Yt-neuvotteluja käydään isoissa muutoksissa

Yhteistoimintalaki edellyttää työnantajalta useissa tilanteissa yhteistoimintaneuvottelujen käymistä henkilöstön kanssa. Yt-neuvotteluilla voidaan tähdätä esimerkiksi henkilöstövähennyksiin, isoihin organisaatiomuutoksiin tai työsuhteen ehtoihin kuten palkkoihin. Yt-lakia on sovellettava yrityksissä, joissa työskentelee säännöllisesti vähintään 20 työntekijää. Tarkista miten yt-neuvottelut käydään, kun työvoimaa on tarkoitus vähentää?


Suomen Ekonomit palvelee jäseniään muutostilanteissa: Suomen Ekonomien asiamiehet neuvovat Yt-prosessissa, uravalmentajat sparraavat uuden työnhakuun muun muassa käymällä läpi työhakemuksen ja CV:n, Ekonomipörssistä löytyy ekonomityöpaikkoja ja Suomen Ekonomien juristit esimerkiksi neuvovat, kuinka toimia päättösopimuksen kanssa ja tarkistavat työsopimuksen. Suomen Ekonomien työttömyysturva-asiamies kertoo kuinka toimia, jos jää työttömäksi.

Moni Suomen Ekonomien jäsen on muutosprosesseissa esimiehinä vaikeassa asemassa. Työnantajat harvoin valmentavat esimiehiä muutosprosesseihin ja niiden haasteisiin. Katso esimiehen muistilista yt-prosessissa, kun henkilöstöä vähennetään.

Ota yhteyttä

Työsuhdeneuvonta 

Suomen Ekonomien juristit palvelevat sinua työelämän eri kysymyksissä.

p. +35820693205 (arkisin 9-12)

Varaa puhelinaika

Lakimiehet käsittelevät yhteydenotot lähtökohtaisesti saapumisjärjestyksessä. Huomioithan, että työelämään liittyvien sopimusten käsittelemiseksi on hyvä varata kaksi arkipäivää.

Ota yhteyttä

Suomen Ekonomien jäsenenä voit hyödyntää työnhaun palveluita koko työurasi ajan. Tarjoamme henkilökohtaista valmennusta erilaisiin työnhakuun liittyviin tilanteisiin. 

Uravalmentajat

ura@ekonomit.fi

Varaa puhelinaika

 

Ota yhteyttä:

Suomen Ekonomien asiamiehet

p. +358201299299 (vaihde)