukseensa. Koulutuksen monipuolisuus ja kansainvälisyys saa kehuja, mutta opetukseen kaivataan enemmän digitaalisuutta.

Uutinen 24.10.2018

Opi parhailta & ota etumatkaa urallesi

Asiantuntijan ja esimiehen työelämätaidot -kurssi. Älä anna koulutuksen kuivahkon nimen hämätä. Tämä kahden päivän tehoisku pitää sisällään rautaista asiaa, jonka tärkeyden havaitset heti urasi alkumetreillä. Työelämävalmiutesi harppaavat uudelle asteelle ja olet valmiimpi työarkesi moninaisiin tilanteisiin.

Uutinen 23.10.2018

Suomi tarvitsee kaikkien korkeakoulujen panosta elinikäiseen oppimiseen

Koulutuspolitiikan asiantuntijat 15 työntekijä- ja työnantajaliitosta edellyttävät yliopistojen rahoitusmalliin vahvaa kannustetta jatkuvan oppimisen tarjonnan kehittämiseen.

Uutinen 11.10.2018

Työllisyyttä voidaan nostaa tehokkaammin muilla keinoilla kuin helpottamalla irtisanomista

Suomen Ekonomeissa etsitään jatkuvasti vaihtoehtoja sille, miten mikroyritysten mahdollisuuksia työllistää voidaan helpottaa.

Kannanotto 10.10.2018

Opiskelijoiden Unikorni -yrittäjyyskilpailu etsii loistavia liikeideoita

Haaveiletko start-up-yrittäjyydestä? Onko sinulla liikeidea, jonka haluaisit päästä kaupallistamaan? Osallistu Unikorni -kilpailuun.

Uutinen 1.10.2018

Poliittiset mielenilmaisut irtisanomislakia vastaan eivät koske Suomen Ekonomien jäseniä

Poliittiset lakot ns. irtisanomislakia vastaan eivät koske Suomen Ekonomien jäsenkuntaa. Suomen hallitus suunnittelee työsopimuslakiin muutosta, joka tekisi työntekijän irtisanomisen nykyistä helpommaksi alle 20 hengen yrityksissä.

Uutinen 1.10.2018

Akava: Uusi työaikalaki merkitsee parempaa työaikasuojelua ja joustavuutta

Akavan mielestä hyvää hallituksen esityksessä uudeksi työaikalaiksi on, että siinä turvataan työntekijöiden työaikasuojelu. Joustavilla työaikajärjestelyillä pyritään helpottamaan työn ja yksityiselämän yhteensovittamista. Akava painottaa, että uuden työaikamallin, joustotyön, tulee kuitenkin olla asiantuntijatyössä pikemminkin poikkeus kuin sääntö.

Uutinen 28.9.2018

Koulutusmäärien kansallinen sääntely on säilytettävä

Viisi akavalaista liittoa pitää ehdottoman tärkeänä, että korkeakoulujen koulutusmäärien kansallinen sääntely säilyy eikä sitä hajauteta ympäri Suomea yksittäisten korkeakoulujen päätettäväksi.

Uutinen 21.9.2018

Reippaasti erilainen rekrytointitapahtuma Walk for Jobs Helsinki liikuttaa rekrytoijia ja työnhakijoita

Työhaastatteluun on usein vaikea päästä, ja työnhakijoilla on harvoin tilaisuus tavata rekrytointikonsultteja. Walk for Jobs -tapahtumassa uusimaalaiset korkeasti koulutetut työnhakijat tapaavat työnantajia ja rekrytoijia rennon liikunnan merkeissä Espoossa 21. syyskuuta aamupäivällä klo 9– 12. Tapahtuman avaa sisäministeri Kai Mykkänen.

Uutinen 20.9.2018

Juhlavuoden Opetuspalkinnon voittaja on Mari Suoranta Jyväskylän yliopistosta

Tutkijatohtori Mari Suoranta Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta on voittanut Suomen Ekonomien 10 000 euron arvoisen Opetuspalkinnon. Palkinto jaettiin tänään 18.9.2018 Dare to Learn-tapahtuman yhteydessä Kaapelitehtaalla.

Uutinen 18.9.2018

Akavalaiset liitot selvittävät seksuaalista häirintää korkeasti koulutettujen työyhteisöissä

Suomen Ekonomit toteuttaa yhdessä yhdeksän muun akavalaisen liiton* kanssa kyselyn, jolla selvitetään jäsenten työelämässä kokemaa seksuaalista häirintää, seksismiä ja sukupuoleen perustuvaa syrjintää. Haluamme #metoo-kampanjan hengessä tuoda esille myös korkeasti koulutettujen, asiantuntijatyötä ja esimiestyötä tekevien kokemukset ja niihin mahdollisesti liittyvät erityispiirteet.

Uutinen 18.9.2018

Suomen Ekonomit vaikuttaa muin keinoin kuin mielenilmauksin irtisanomissuojan heikennyssuunnitelmaan

Suomen Ekonomien mielestä hallituksen täytyy perua tai muuttaa suunnitelmansa irtisanomissuojan heikentämisestä. Ekonomit ei kuitenkaan suunnittele työtaistelutoimiin tai poliittisiin mielenilmauksiin osallistumista, vaan käyttää asiassa muita vaikuttamiskeinoja tasapainoisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Uutinen 13.9.2018

Korkeakoulutettujen ammattiliitot: Osaamistilistä vauhtia osaamisen uudistumiseen

Suomen Ekonomit ja kahdeksan muuta ammattiliittoa julkistivat 7.9. ehdotuksen kansalaisen osaamistiliksi. Osaamistili olisi uusi tapa jakaa jatkuvan oppimisen kustannuksia työntekijöiden, työnantajien ja valtion kesken. Osaajapulasta on tullut kasvava huolenaihe yhteiskunnallisessa keskustelussa. Nykyisessä tilanteessa tarvitaan uusia keinoja työuran aikaiseen osaamisen kehittämiseen.

Uutinen 7.9.2018

Työryhmä kilpailukieltosopimusten rajoittamiseksi aloittaa toimintansa

Kilpailukieltosopimusten rajoittamista selvittävä kolmikantainen työryhmä käynnistää työnsä ensi viikolla. Työministeri Jari Lindström ilmoitti asiasta tänään.

Uutinen 6.9.2018

Akava Works -selvitys: Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan tai niiden käyttömahdollisuuksia on rajoitettava

Aalto-yliopiston taloustieteen ryhmä selvitti Akava Worksin toimeksiannosta työntekijöiden kilpailukieltosopimusten hyötyjä ja haittoja työmarkkinoilla. Selvitys tarkastelee laajasti käytössä olevien kilpailukieltosopimusten vaikutusta yhteiskunnan kokonaishyvinvointiin.

Uutinen 6.9.2018

Kai Mykkänen: ”Tarvitaan keinoja kohtaanto-ongelmiin”

Sisäministerin vierailulla puhuttivat työvoiman liikkuvuus, työllisyys ja koulutus.

Uutinen 5.9.2018

Vuoden Nuori Johtaja 2018 − Ilmoita oma ehdokkaasi mukaan kilpailuun

Suomen Nuorkauppakamarin järjestämän Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia ja vastata nykypäivän johtamistyön haasteisiin. Kilpailun ehdokasasettelu on auki 30.9.2018 asti.

Uutinen 3.9.2018

Akava: Budjettiriihessä oikeansuuntaisia päätöksiä innovaatio- ja tutkimusrahoituksesta

Akava kiittää hallituksen päätöstä kasvattaa panostuksia innovaatioihin ja tutkimukseen. Palkansaajien ostovoima parantuu budjettiriihen päätösten ja työttömyysvakuutusmaksun alennuksen ansiosta. Työllisyystoimenpiteitä esiteltiin määrällisesti paljon, mutta ne eivät luultavasti riitä nostamaan työllisyysastetta tarpeeksi.

Uutinen 29.8.2018

Yrityskirjojen parhaimmistolle jälleen tarjolla 30 000 euroa

Joka toinen vuosi jaettava kirjallisuuspalkintomme etsii tänä vuonna jälleen voittajaa. Palkintosumma on huikeat 30 000 euroa, vastaava kuin Finlandia-palkinnossa. Palkinto on tunnustus erityisen laadukkaalle ja ajankohtaiselle suomalaiselle teokselle, joka edustaa kauppatieteellisiä osaamis- ja tutkimusalueita. Se on myös ainoa yrityskirjapalkinto Suomessa.

Uutinen 24.8.2018

Akava: Työsopimuslakia ei pidä uudistaa yrityksen koon perusteella

Akava vaatii maan hallitusta lopettamaan työsopimuslain muutosesityksen valmistelun, joka heikentäisi työsuhdeturvaa alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Yritysten kasvua ei pidä rajoittaa rajaamalla sääntelyä työntekijöiden määrän mukaan.

Uutinen 15.8.2018

Ekonomit etsii lakimiestä

Etsimme osaavaan joukkoomme lakimiestä vakituiseen työsuhteeseen.

Uutinen 15.8.2018

Ehdotus: Palkkausjärjestelmän avaaminen pakollisen tasa-arvosuunnitelman tilalle

Suomen Ekonomit ehdottaa, että työnantajat vapautetaan velvollisuudesta tehdä tasa-arvosuunnitelma, jos ne avaavat henkilöstölleen palkkausjärjestelmänsä. Näin yritykseltä vähenee byrokratiaa, ja henkilöstö saa lisää tietoa palkoista.

Kannanotto 25.7.2018

Jäsenpalvelumme uudistuu!

Olemme uudistaneet Suomen Ekonomien jäsenpalvelun. Uuden ilmeen lisäksi sisäänkirjautumista on helpotettu.

Uutinen 2.7.2018

”Pakko uskaltaa uudistua” – uusi strategia työstössä

Suomen Ekonomit valmistelee parhaillaan uutta strategiaa, jonka osana on tehty laadullisia haastatteluita jäsenistölle. Strategiatyöpajoihin on osallistunut muun muassa luottamushenkilöstöä.

Uutinen 20.6.2018

Selvityshenkilö suosittaa Ekonomien ajamaa kilpailukieltosopimusten rajaamista

Tänään julkaistu selvitys kilpailukieltosopimusten ja salassapitosopimusten käytöstä kannattaa kilpailukieltosopimusten käytön perusteiden tiukentamista.

Uutinen 12.6.2018

Akava vahvistaa yrittäjien edunvalvontaa ja palveluja

Suomen Ekonomien puheenjohtajasta Timo Saranpäästä AKY - Akavalaiset yrittäjät ry:n puheenjohtaja.

Uutinen 30.5.2018

Ekonomit etsii lakimiestä

Etsimme osaavaan joukkoomme lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen.

Uutinen 30.5.2018

Intutition and Creativity vs Recovery and Effectivity − International Spring Event was a forum for lively discussions

"I was inspired by the Event last year so I wanted to come again." "I can speak Finnish now but it's lovely to be here and be able to speak English with everyone."

Uutinen 28.5.2018

Suomen Ekonomien Opetuspalkinnosta kisaa kahdeksan maailman muuttajien opettajaa

20-vuotisjuhlavuoden voittaja palkitaan 10 000 eurolla.

Uutinen 25.5.2018

Ekonomien tavoitteet läpi työaikalakiluonnoksessa

Suomen Ekonomien ajamat asiat toteutuvat hyvin hallituksen julkaisemassa lakiluonnoksessa esitykseksi uudeksi työaikalaiksi. Lakiluonnoksessa lain soveltamisala on laaja ja antaa mahdollisuuden joustoihin. Ekonomeille on ollut erittäin tärkeää, että esimiehet ja asiantuntijat ovat edelleen työaikalain piirissä. Lisäksi Ekonomit on kannattanut joustavuutta.

Uutinen 22.5.2018

Kevätliittokokouksemme livelähetys verkossa 19.5. klo 12.30 alkaen

Suomen Ekonomien sääntömääräinen kevätliittokokous pidetään 19.5. Helsingissä.

Uutinen 18.5.2018

YTN: Työn kuormittavuus ja kiire lisääntyneet asiantuntijoilla

Vuotuisen YTN-datan mukaan työtahti on kiristynyt huomattavasti asiantuntijatyötä tekevillä verrattuna aiempiin vuosiin. Työmääräänsä jatkuvasti tai ajoittain liian suureksi arvioi yli puolet vastaajista.

Uutinen 3.5.2018

Rakennusteollisuuden työsulku ei koske toimihenkilöitä

Rakennusteollisuus RT:n toimialaliitot julistavat rakennusteollisuuteen kattavan työsulun 10. toukokuuta alkaen. Sulku koskee liittoyhteisön kaikkien toimialojen jäsenyrityksiä, mutta ei toimihenkilöitä tai ylempiä toimihenkilöitä.

Uutinen 26.4.2018

Sinustako uusi kylli Joensuuhun, Poriin tai Vaasaan?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii yliopistosi kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 25.4.2018

Kehysriihessä tärkeitä askelia osaamisen kehittämisessä, seuraavalle hallitukselle jäi vielä tekemistä

Kehysriihessä päästiin eteenpäin osaamista ja sitä kautta työllisyyttä turvaavissa toimenpiteissä: selkeät panostukset muunto- ja täydennyskoulutukseen sekä aktiivimallin kehittäminen ovat tärkeitä askelia. Suomen Ekonomit kuitenkin painottaa, että seuraavalla hallituskaudella tarvitaan edelleen merkittäviä jatkotoimia hallituksen käynnistämän jatkuvan oppimisen reformin rakentamisessa.

Kannanotto 12.4.2018

Ekonomit etsii viestinnän asiantuntijaa

Etsimme nyt dynaamiseen yhteisöömme viestinnän asiantuntijaa.

Uutinen 11.4.2018

Sinustako uusi kylli Ouluun?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii Oulun yliopiston kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 3.4.2018

YTN: Rahoitusalalle vihdoinkin sopu

Rahoitusalan sopijaosapuolet ovat tänään hyväksyneet valtakunnansovittelijan torstaina 22.3. antaman sovintoesityksen.

Uutinen 25.3.2018

Rahoitusalalle sovintoesitys

Valtakunnansovittelija antoi tänään 22.3. rahoitusalan osapuolille sovintoehdotuksen. Osapuolet vastaavat valtakunnansovittelija Minna Helteen sovintoehdotukseen sunnuntaina 25.3.2018 klo 17.

Uutinen 22.3.2018

Pankkien uudet lakkovaroitukset eivät koske Suomen Ekonomien jäseniä

Ammattiliitto Nousu on tänään jättänyt valtakunnansovittelijalle ja työnantajapuolelle ilmoituksen uudesta lakosta Nordean Suomen toiminnoissa alkaen 3.4.2018 klo 6.00 ja päättyen 6.4.2018 klo 23.59.

Uutinen 11.3.2018

Nais- ja miesekonomien palkkaero jumittanut samana jo 20 vuotta

Nais- ja miesekonomien palkkaerot eivät ole kaventuneet 20 vuoden aikana. Selittymätön palkkaero on yksityisellä sektorilla 12 prosenttia, selviää Suomen Ekonomien tutkimuksesta. Johtotehtävissä sukupuolten välinen selittymätön palkkaero on suurimmillaan, noin 18 prosenttia. Asiantuntijatasolla ero kaventuu 8 prosenttiin.

Uutinen 8.3.2018

Suomen Ekonomien Opetuspalkinto täyttää 20 vuotta

Suomen Ekonomien Opetuspalkinto täyttää 20 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi liitto etsii opettajaa tai opettajatiimiä, joka parhaiten antaa opiskelijoille valmiuksia ratkaista ihmiskunnan kiperiä haasteita ja muuttaa maailmaa.

Uutinen 7.3.2018

Seuraa naistenpäivän tilaisuuttamme livenä 8.3. klo 17

Illan puheenvuorot herättelevät ajattelemaan arjen tasapainoa sekä kannustavat rohkeuteen. Livelähetys alkaa torstaina 8.3.2018 klo 17.00.

Uutinen 7.3.2018

Yliopistojen pääsopijajärjestöt hyväksyivät sovintoehdotuksen – kaikki yliopistojen työtaistelutoimenpiteet peruuntuvat

Yliopistojen työehtosopimusta koskeva työriita on ratkennut. Henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia sekä työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ovat tänään 6.3. hyväksyneet sovittelija Janne Metsämäen sovintoehdotuksen.

Uutinen 6.3.2018

Etsimme nyt: Asiakkuusvastaava, jäsenyhdistykset

Jäsenyhdistykset ovat yksi osa asiakaskokemuksen muodostumisessa. Ekonomien jäsenyhdistyksille tarjottavat palvelut ovat tällä hetkellä vahvassa muutosvaiheessa, kun prosesseja päivitetään tähän päivään ja luodaan uusia toimintamalleja vanhojen tilalle. Valittava henkilö pääsee vahvasti vaikuttamaan näihin prosesseihin ja osallistumaan myös muuhun Ekonomien kehitystyöhön asiakkuustiimin jäsenenä.

Uutinen 5.3.2018

Akava vaatii: Asiantuntijoiden ja keskijohdon pitää kuulua työaikalain piiriin

Akava korostaa, että työaikalain valmistelussa keskeistä on työaikalain soveltamisala. Uuden lain on katettava asiantuntijatyö ja soveltamisalan pitää toimia käytännössä mahdollisimman vähin ja tarkkarajaisin poikkeuksin. Esitys uudeksi työaikalaiksi on valmisteilla ja sen on määrä tulla eduskunnan käsittelyyn kesäkuussa.

Uutinen 1.3.2018

Helsingin yliopiston henkilöstön lakko alkaa ja palkansaajajärjestöt jättivät jo kolmannen lakkovaroituksen

Sivistystyönantajat ry hylkäsi tänään valtakunnansovittelija Janne Metsämäen tekemän sovintoesityksen. Henkilöstöä edustavissa pääsopijajärjestöissä sovintoesitys oli jo hyväksytty. Sivistystyönantajien päätös pakottaa yliopistohenkilöstön lakkoon. Helsingin yliopiston henkilöstöä koskeva lakko alkaa huomenna. Lisäksi pääsopijajärjestöt antoivat tiistaina jo kolmannen lakkovaroituksen.

Uutinen 27.2.2018

Yliopistosektorille uusi työtaisteluvaroitus

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt Julkisalan koulututettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Palkansaajajärjestö Pardia ry antoivat tänään tiistaina 20.2. jo toisen työtaisteluvaroituksen valtakunnansovittelijantoimistoon sekä työnantajalle. Viime viikolla pääsopijaosapuolet antoivat lakkovaroituksen Helsingin yliopistoa koskevasta lakonuhasta 28. helmikuuta.

Uutinen 20.2.2018

Osaava työvoima saatava joustavammin työmarkkinoiden käyttöön - Kilpailukieltosopimusten turhaa tekemistä rajoitettava

Turhia kilpailukieltosopimuksia rajoittavan lakialoitteen käsittely on käynnistynyt eduskunnassa. Lakimuutoksessa ehdotetaan työnantajalle korvausvelvoitetta kilpailukiellon ajalta. Työnantajalla on halutessaan mahdollisuus myös luopua kilpailukieltoehdosta, jolloin korvausta ei tarvitse maksaa.

Uutinen 16.2.2018

Suomen Ekonomien palkkatasotutkimus: Ekonomit tekevät runsaasti työtä työajan ulkopuolella

Ekonomit jatkavat hyvin yleisesti työn tekemistä kotonaan varsinaisen työpäivän jälkeen. Vain runsas neljännes Suomen Ekonomien palkkatasotutkimukseen osallistuneista ekonomeista ei ollut edellisellä viikolla tehnyt lainkaan työaikakirjanpidon ulkopuolelle jäänyttä työtä. Tätä niin sanottua harmaata työtä tehtiin kyselyä edeltävällä viikolla keskimäärin viisi tuntia.

Uutinen 15.2.2018

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia antoivat työtaisteluvaroituksen

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia antoivat tänään 13.2. klo 10 työtaisteluvaroituksen valtakunnansovittelijantoimistoon sekä työnantajalle.

Uutinen 13.2.2018

Danske Bankilta liiton jäsenille huomattava asuntolainaetu

Suomen Ekonomien jäsenenä saat Danske Bankilta asuntolainan aina edullisemmin. Voit hakea uutta lainaa tai kilpailuttaa helposti nykyisen lainasi.

Uutinen 9.2.2018

Julkisen sektorin neuvottelut käyvät nyt kuumimmillaan

Julkisen sektorin sopimuskaudet päättyivät 31.1.2018. Neuvottelutulosta ei ole vielä saatu aikaan millään julkisen sektorin sopimusalalla. JUKOn tavoitteena on yhä neuvotteluratkaisu.

Uutinen 6.2.2018

Sinustako uusi kylli Tampereelle?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii Tampereen yliopiston kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 5.2.2018

Rahoitusala jää edelleen ilman työehtosopimusta

Rahoitusalan sopijaosapuolista kaikki eivät hyväksyneet aiemmin tällä viikolla valtakunnansovittelijan antamaa sovintoehdotusta. Sovintoehdotus kaatui pääasiallisesti viikonlopputyöhön liittyviin kysymyksiin. Ylemmät Toimihenkilöt YTN olisi ollut valmis hyväksymään esityksen.

Uutinen 2.2.2018

Pitkillä päivillä on hintansa – asiantuntijat tarvitsevat palautumista

Asiantuntijan työhön käyttämän ajan pidentyminen heikentää hyvinvointia. Tämä käy ilmi Työterveyslaitoksen tutkimuksesta, jossa selvitettiin asiantuntijoiden työaikojen yhteyttä työhön ja hyvinvointiin. Työterveyslaitos suosittelee, että asiantuntijatyötä tekeville tarjotaan työssään tukea ja koulutusta ajanhallintaan. Erityisen tärkeää tämä on esimiestehtävissä oleville.

Uutinen 31.1.2018

Aktiivimallin kriteeristö korjattava pikaisesti

Pääosa korkeakoulutetuista hakee työttömänä ollessaan hyvin aktiivisesti uutta työpaikkaa ja sparraa itseään työnhaussa esim. liittonsa avulla. Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan sisälly tämä hetkiseen aktiivimallin kriteeristöön työttömän aktiivisuudesta työaikana. Tilanne on korjattava mitä pikimmiten.

Uutinen 29.1.2018

Chat-asiakaspalvelu avattu jäsenten ja jäsenyydestä kiinnostuneiden käyttöön

Olemme ottaneet sekä nettisivuilla että jäsenpalvelussa käyttöön chat-asiakaspalvelun. Chatissa voit ottaa meihin yhteyttä jäsenyyteen liittyvissä asioissa.

Uutinen 18.1.2018

Akava ja Danske Bank syventävät yhteistyötään: Lähes miljoona suomalaista voi alentaa asuntolainamarginaaliaan

Danske Bank ja Akavan jäsenliitot laajentavat yhteistyötään asuntolainoihin. Uusi etukokonaisuus on suunnattu kaikille Akavan nykyisille ja uusille jäsenille. Yhteistyö mahdollistaa edullisemman asuntolainan jopa lähes miljoonalle korkeakoulutetulle.

Uutinen 18.1.2018

Työttömyysturvan aktiivimallin tulisi huomioida työttömän oma aktiivisuus

Työttömyysturvalakiin tuli 1.1.2018 alkaen muutoksia, jotka vaikuttavat ansiopäivärahan saajiin. Työttömyysturvalain muutosten tavoitteena on lisätä työttömien aktiivisuutta työnhaussa.

Uutinen 18.1.2018

Suomen Ekonomien verkkosivusto uudistui

Uudistimme verkkosivustomme palvelemaan paremmin jäseniämme ja jäsenyydestä kiinnostuneita.

Uutinen 15.1.2018

Rahoitusalan työriidan sovittelu jatkuu torstaina 11.1.2018

Tavoitteena on yrittää avata jumiutunutta tilannetta. Uusia työtaisteluita ei ole ilmoitettu.

Uutinen 9.1.2018

Urapolulla: Juha Ranta

"On hyvä tietää, että on taho, jonka puoleen voi kääntyä – ihan missä tahansa elämäntilanteessa."

Kannanotto 28.11.2017

Opiskelijoiden vaikutusvalta Suomen Ekonomeissa kasvaa tuntuvasti

Suomen Ekonomit teki liittokokouksessaan uraauurtavan päätöksen nostaa opiskelijayhteisöjen äänimäärän kolminkertaiseksi.

Uutinen 25.11.2017

Urapolulla: Kirsikka Vänttinen

"Valmistumisen kynnyksellä hyödynsin Ekonomien urapalveluita. Sain apua siihen, miten tehdä hakemuksesta ja CV:stä työnantajan näkökulmasta kiinnostava sekä mitä minun kannattaisi omalla kohdallani korostaa. Lisäksi kirkastimme ajatusta siitä, mikä minua oikeasti kiinnostaa ja pohdimme, minkälaiset työtehtävät voisivat soveltua minulle."

Kannanotto 24.11.2017

Lue lisää

Urapolulla: Petri Tuomela

"Olen aina saanut apua Ekonomeilta, kun olen sitä tarvinnut – olin sitten yrittäjä, sivutoiminen yrittäjä tai työntekijä. Yrittäjyyden alkutaipaleella sain apua etenkin sopimus- ja palkkausasioissa."

Kannanotto 24.11.2017

Lue lisää

Suomen Ekonomit: Erinomaista että kilpailukiellot selvitetään

Suomen Ekonomit pitää erinomaisena työministeri Jari Lindströmin päätöstä teettää selvitys salassapito- ja kilpailukieltosopimusten käytöstä.

Uutinen 16.11.2017

Suomen Ekonomeilta lahjoitus Turun yliopistolle

Suomen Ekonomit ojentaa 70 000 euron lahjoituksensa Turun yliopistolle tänään keskiviikkona. Yhteensä puolen miljoonan euron suuruinen, kymmenelle yliopistolle jaettu lahjoitus on kohdennettu kauppatieteelliselle koulutukselle ja tutkimukselle, joiden korkea laatu on liiton keskeinen strateginen tavoite.

Uutinen 8.11.2017

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut käynnissä

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät lokakuussa.

Uutinen 8.11.2017

YTN:lle ja Teknologiateollisuus ry:lle neuvottelutulos kolmelle alalle

Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö Ylemmät toimihenkilöt YTN ja työnantajien Teknologiateollisuus ry ovat saavuttaneet neuvottelutulokset teknologiateollisuuden, suunnittelu- ja konsulttialan sekä tietotekniikan palvelualan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Sopimusten voimaantulo edellyttää vielä sopijaosapuolten hallintojen hyväksyntää.

Uutinen 2.11.2017

Työehtosopimusneuvottelut käynnissä

Eri toimialoilla käydään parhaillaan intensiivisesti työehtosopimusneuvotteluja. Neuvotteluissa pyritään uudistamaan nyt syksyllä sekä alkuvuodesta päättyvät työehtosopimukset.

Uutinen 31.10.2017

Suomen Ekonomeilta lahjoitus juhlavuottaan viettävälle Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle

Suomen Ekonomit ojentaa 50 000 euron lahjoituksensa Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle Yliopistopäivillä, joita tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä kauppakorkeakoulu tänään isännöi. Lahjoitus on osa Ekonomien valtakunnallista puolen miljoonan euron panostusta, jolla liitto haluaa osaltaan varmistaa kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen korkean laadun.

Uutinen 27.10.2017

Verkkosivustomme on uusiutunut

Sivustomme on julkaistu uudella ilmellä ja sisällöllä. Myös tekniikka taustalla on päivittynyt.

Uutinen 26.10.2017

Akateemisten yrittäjien edustaja Suomen Yrittäjien hallitukseen

Akateemiset yrittäjät AKY ry:n puheenjohtaja Mika Uusi-Pietilä valittiin tänään Suomen Yrittäjien hallitukseen. Noin kaksi vuotta sitten perustettu AKY on kasvanut nopeasti Suomen Yrittäjien suurimmaksi toimialajärjestöksi.

Uutinen 20.10.2017

Nuoret Ekonomit -kiertue

Suomen Ekonomit järjestää lukuisia tapahtumia ja tilaisuuksia ympäri Suomen. Nuoret Ekonomit -kiertue on tapahtumakokonaisuus, joka kiertää vuosittain eri yliopistopaikkakuntia Ekonomien uravalmentajien ja vierailevan puhujan kanssa.

Uutinen 18.10.2017

Korkeakoulupolitiikan asiantuntijat ehdottavat: Suomen korkeakoulut kansalliseen yhteistyöhön

Me allekirjoittaneet olemme osallistuneet tiiviisti Opetus- ja kulttuuriministeriön keväällä käynnistämään korkeakouluvision valmisteluun. Keskustelun perusteella vision tavoitteiksi ovat nousemassa erityisesti koulutustason nosto, koulutusjärjestelmän joustavuus, resurssien tehokkaampi käyttö sekä elinikäisen oppimisen mahdollisuuksien lisääminen.

Uutinen 13.10.2017

Suomen Ekonomeilta lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Suomen Ekonomit lahjoittaa perjantaina Itä-Suomen yliopiston kauppatieteelliselle koulutukselle ja tutkimukselle 25 000 euroa. Lahjoitus on osa Ekonomien valtakunnallista puolen miljoonan euron panostusta, joka jaetaan kymmenelle yliopistolle suhteutettuna kauppatieteen alan maisteritutkintojen määrään.

Uutinen 4.10.2017

Yrittäjien syytä pitää parempaa huolta työkyvystään

Valtaosa ekonomiyrittäjistä pitää vähintään kohtuullisesti huolta omasta työkyvystään, mutta joka kymmenes myöntää työkyvystä huolehtimisen jäävän korkeintaan välttävälle tasolle. Parhaalla tolalla asiat ovat pienemmissä yrityksissä, mikä ilmenee Suomen Ekonomien viime keväänä tekemästä yrittäjäkyselystä.

Uutinen 5.9.2017
Ekonomien mediaanipalkka 5000 euroa 14.2.2019 Uutinen Ammattiliitot: Liian harva uskaltaa puuttua kokemaansa seksuaaliseen häirintään 11.2.2019 Uutinen Suomen paras bisneskirja 2018 Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin Tilannetaju - päätä paremmin 7.2.2019 Uutinen Ajatukset teoiksi − Tutustu hallitusohjelmatavoitteisiimme 4.2.2019 Uutinen Chatbot Severi auttaa löytämään vastauksen 1.2.2019 Uutinen Suomen Ekonomit toteuttaa jäsenkyselyitä puhelimitse 23.1.2019 Uutinen Danske Bank -yhteistyö tuo sijoituspalveluja edullisesti akavalaisille 15.1.2019 Uutinen Suomen Ekonomit julkaisi opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden palkkasuositukset 19.12.2018 Uutinen Bisneskirjapalkinnon yleisöäänestyksen voittaja on Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja Tilannetaju - päätä paremmin 11.12.2018 Uutinen Kauppatieteiden opiskelijoilla erinomaisen hyvä kesätyötilanne 27.11.2018 Uutinen Sinustako uusi kylli Aalto-yliopistoon? 22.11.2018 Uutinen Etsimme viestintätiimiimme AD:tä sekä määräaikaista digimarkkinoijaa 19.11.2018 Uutinen Uusi strategiamme vapauttaa potentiaalisi 19.11.2018 Uutinen Unikorni- yrittäjyyskilpailun finalistit valittu! 16.11.2018 Uutinen Ekonomien liittokokous Savonlinnassa: Osaamistili ratkaisu osaamisen kohtaanto-ongelmaan 16.11.2018 Uutinen Tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan tekoja! Tapahtumassamme nostettiin tapetille perhevapaauudistus 9.11.2018 Uutinen Etsimme viestintätiimiimme AD:tä ja tuottajaa sekä määräaikaista digimarkkinoijaa 2.11.2018 Uutinen Ekonomien bisneskirjapalkinnon finalistit julki 1.11.2018 Uutinen #Mitäjos isät pitäisivät enemmän perhevapaita? 1.11.2018 Uutinen Sinustako uusi kylli Kuopioon? 29.10.2018 Uutinen Akava: Luottamuksen palauttaminen työmarkkinoille on Suomen etu 26.10.2018 Uutinen Vastavalmistuneet kauppatieteilijät kaipaavat opetukseen enemmän digitaalisuutta ja yhteyksiä elinkeinoelämään 24.10.2018 Uutinen Opi parhailta & ota etumatkaa urallesi 23.10.2018 Uutinen Suomi tarvitsee kaikkien korkeakoulujen panosta elinikäiseen oppimiseen 11.10.2018 Uutinen Opiskelijoiden Unikorni -yrittäjyyskilpailu etsii loistavia liikeideoita 1.10.2018 Uutinen Poliittiset mielenilmaisut irtisanomislakia vastaan eivät koske Suomen Ekonomien jäseniä 1.10.2018 Uutinen Akava: Uusi työaikalaki merkitsee parempaa työaikasuojelua ja joustavuutta 28.9.2018 Uutinen Koulutusmäärien kansallinen sääntely on säilytettävä 21.9.2018 Uutinen Reippaasti erilainen rekrytointitapahtuma Walk for Jobs Helsinki liikuttaa rekrytoijia ja työnhakijoita 20.9.2018 Uutinen Juhlavuoden Opetuspalkinnon voittaja on Mari Suoranta Jyväskylän yliopistosta 18.9.2018 Uutinen Akavalaiset liitot selvittävät seksuaalista häirintää korkeasti koulutettujen työyhteisöissä 18.9.2018 Uutinen Suomen Ekonomit vaikuttaa muin keinoin kuin mielenilmauksin irtisanomissuojan heikennyssuunnitelmaan 13.9.2018 Uutinen Korkeakoulutettujen ammattiliitot: Osaamistilistä vauhtia osaamisen uudistumiseen 7.9.2018 Uutinen Työryhmä kilpailukieltosopimusten rajoittamiseksi aloittaa toimintansa 6.9.2018 Uutinen Akava Works -selvitys: Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan tai niiden käyttömahdollisuuksia on rajoitettava 6.9.2018 Uutinen Kai Mykkänen: ”Tarvitaan keinoja kohtaanto-ongelmiin” 5.9.2018 Uutinen Vuoden Nuori Johtaja 2018 − Ilmoita oma ehdokkaasi mukaan kilpailuun 3.9.2018 Uutinen Akava: Budjettiriihessä oikeansuuntaisia päätöksiä innovaatio- ja tutkimusrahoituksesta 29.8.2018 Uutinen Yrityskirjojen parhaimmistolle jälleen tarjolla 30 000 euroa 24.8.2018 Uutinen Akava: Työsopimuslakia ei pidä uudistaa yrityksen koon perusteella 15.8.2018 Uutinen

Näytä lisää