Kyltereille

Tähtäimessä unelmien ekonomiura? Me sparraamme sinua matkasi varrella!

Olemme samanhenkisten ihmisten yhteisö, jossa luot tärkeitä ihmissuhteita, kontakteja ja kestäviä verkostoja jo opiskeluaikanasi. Jäseniksemme hyväksytään ekonomit ja kauppatieteiden opiskelijat eli kylterit. Meitä on jo yli 50 000, joista noin kolmasosa on kyltereitä. Lue lisää kylteriyhteisöistä >>

Tavoitteenamme on, että tutkintoasi arvostetaan työmarkkinoilla. Haluamme pitää yllä ekonomien osaamista ja auttaa kyltereitä ja ekonomeja menestymään. Menestys voi tarkoittaa esimerkiksi osaamista, haasteita, mielenrauhaa tai euroja. Sinä itse määrittelet, mitä menestys sinulle merkitsee.Maksimoi mahdollisuutesi hyödyntämällä palveluitamme

Hyödynnä palveluitamme, jos olet esimerkiksi töissä opintojen ohella tai haet kesätöitä. Palvelemme myös muissa työelämän käänteissä.

Maksuttoman kylterijäsenyytesi myötä saat käyttöösi laajasti palveluita ja etuja:

 •  Oikeudellista neuvontaa ja tukea työsuhdeasioissa ja yrittäjyyteen liittyen. Voit myös tarkistuttaa työsopimuksesi juristeillamme ennen allekirjoittamista.
 •  Urapalvelut webinaarien, uraklinikoiden ja ryhmäsparrausten muodossa
 •  Neuvoja palkanmäärittelyyn ja palkkaneuvotteluihin
 •  Kylteriyhteisöjen/kyllien kyltereille järjestämät monipuoliset paikkakuntakohtaiset tilaisuudet ja koulutukset
 •  Ekonomi-lehti
 •  Kauppalehden ilmaisjaksot syksyllä ja keväällä noin 1.10.-30.11.2018 & 15.1.-15.3.2019

Lisäksi valittavanasi on maksullinen (25 eur/vuosi) KylteriPlus-lisäpalvelupaketti, jolla voit halutessasi laajentaa palveluvalikoimaasi missä tahansa opintojen vaiheessa.

KylteriPlus -palvelupaketin ostamalla voit hyödyntää palvelumme laajemmin jo opiskeluaikana:

 • Henkilökohtaiset urapalvelut
 • Oikeusturva- ja vastuuvakuutus
 • Pikamentorointi
 • Osallistumisoikeus Ekonomien ja paikallisten ekonomiyhdistysten tilaisuuksiin jo kylterinä ja opintojen vaiheesta riippumatta. (pl. EkonomiEsimies-koulutuskokonaisuus; huom. osa tilaisuuksista maksullisia.)
 • Laajempi Kauppalehti-etu (lehti aina heinäkuun loppuun) ja Kauppalehti Optio (arvo yli 500 eur)

HUOM: KylteriPlus voimassa nyt vuoden ostopäivästä alkaen! Pidätämme kuitenkin oikeuden sisältömuutoksiin. Yllä olevat palvelut/edut voimassa kuitenkin koko lukuvuoden 2018-19. Laajemman Kauppalehti-edun saat aktivoitua välille 1.8.2018-31.7.2019.

 
 

Usein kysyttyä

Kuka voi olla Suomen Ekonomien kylterijäsen?

Suomen Ekonomit on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden ja alan opiskelijoiden palvelu- ja etujärjestö. Kylterijäseneksi voi liittyä, kun opiskelee kauppatieteellistä perustutkintoa suomalaisessa yliopistossa. Suomen Ekonomeihin kuulutaan aina paikallisen kylteri- tai ekonomiyhdistyksen kautta. Liitolla ei siis ole suorajäsenyyttä, vaan kaikki jäsenet ovat jonkin paikallisen yhdistyksen jäseniä ja tätä kautta myös Suomen Ekonomien jäseniä.

Kuinka paljon on kylterijäsenen jäsenmaksu?

Kylterit kuuluvat Suomen Ekonomeihin oman kylteriyhdistyksensä kautta. Ekonomien kylterijäsenyys on ilmainen. Kylterit maksavat kuitenkin oman kylteriyhdistyksensä jäsenmaksun, joka on yleensä kertaluontoinen ja maksetaan opintojen alkaessa (pl. muutama poikkeus). Suomen Ekonomit hoitaa kylteriyhdistysten jäsenmaksujen maksuliikenteen ja tilittää jäsenmaksut yhdistyksille.

Halutessaan on kuitenkin mahdollista hankkia 25 euron hintainen KylteriPlus -palvelupaketti, jolla saa peruspalveluiden lisäksi Ekonomien laajemmat edut ja palvelut käyttöön jo opiskeluaikana.

Voiko samanaikaisesti olla kahden eri liiton jäsen?

Jäsenenä voi olla samanaikaisesti useammassakin eri liitossa. Sen sijaan kerrallaan voi kuulua vain yhteen työttömyyskassaan.

Mistä saa tietää oman jäsennumeron?

Jäsennumero löytyy esimerkiksi laskusta, uutiskirjeestä, jäsenlaskusta ja Ekonomi-lehden takakannesta. Tarvittaessa apua saa myös kylliltä tai jäsenrekisterimme.

Miten jäsenpalvelukanavaan kirjaudutaan?

Jäsenpalvelukanavaan voi kirjautua käyttäjätunnuksilla, Facebook tai LinkedIn –kirjautumisella tai verkkopankkitunnuksilla. Mikäli käyttää palvelua ensimmäistä kertaa, käyttäjätunnus on Ekonomien jäsennumero ja salasanana henkilötunnuksen loppuosa, kirjaimet isoilla kirjaimilla. Kirjautumisen jälkeen salasanan voi vaihtaa.

Mitä jos Facebook / LinkedIn -tunnuksilla kirjautuminen jäsenpalveluun ei onnistu?

Huomioi, että sähköpostiosoitteen tulee olla sama kuin jäsenrekisterissämme, muuten kirjautuminen ei onnistu.

Mitä jos ei saa Ekonomien uutiskirjeitä tai muita viestejä?

Mikäli uutiskirjeemme ja muut viestimme eivät löydä perille, on syynä useimmiten väärä sähköpostiosoite jäsentiedoissa. Sähköpostin pääsee päivittämään kirjautumalla jäsenpalveluun. Myös kylli voi auttaa päivittämisessä. Joillakin viestimme menevät myös sähköpostin roskaposti- tai tarpeettomat-kansioon, joten nekin kannattaa tarkistaa.

Mikä KylteriPlus -palvelupaketti on, mitä se maksaa ja miten sen saa ostettua?

KylteriPlus on maksullinen (25 eur/vuosi) lisäpalvelupaketti, jolla kylterijäsen voi halutessaan laajentaa palveluvalikoimaansa missä tahansa opintojen vaiheessa.  Palvelupaketin myötä saa käyttöönsä henkilökohtaiset urapalvelut, oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen, laajemman Kauppalehti-edun, Kauppalehti Option, osallistumisoikeuden Ekonomien ja paikallisten ekonomiyhdistysten tilaisuuksiin jo kylterinä opintojen vaiheesta riippumatta sekä mahdollisuuden hyödyntää pikamentorointia. Paketin voi halutessaan ostaa missä tahansa vaiheessa opiskeluja.
Tarkempi informaatio ja lisätietoa: www.ekonomit.fi/kylteriplus.
Palvelupaketin voi ostaa Ekonomien jäsenpalvelusta osoitteesta: https://jasenpalvelu.ekonomit.fi/
KylteriPlus-palvelupaketti maksetaan saman tien yhdessä erässä.

Plussa-etuja päivitetään lukuvuosittain ja ilmoitetut edut ovat voimassa aina ko. lukuvuonna kerrallaan.

Huomioithan myös , että jos haluat pitää oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen voimassa, on myös plussa pidettävä katkoitta voimassa. Uuden Plussa-kauden voi jatkossa 2kk ennen edellisen kauden päättymisestä ja uusi kausi starttaa päättyvän kauden jatkoksi.

Miten voi varmistaa onko KylteriPlus-lisäpalvelupaketti jo ostettuna tai mihin asti ostettu paketti on voimassa?

Asian pääsee tarkistamaan jäsenpalvelusta kirjautumalla osoitteessa https://jasenpalvelu.ekonomit.fi. Käyttäjätunnuksena toimii jäsennumero ja salasanana henkilötunnuksen loppuosa, mahdollinen kirjain isolla-kirjaimella. Kirjautumisen jälkeen pääsee eteenpäin valitsemalla ”Omat tiedot”-valikosta ”Lisäpalvelut”. Mikäli KylteriPlus-paketti on hankittu, se näkyy nyt maksettuna tilaushistoriassa saatavissa olevien lisäpalveluiden alla. Tilaushistoriasta näet myös tarkat voimassaolopäivät.

Mitä Kauppalehti-etu tarkoittaa ja miten sen saa käyttöön?

1.-6. vuosikurssin kylterit voivat halutessaan tilata Kauppalehden veloituksetta Ekonomien jäsenetuna. Infoamme Kauppalehti-edun käyttöön ottamisesta syksyllä ja lehti tilataan uutiskirjeessämme (tarkista myös roskapostikansio!) olevan linkin kautta suoraan Kauppalehdeltä.

Huom. Printin jakeluajat ovat muuttuneet ja ne ovat nyt 1.10.-30.11.2018 & 15.1.-15.3.2019. 

Tilaukset tallennetaan saapumisjärjestyksessä eli mitä nopeammin tilaa, sitä pidempään pääsee nauttimaan jäsenedusta. Tilaus loppuu automaattisesti 15.3.2018. Painettua Kauppalehteä ei jaeta joulutauon aikana, 1.12.-15.4.2018, mutta lukuoikeus digitaalisiin sisältöihin jatkuu tauotta.

Tilausvaihtoehdot ovat:
• Kauppalehti Printti + Digi

Kauppalehti Printtiin kuuluu joka arkipäivä ilmestyvä sanomalehti. Lisäksi voi aktivoida jatkuvasti päivittyvät digitaaliset uutissisällöt ja -palvelut tilaukseen.
• Kauppalehti Digi
Kauppalehti Digitilauksella saa rajattoman lukuoikeuden Kauppalehden digitaaliseen uutissisältöön ja -palveluihin, päivän lehden joka arkiaamu jo klo 4.30, jatkuvan uutisvirran 24/7, kiinnostavat teemat eri aloilta, entistä laajemman kansainvälisen uutissisällön, viimeisimmät pörssiuutiset ja -tiedotteet, näköislehdet, uutisarkistot, protestilistat ja paljon muuta.
KylteriPlus-palvelupakettiin kuuluva laajempi Kauppalehti-etu
Mikäli haluaa laajemman Kauppalehti-edun, voi hankkia KylteriPlus-lisäpalvelupaketin ja maksettua sen saa mailitse linkin edun käyttöönottoon (& ohjeistuksen muihin KylteriPlus-lisäpalveluihin liittyen). Laajemman edun piirissä olevat eli KylteriPlussalaiset saavat Kauppalehden syksystä alkaen aina heinäkuun lopulle saakka sekä Kauppalehti Option. Tilaukset jäävät katkolle heinäkuun lopussa.

Mikä on syynä jollei Kauppalehteä kuulu?

Kylterijäsenen Kauppalehti-etu kuluu 1.-6. -vuosikurssien opiskelijoille ja tilaus tulee itse aktivoida uutiskirjeessämme infotun linkin kautta. (Huom. uutiskirjeemme menevät joillakin roskaposti-kansioon.)

Huom. Printin jakeluajat ovat muuttuneet ja ne ovat nyt 1.10.-30.11.2018 & 15.1.-15.3.2019. Tilaus loppuu automaattisesti 15.3.2018. Painettua Kauppalehteä ei jaeta joulutauon aikana, 1.12.-15.4.2018, mutta lukuoikeus digitaalisiin sisältöihin jatkuu tauotta.

Jos Kauppalehti on tilattu (tilaus tehtävä joka lukuvuosi uudelleen), mutta sitä ei kuulu, kannattaa tarkistaa jäsenpalvelukanavan kautta että osoitetiedot ovat oikein. Almalla ongelmatilanteissa auttaa laura.keskinen@almamedia.fi. Myös Kauppalehden asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin: 010 6658110, kl.asiakaspalvelu@almamedia.fi.

Mistä muualta saa tietoa Ekonomien palveluista ja toiminnasta?
 • Ekonomi-lehdestä
 • Kyltereiden uutiskirjeestä (Tarkista jäsenpalvelukanavasta että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja tsekkaa myös roskapostikansio!)
 • Facebookista: Suomen Ekonomit – Finlands Ekonomer, Kylterit
 • Twitteristä: @SuomenEkonomit
 • LinkedInistä: Suomen Ekonomit
 • Instagramista: suomenekonomit
 • Ekonomien Blogista
 • Muista myös kyllien omat somekanavat!
Mikä IAET-kassa on ja miten se hyödyttää opiskelijaa?

IAET-kassa on mm. insinöörin, arkkitehtien ja ekonomien työttömyyskassa. Kassan jäsenillä, jotka täyttävät työssäoloehdon, on mahdollisuus saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa tilanteessa, jossa työtä ei ole tarjolla. Työttömyyskassaan liittyminen tapahtuu Ekonomien jäsenpalvelukanavan kautta, lisäämällä omiin tietoihin työpaikkatiedot ja sen jälkeen palveluihin kassan jäsenyys. Liittymishetkellä on oltava palkkatyössä (esim. kesätöissä tai osa-aikatöissä).

Kassan vuosimaksu on 87 euroa (vuonna 2018), ja se on verovähennyskelpoinen.

Kassaan kannattaa liittyä jo opiskeluaikana, sillä jos työtä ei löydy heti valmistumisen jälkeen, voi saada IAET-kassasta ansiopäivärahaa, jos täyttää työssäoloehdon. Työssäoloehdon voi täyttää jo opiskeluaikana esim. kesätöillä. Ansiopäiväraha on huomattavasti suurempi kuin Kelan työttömyysetuus. Jäsenmaksu maksaa itsensä nopeasti takaisin, jos on työtön, vaikka vain pari viikkoa.

Ansiopäivärahan maksamisen ehtona on, että on ollut 26 viikkoa työssä (yli 18h/vko) työttömyyskassan jäsenyysaikana. Palkan on oltava työehtosopimuksen mukainen, tai jollei alalla ole työehtosopimusta, kokoaikatyön palkan vähintään 1189€/kk (2018). Lisäksi on tärkeää säilyttää kaikki työsopimukset, palkkalaskelmat ja työtodistukset.

Työssäoloehto täyttyy esimerkiksi:
•    Kahden kesän kokoaikaisista 3kk kesätöistä
•    Yhden kesän kokoaikaisesta 3kk kesätyöstä ja 3kk osa-aikatöistä (työaika yli 18h/vko)
•    Puolen vuoden kokoaikaisesta sijaisuudesta
•    Myös työharjoittelu voidaan huomioida, jos työaika ja palkka ovat kuten edellä mainittu


Lisätietoa IAET-kassasta: https://iaet.fi/

Mikä on KPV?

KPV on kylteripuheenjohtajien verkosto, joka koostuu nimensä mukaisesti kaikkien 14 kylteriyhteisön puheenjohtajista. Verkosto toimii kauppatieteellisten opiskelijayhteisöjen yhdistäjänä ja edunvalvojana sekä jäsentensä keskustelu- ja kokemustenvaihtofoorumina sekä kylterien yhteishengen ja imagon vahvistajana.
 

Blogeja kyltereille

Lisää plussaa kyltereille – Mistä on kyse?

Vuosi sitten lanseerasimme opiskelijoiden oman lisäpalvelupaketin KylteriPlussan. Nyt Plussa uudistuu. Kysyimme alkukeväästä palvelun käyttäjiltä ja muulta kylterikansalta, miten pakettia tulisi kehittää ja toiveiden pohjalta olemme sekä lisänneet sisältöä että muokanneet voimassaoloaikaa.

Blogi 15.8.2018

Tiedätkö mihin valintasi sinua johdattavat?

Halusin kirjoittaa tämän blogitekstin, sillä olen huolissani kylteripiirien vallitsevista legendoista ”oikeista ja vääristä uravalinnoista”. Huolenaiheeni eivät perustu tieteelliseen tutkimukseen, vaan erinäisiin keskustelutilanteisiin niin yliopiston käytävillä kuin sosiaalisessa mediassa. Mikä oikein on oikea uravalinta?

Blogi 4.6.2018

Uutisia kyltereille


Opi parhailta & ota etumatkaa urallesi

Asiantuntijan ja esimiehen työelämätaidot -kurssi. Älä anna koulutuksen kuivahkon nimen hämätä. Tämä kahden päivän tehoisku pitää sisällään rautaista asiaa, jonka tärkeyden havaitset heti urasi alkumetreillä. Työelämävalmiutesi harppaavat uudelle asteelle ja olet valmiimpi työarkesi moninaisiin tilanteisiin.

Uutinen 23.10.2018

Kauppatieteiden opiskelijoilla erinomaisen hyvä kesätyötilanne

Kauppatieteellistä yliopistotutkintoa suorittavat opiskelijat eli kylterit ovat kyselyn perusteella työllistyneet kesällä 2018 erittäin hyvin.

Uutinen 27.11.2018

Näytä lisää


Artikkeleita kyltereille


Avaa kylterijäsenyyteen uusi ulottuvuus heti syksyllä

Elokuusta lähtien kylteri on voinut hankkia käyttöönsä kattavammat jäsenpalvelut jo opiskeluaikana. KylteriPlus-palvelupaketin palvelut tukevat työelämään siirtymisessä ja henkilökohtaisessa kehityksessä.

Artikkeli 13.9.2017

Näytä lisää