Uutiset

Suomi tarvitsee kaikkien korkeakoulujen panosta elinikäiseen oppimiseen

Koulutuspolitiikan asiantuntijat 15 työntekijä- ja työnantajaliitosta edellyttävät yliopistojen rahoitusmalliin vahvaa kannustetta jatkuvan oppimisen tarjonnan kehittämiseen.

Uutinen 11.10.2018

Työllisyyttä voidaan nostaa tehokkaammin muilla keinoilla kuin helpottamalla irtisanomista

Suomen Ekonomeissa etsitään jatkuvasti vaihtoehtoja sille, miten mikroyritysten mahdollisuuksia työllistää voidaan helpottaa.

Kannanotto 10.10.2018

Opiskelijoiden Unikorni -yrittäjyyskilpailu etsii loistavia liikeideoita

Haaveiletko start-up-yrittäjyydestä? Onko sinulla liikeidea, jonka haluaisit päästä kaupallistamaan? Osallistu Unikorni -kilpailuun.

Uutinen 1.10.2018

Poliittiset mielenilmaisut irtisanomislakia vastaan eivät koske Suomen Ekonomien jäseniä

Poliittiset lakot ns. irtisanomislakia vastaan eivät koske Suomen Ekonomien jäsenkuntaa. Suomen hallitus suunnittelee työsopimuslakiin muutosta, joka tekisi työntekijän irtisanomisen nykyistä helpommaksi alle 20 hengen yrityksissä.

Uutinen 1.10.2018

Akava: Uusi työaikalaki merkitsee parempaa työaikasuojelua ja joustavuutta

Akavan mielestä hyvää hallituksen esityksessä uudeksi työaikalaiksi on, että siinä turvataan työntekijöiden työaikasuojelu. Joustavilla työaikajärjestelyillä pyritään helpottamaan työn ja yksityiselämän yhteensovittamista. Akava painottaa, että uuden työaikamallin, joustotyön, tulee kuitenkin olla asiantuntijatyössä pikemminkin poikkeus kuin sääntö.

Uutinen 28.9.2018

Koulutusmäärien kansallinen sääntely on säilytettävä

Viisi akavalaista liittoa pitää ehdottoman tärkeänä, että korkeakoulujen koulutusmäärien kansallinen sääntely säilyy eikä sitä hajauteta ympäri Suomea yksittäisten korkeakoulujen päätettäväksi.

Uutinen 21.9.2018

Reippaasti erilainen rekrytointitapahtuma Walk for Jobs Helsinki liikuttaa rekrytoijia ja työnhakijoita

Työhaastatteluun on usein vaikea päästä, ja työnhakijoilla on harvoin tilaisuus tavata rekrytointikonsultteja. Walk for Jobs -tapahtumassa uusimaalaiset korkeasti koulutetut työnhakijat tapaavat työnantajia ja rekrytoijia rennon liikunnan merkeissä Espoossa 21. syyskuuta aamupäivällä klo 9– 12. Tapahtuman avaa sisäministeri Kai Mykkänen.

Uutinen 20.9.2018

Juhlavuoden Opetuspalkinnon voittaja on Mari Suoranta Jyväskylän yliopistosta

Tutkijatohtori Mari Suoranta Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta on voittanut Suomen Ekonomien 10 000 euron arvoisen Opetuspalkinnon. Palkinto jaettiin tänään 18.9.2018 Dare to Learn-tapahtuman yhteydessä Kaapelitehtaalla.

Uutinen 18.9.2018

Akavalaiset liitot selvittävät seksuaalista häirintää korkeasti koulutettujen työyhteisöissä

Suomen Ekonomit toteuttaa yhdessä yhdeksän muun akavalaisen liiton* kanssa kyselyn, jolla selvitetään jäsenten työelämässä kokemaa seksuaalista häirintää, seksismiä ja sukupuoleen perustuvaa syrjintää. Haluamme #metoo-kampanjan hengessä tuoda esille myös korkeasti koulutettujen, asiantuntijatyötä ja esimiestyötä tekevien kokemukset ja niihin mahdollisesti liittyvät erityispiirteet.

Uutinen 18.9.2018

Suomen Ekonomit vaikuttaa muin keinoin kuin mielenilmauksin irtisanomissuojan heikennyssuunnitelmaan

Suomen Ekonomien mielestä hallituksen täytyy perua tai muuttaa suunnitelmansa irtisanomissuojan heikentämisestä. Ekonomit ei kuitenkaan suunnittele työtaistelutoimiin tai poliittisiin mielenilmauksiin osallistumista, vaan käyttää asiassa muita vaikuttamiskeinoja tasapainoisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Uutinen 13.9.2018

Korkeakoulutettujen ammattiliitot: Osaamistilistä vauhtia osaamisen uudistumiseen

Suomen Ekonomit ja kahdeksan muuta ammattiliittoa julkistivat 7.9. ehdotuksen kansalaisen osaamistiliksi. Osaamistili olisi uusi tapa jakaa jatkuvan oppimisen kustannuksia työntekijöiden, työnantajien ja valtion kesken. Osaajapulasta on tullut kasvava huolenaihe yhteiskunnallisessa keskustelussa. Nykyisessä tilanteessa tarvitaan uusia keinoja työuran aikaiseen osaamisen kehittämiseen.

Uutinen 7.9.2018

Työryhmä kilpailukieltosopimusten rajoittamiseksi aloittaa toimintansa

Kilpailukieltosopimusten rajoittamista selvittävä kolmikantainen työryhmä käynnistää työnsä ensi viikolla. Työministeri Jari Lindström ilmoitti asiasta tänään.

Uutinen 6.9.2018

Akava Works -selvitys: Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan tai niiden käyttömahdollisuuksia on rajoitettava

Aalto-yliopiston taloustieteen ryhmä selvitti Akava Worksin toimeksiannosta työntekijöiden kilpailukieltosopimusten hyötyjä ja haittoja työmarkkinoilla. Selvitys tarkastelee laajasti käytössä olevien kilpailukieltosopimusten vaikutusta yhteiskunnan kokonaishyvinvointiin.

Uutinen 6.9.2018

Kai Mykkänen: ”Tarvitaan keinoja kohtaanto-ongelmiin”

Sisäministerin vierailulla puhuttivat työvoiman liikkuvuus, työllisyys ja koulutus.

Uutinen 5.9.2018

Vuoden Nuori Johtaja 2018 − Ilmoita oma ehdokkaasi mukaan kilpailuun

Suomen Nuorkauppakamarin järjestämän Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia ja vastata nykypäivän johtamistyön haasteisiin. Kilpailun ehdokasasettelu on auki 30.9.2018 asti.

Uutinen 3.9.2018

Akava: Budjettiriihessä oikeansuuntaisia päätöksiä innovaatio- ja tutkimusrahoituksesta

Akava kiittää hallituksen päätöstä kasvattaa panostuksia innovaatioihin ja tutkimukseen. Palkansaajien ostovoima parantuu budjettiriihen päätösten ja työttömyysvakuutusmaksun alennuksen ansiosta. Työllisyystoimenpiteitä esiteltiin määrällisesti paljon, mutta ne eivät luultavasti riitä nostamaan työllisyysastetta tarpeeksi.

Uutinen 29.8.2018

Yrityskirjojen parhaimmistolle jälleen tarjolla 30 000 euroa

Joka toinen vuosi jaettava kirjallisuuspalkintomme etsii tänä vuonna jälleen voittajaa. Palkintosumma on huikeat 30 000 euroa, vastaava kuin Finlandia-palkinnossa. Palkinto on tunnustus erityisen laadukkaalle ja ajankohtaiselle suomalaiselle teokselle, joka edustaa kauppatieteellisiä osaamis- ja tutkimusalueita. Se on myös ainoa yrityskirjapalkinto Suomessa.

Uutinen 24.8.2018

Akava: Työsopimuslakia ei pidä uudistaa yrityksen koon perusteella

Akava vaatii maan hallitusta lopettamaan työsopimuslain muutosesityksen valmistelun, joka heikentäisi työsuhdeturvaa alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Yritysten kasvua ei pidä rajoittaa rajaamalla sääntelyä työntekijöiden määrän mukaan.

Uutinen 15.8.2018

Ekonomit etsii lakimiestä

Etsimme osaavaan joukkoomme lakimiestä vakituiseen työsuhteeseen.

Uutinen 15.8.2018

Ehdotus: Palkkausjärjestelmän avaaminen pakollisen tasa-arvosuunnitelman tilalle

Suomen Ekonomit ehdottaa, että työnantajat vapautetaan velvollisuudesta tehdä tasa-arvosuunnitelma, jos ne avaavat henkilöstölleen palkkausjärjestelmänsä. Näin yritykseltä vähenee byrokratiaa, ja henkilöstö saa lisää tietoa palkoista.

Kannanotto 25.7.2018

Jäsenpalvelumme uudistuu!

Olemme uudistaneet Suomen Ekonomien jäsenpalvelun. Uuden ilmeen lisäksi sisäänkirjautumista on helpotettu.

Uutinen 2.7.2018

”Pakko uskaltaa uudistua” – uusi strategia työstössä

Suomen Ekonomit valmistelee parhaillaan uutta strategiaa, jonka osana on tehty laadullisia haastatteluita jäsenistölle. Strategiatyöpajoihin on osallistunut muun muassa luottamushenkilöstöä.

Uutinen 20.6.2018

Selvityshenkilö suosittaa Ekonomien ajamaa kilpailukieltosopimusten rajaamista

Tänään julkaistu selvitys kilpailukieltosopimusten ja salassapitosopimusten käytöstä kannattaa kilpailukieltosopimusten käytön perusteiden tiukentamista.

Uutinen 12.6.2018

Akava vahvistaa yrittäjien edunvalvontaa ja palveluja

Suomen Ekonomien puheenjohtajasta Timo Saranpäästä AKY - Akavalaiset yrittäjät ry:n puheenjohtaja.

Uutinen 30.5.2018

Ekonomit etsii lakimiestä

Etsimme osaavaan joukkoomme lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen.

Uutinen 30.5.2018

Intutition and Creativity vs Recovery and Effectivity − International Spring Event was a forum for lively discussions

"I was inspired by the Event last year so I wanted to come again." "I can speak Finnish now but it's lovely to be here and be able to speak English with everyone."

Uutinen 28.5.2018

Suomen Ekonomien Opetuspalkinnosta kisaa kahdeksan maailman muuttajien opettajaa

20-vuotisjuhlavuoden voittaja palkitaan 10 000 eurolla.

Uutinen 25.5.2018

Ekonomien tavoitteet läpi työaikalakiluonnoksessa

Suomen Ekonomien ajamat asiat toteutuvat hyvin hallituksen julkaisemassa lakiluonnoksessa esitykseksi uudeksi työaikalaiksi. Lakiluonnoksessa lain soveltamisala on laaja ja antaa mahdollisuuden joustoihin. Ekonomeille on ollut erittäin tärkeää, että esimiehet ja asiantuntijat ovat edelleen työaikalain piirissä. Lisäksi Ekonomit on kannattanut joustavuutta.

Uutinen 22.5.2018

Kevätliittokokouksemme livelähetys verkossa 19.5. klo 12.30 alkaen

Suomen Ekonomien sääntömääräinen kevätliittokokous pidetään 19.5. Helsingissä.

Uutinen 18.5.2018

YTN: Työn kuormittavuus ja kiire lisääntyneet asiantuntijoilla

Vuotuisen YTN-datan mukaan työtahti on kiristynyt huomattavasti asiantuntijatyötä tekevillä verrattuna aiempiin vuosiin. Työmääräänsä jatkuvasti tai ajoittain liian suureksi arvioi yli puolet vastaajista.

Uutinen 3.5.2018

Rakennusteollisuuden työsulku ei koske toimihenkilöitä

Rakennusteollisuus RT:n toimialaliitot julistavat rakennusteollisuuteen kattavan työsulun 10. toukokuuta alkaen. Sulku koskee liittoyhteisön kaikkien toimialojen jäsenyrityksiä, mutta ei toimihenkilöitä tai ylempiä toimihenkilöitä.

Uutinen 26.4.2018

Sinustako uusi kylli Joensuuhun, Poriin tai Vaasaan?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii yliopistosi kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 25.4.2018

Kehysriihessä tärkeitä askelia osaamisen kehittämisessä, seuraavalle hallitukselle jäi vielä tekemistä

Kehysriihessä päästiin eteenpäin osaamista ja sitä kautta työllisyyttä turvaavissa toimenpiteissä: selkeät panostukset muunto- ja täydennyskoulutukseen sekä aktiivimallin kehittäminen ovat tärkeitä askelia. Suomen Ekonomit kuitenkin painottaa, että seuraavalla hallituskaudella tarvitaan edelleen merkittäviä jatkotoimia hallituksen käynnistämän jatkuvan oppimisen reformin rakentamisessa.

Kannanotto 12.4.2018

Ekonomit etsii viestinnän asiantuntijaa

Etsimme nyt dynaamiseen yhteisöömme viestinnän asiantuntijaa.

Uutinen 11.4.2018

Sinustako uusi kylli Ouluun?

Kylteriyhdyshenkilö eli "kylli" toimii Oulun yliopiston kylterien linkkinä Suomen Ekonomeihin.

Uutinen 3.4.2018

YTN: Rahoitusalalle vihdoinkin sopu

Rahoitusalan sopijaosapuolet ovat tänään hyväksyneet valtakunnansovittelijan torstaina 22.3. antaman sovintoesityksen.

Uutinen 25.3.2018

Rahoitusalalle sovintoesitys

Valtakunnansovittelija antoi tänään 22.3. rahoitusalan osapuolille sovintoehdotuksen. Osapuolet vastaavat valtakunnansovittelija Minna Helteen sovintoehdotukseen sunnuntaina 25.3.2018 klo 17.

Uutinen 22.3.2018

Pankkien uudet lakkovaroitukset eivät koske Suomen Ekonomien jäseniä

Ammattiliitto Nousu on tänään jättänyt valtakunnansovittelijalle ja työnantajapuolelle ilmoituksen uudesta lakosta Nordean Suomen toiminnoissa alkaen 3.4.2018 klo 6.00 ja päättyen 6.4.2018 klo 23.59.

Uutinen 11.3.2018

Nais- ja miesekonomien palkkaero jumittanut samana jo 20 vuotta

Nais- ja miesekonomien palkkaerot eivät ole kaventuneet 20 vuoden aikana. Selittymätön palkkaero on yksityisellä sektorilla 12 prosenttia, selviää Suomen Ekonomien tutkimuksesta. Johtotehtävissä sukupuolten välinen selittymätön palkkaero on suurimmillaan, noin 18 prosenttia. Asiantuntijatasolla ero kaventuu 8 prosenttiin.

Uutinen 8.3.2018
Suomi tarvitsee kaikkien korkeakoulujen panosta elinikäiseen oppimiseen 11.10.2018 Uutinen Opiskelijoiden Unikorni -yrittäjyyskilpailu etsii loistavia liikeideoita 1.10.2018 Uutinen Poliittiset mielenilmaisut irtisanomislakia vastaan eivät koske Suomen Ekonomien jäseniä 1.10.2018 Uutinen Akava: Uusi työaikalaki merkitsee parempaa työaikasuojelua ja joustavuutta 28.9.2018 Uutinen Koulutusmäärien kansallinen sääntely on säilytettävä 21.9.2018 Uutinen Reippaasti erilainen rekrytointitapahtuma Walk for Jobs Helsinki liikuttaa rekrytoijia ja työnhakijoita 20.9.2018 Uutinen Juhlavuoden Opetuspalkinnon voittaja on Mari Suoranta Jyväskylän yliopistosta 18.9.2018 Uutinen Akavalaiset liitot selvittävät seksuaalista häirintää korkeasti koulutettujen työyhteisöissä 18.9.2018 Uutinen Suomen Ekonomit vaikuttaa muin keinoin kuin mielenilmauksin irtisanomissuojan heikennyssuunnitelmaan 13.9.2018 Uutinen Korkeakoulutettujen ammattiliitot: Osaamistilistä vauhtia osaamisen uudistumiseen 7.9.2018 Uutinen Työryhmä kilpailukieltosopimusten rajoittamiseksi aloittaa toimintansa 6.9.2018 Uutinen Akava Works -selvitys: Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan tai niiden käyttömahdollisuuksia on rajoitettava 6.9.2018 Uutinen Kai Mykkänen: ”Tarvitaan keinoja kohtaanto-ongelmiin” 5.9.2018 Uutinen Vuoden Nuori Johtaja 2018 − Ilmoita oma ehdokkaasi mukaan kilpailuun 3.9.2018 Uutinen Akava: Budjettiriihessä oikeansuuntaisia päätöksiä innovaatio- ja tutkimusrahoituksesta 29.8.2018 Uutinen Yrityskirjojen parhaimmistolle jälleen tarjolla 30 000 euroa 24.8.2018 Uutinen Akava: Työsopimuslakia ei pidä uudistaa yrityksen koon perusteella 15.8.2018 Uutinen Ekonomit etsii lakimiestä 15.8.2018 Uutinen Jäsenpalvelumme uudistuu! 2.7.2018 Uutinen ”Pakko uskaltaa uudistua” – uusi strategia työstössä 20.6.2018 Uutinen Selvityshenkilö suosittaa Ekonomien ajamaa kilpailukieltosopimusten rajaamista 12.6.2018 Uutinen Akava vahvistaa yrittäjien edunvalvontaa ja palveluja 30.5.2018 Uutinen Ekonomit etsii lakimiestä 30.5.2018 Uutinen Intutition and Creativity vs Recovery and Effectivity − International Spring Event was a forum for lively discussions 28.5.2018 Uutinen Suomen Ekonomien Opetuspalkinnosta kisaa kahdeksan maailman muuttajien opettajaa 25.5.2018 Uutinen Ekonomien tavoitteet läpi työaikalakiluonnoksessa 22.5.2018 Uutinen Kevätliittokokouksemme livelähetys verkossa 19.5. klo 12.30 alkaen 18.5.2018 Uutinen YTN: Työn kuormittavuus ja kiire lisääntyneet asiantuntijoilla 3.5.2018 Uutinen Rakennusteollisuuden työsulku ei koske toimihenkilöitä 26.4.2018 Uutinen Sinustako uusi kylli Joensuuhun, Poriin tai Vaasaan? 25.4.2018 Uutinen Ekonomit etsii viestinnän asiantuntijaa 11.4.2018 Uutinen YTN: EU:n oikeuskäytäntö edellyttää työaikalain soveltamista asiantuntijoihin 6.4.2018 Uutinen Sinustako uusi kylli Ouluun? 3.4.2018 Uutinen YTN: Rahoitusalalle vihdoinkin sopu 25.3.2018 Uutinen Rahoitusalalle sovintoesitys 22.3.2018 Uutinen Pankkien uudet lakkovaroitukset eivät koske Suomen Ekonomien jäseniä 11.3.2018 Uutinen Nais- ja miesekonomien palkkaero jumittanut samana jo 20 vuotta 8.3.2018 Uutinen Suomen Ekonomien Opetuspalkinto täyttää 20 vuotta 7.3.2018 Uutinen Seuraa naistenpäivän tilaisuuttamme livenä 8.3. klo 17 7.3.2018 Uutinen Yliopistojen pääsopijajärjestöt hyväksyivät sovintoehdotuksen – kaikki yliopistojen työtaistelutoimenpiteet peruuntuvat 6.3.2018 Uutinen

Näytä lisää