Roni Arvonen
Roni Arvosen mukaan myyntityössä on hyötyä siitä, että kauppatieteellinen tutkinto auttaa asiakkaiden luottamuksen voittamisessa.

Kiinteistövälittäjä Roni Arvonen: ”Olen maalta kotoisin. Kolmevuotiaana heitin perunapellolta kiviä ojaan ja sain markan per kivi. Tein paljon töitä, ja perunannostossa olin eniten. Kyse ei ollut siitä, että elämä olisi ollut jotenkin ankaraa, mutta ei tunnettu vaihtoehtoja: kaikki olivat töissä.

Isän puolelta meidän suvussamme ei vieläkään ole yhtään työtöntä. Suvun miehet tekevät paljon sellaisiakin juttuja, joita ketään ei huvita tehdä, mutta se tehdään silti. Sellaiset ovat minun roolimallini. Joulukuussa 2016 aloin kirjoittaa gradua Turun kauppakorkeakoulussa. Huomasin, että graduhan tulee nopeasti, kun kirjoitti aina aamuviidestä eteenpäin. Silloin ei kukaan häirinnyt. Ne olivat tuottavia tunteja.

Nyt herään aamuisin klo 5.55 ja klo 6.05 menen ystävien kanssa taloyhtiömme salille. Luonteeltani olen kyllä yökukkuja, kaukana aamuihmisestä. Mutta homman nimi on se, että vaikka herääminen aamulla on vaikeaa, olen hyväksynyt sen.

Homman nimi on se, että vaikka herääminen aamulla on vaikeaa, olen hyväksynyt sen.

Päivätkin tulevat hyvällä tavalla pitkiksi. Jos valitsee tehdä tänään vain kivoja juttuja, tulevaisuus ei ole niin kirkas kuin toivoisi.

Kaikki valintani elävät ajassa. Nyt olen kiinteistönvälittäjä LKV, ja työskentelen partnerina Bo LKV:ssä. Se tarkoittaa käytännössä tosi aggressiivista palkkiomallia. Jos saa myytyä huomattavan määrän, kompensaatio on iso, mutta jos ei saa myytyä, tulee äitiä ikävä. Lähdin tähän sillä ajatuksella, että olen muutaman vuoden, kerään sopivasti pääomaa, rakennan verkostoa ja opettelen tosi hyväksi myyjäksi. Nyt se alkaa olla sillä tolalla.

Uskon, että ihminen oppii mitä vain.

Tulevaisuudessa odottaa hyppy yrittäjyyteen, koska ajattelen, että yrittäjyydessä on se oikea vapaus. Tämä on viimeinen palkkatyö, jossa olen. En silti tiedä vielä lainkaan, minkä alan yrittäjäksi ryhdyn. Uskon, että ihminen oppii mitä vain. Bisneksen lainalaisuudet ovat samat, toimialasta riippumatta.

On suurin riski olla ottamatta riskiä. Oma tulevaisuuden yritys voi tietysti olla riski, mutta sen eteen olen valmis uhraamaan aikaani ja tekemään töitä. Koskaan en riskeeraa kaikkea, enkä sijoitussalkkuani varsinkaan. Haen sellaista riskiä, että upside on huomattavan iso ja downside minimoitu.

Koskaan en riskeeraa kaikkea, enkä sijoitussalkkuani varsinkaan.

Vauraita ihmisiä yhdistää se, että kun kerran saa omalla työllä tilin plussalle, se on siitä eteenpäin niin. Aina ylijäämäinen talous, se on mottoni. Pitää maksaa ensin itselle, ennen kuin maksaa yhtään laskua. Euro, jonka laitan säästöön tänään, on minulla ikuisesti töissä.

Lempiharrastukseni on lukeminen. Luen bisneksestä, myynnistä ja elämäkertoja, koska se mikä ei kasva, kuolee. Opiskelu ei lopu kauppakorkeakouluun.”

Juttu on julkaistu Ekonomi-lehdessä 1/2020. Numeron teemana oli vauraus.

Teksti Mari Schildt – Kuva Vesa Laitinen

Lue myös:

Voglian toimitusjohtaja Katriina Virtanen: ”Paras vaurauden merkki on onnellisuus”

“Uusia työpaikkoja syntyy kasvuyrityksiin” – Suomen ekonomit esittää 10 keinoa kasvuyrittäjyyden edistämiseksi

Myyntikoulu nostaa myyntiosaamisen uudelle tasolle

Jan Ropponen: Ensi vuoden isot kaupat tehdään nyt