Höjdpunkter i våra aktuella nyheter på svenska

 • Dagens unga mår allt sämre – jag är en av dem
  Vi lever i en kris. Dagens unga mår allt sämre, samtidigt som vi pratar om mental hälsa allt mer. Temat är högst aktuellt, men fortfarande saknar diskussioner om mental ohälsa ännu de ärliga berättelserna från de som kämpar. Jag är en av dem som kämpar.
 • Omotiverad på jobbet? Testa Job Crafting!
  Små saker kan ha stor inverkan på motivationen. Att gå på lunch med en ny kollega, bli mentor eller hitta ett nätverk kan ge den boost du behöver i novembermörkret.
 • Elevens plats är att studera, inte i vårdkön
  Kylteri-ordförandenätverket är bekymrat över de otillräckliga resurserna i Studenthälsovården-stiftelsen. Köerna är långa och eleverna mår ännu sämre. Det kan inte fortsätta så här.
 • Ställningstagande: Ökning av studiestödet blev tvåa inför regionalpolitikens experiment 
  Riksdagens budget för 2023 presenterades i början av augusti av finansminister Annika Saarikko. Som en del av budgetförslaget presenterades ett pilotprojekt för regionala studielån, för vilket 6 miljoner euro av skattepengar kommer att anslås. Finlands Ekonomers nätverk av studerandeordförande anser att pengarna i stället för experimentet borde ha använts till att stödja studenternas utkomstmöjligheter, till exempel genom att öka studiepenningens storlek.
 • Chefen måste kunna förklara varför du behövs 
  Dåligt ledarskap och usel kommunikation driver många arbetstagare på flykten eller får dem att snegla på platsannonser i förtid. Kaisa Majava, ledande konsult på kommunikationsbyrån Tekir, berättar hur du som chef kan motverka utvecklingen.
 • Våga byta karriär!
  Många funderar på att byta jobb men få vågar ta steget. Detta framkommer i Finlands Ekonomers senaste Medlemspuls-enkät samt av de samtal som våra karriärcoacher för med medlemmarna.

Populära tjänster för medlemmar

Läs mer om vår Karriärcoaching

Funderar du över din jobbsituation, arbetsbild eller framtida karriärstig? Då kan du boka tid till personlig coaching! Vi hjälper dig även gärna på svenska.

Delta i våra evenemang!

Delta i kostnadsfria medlemsevenemang av hög kvalitet som ordnas på olika håll i Finland.

eLakipalvelu

I nya eLakipalvelu får du svar på de vanligaste arbetsrättsliga frågorna 24/7.

Kontrollera din lön

Av lönenivåundersökningen som görs årligen framgår bland annat ekonomernas medianlön.

Näin Suomi #TKI kärkimaaksi:🔸 lisätään yhteistyötä 🔸 rakennetaan ekosysteemejä 🔸 kehitetään järjestelmää 🔸 houkutellaan kv-osaajia 🔸 satsataan diversiteettiosaamiseen"Yhteen asiaan panostaminen ei riitä, kyse on kokonaisuudesta", uskoo @TedApterekonomit.fi/ajankohtaista/…